Vizuál

Art of Party

2011.05.06. 07:56
Ajánlom
Különleges kiállítás és party varázsolja el a Symbol látogatóit péntek 13-án.

Többszörös gondolati csavar nyomán született meg a F-Lux szervezőinek fejében az Art of Party koncepciója, és elnézve az este programkínálatát, csak hálásak lehetünk ezekért a csavarokért. A teremtő nő ‒ péntek 13. ‒ fény ‒ művészet ‒ party hívószavak köré felépített eseménysorozatnak az óbudai Symbol ad otthon, a házigazdája pedig Karafiáth Orsolya költőnő lesz, akire nem kevés feladat hárul majd.

Elsőként a 12+1 kiállítás megnyitóját kell levezényelnie, ahol 12 kiváló kortárs képzőművész ( Barabás Zsófi, Csurka Eszter, Drozdik Orsolya Göbölyös Luca, Kórodi Luca, Magyarósi Éva, Pittmann Zsófi, Reigl Judit, Soós Nóra, Szilágyi Lenke, Tóth Angelika, Verebics Ágnes) és egy általuk választott amatőr munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt követően irodalmi felolvasáson találkozhatunk vele Tóth Kriszta, Bárdos Deák Ági és Kiss Tibor Noé társaságában, az est további részében pedig bárhol összefuthatunk vele, akár a Negatív Varieté különleges vetítésén, esetleg Király Tamás rendhagyó divatbemutatóján, az Anima Sound System koncertjén vagy a DJ-k izzította tánctéren.

Kérdésünk: Ki az F-Lux Art of Party házigazdája?

Ha Ön is szeretne részt venni ezen a pezsgő péntek 13-án, május 11-ig válaszoljon kérdésünkre. A helyes választ beküldők közül ketten partnerükkel együtt a Fidelio vendégeként vehet részt az eseményen a Symbolban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.