Vizuál

ARTplacc Tihanyban

2011.08.12. 10:54
Ajánlom
Egy hétig kortárs művészektől pezseg Tihany.

Sokszor éri az a vád a Balatont, hogy hiába a csodás környezet, a kiváló borok, a kulturális időtöltésre nem nagyon van lehetősége az oda látogatóknak. Nos ez a probléma, ha átmenetileg is, de az ARTplaccnak köszönhetően megoldódott. A legjobb budapesti galériákból verbuválódott a csapat, amely egy hétre leköltöztette alkotásait Tihanyba, hogy véget vessen ennek az áldatlan állapotnak és visszahozza a korábban pezsgő kulturális és művész életet a Balaton északi partjára.

Az alkotások több helyszínen lesznek kiállítva, de mindenképpen említést érdemel a Tihany belvárosában felállított, 600 nm-es ideiglenes kiállítótér és a Badacsonyi Borgazdaság pincéi, ahol a nagyszerű borokat kísérik majd a nagyszerű alkotások. A szervezők szándékai szerint az esemény évente ismétlődni fog, és reméljük, hogy ez a szándék valóra is válik. Ám nem érdemes a látogatással egy évet várni, különben hogy meséljük majd az unokáinknak, hogy mi bizony ott voltunk az elsőn?

Az augusztus 13-21-ig tartó kiállításokról és programokról bővebben itt  és itt olvashatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.
Vizuál liget

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál downton abbey

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál székely

Panteon – kiállítás a Pesti Vigadóban

Idén nyáron kultúrtörténeti jelentőségű kiállítást rendeznek a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.
Vizuál gyász

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter

A World Press Photo-, Balázs Béla- és Táncsics Mihály-díjas fotóst, az MTI örökös tudósítóját 84 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta a család.