Vizuál

Az alkotás képessége mindenkiben ott van – művészetterápiás workshopra hív a Csokonai

2023.02.07. 10:25
Ajánlom
Február 11-én és 18-án izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház: Terenyei Tímea grafikusművész művészetterápiás workshopjain mindenki kipróbálhatja, hogyan lehet átültetni a zenét a színek és formák világába.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

A Terenyei Tímea grafikusművész kiállításán látható munkák egyik csoportját intuitív módon készült kollázsok alkotják. Hogy hogyan is készültek a zeneszámok inspirálta képek, azt a workshopon résztvevők maguk is megtapasztalhatják. A látogatók rávezető feladatok segítségével ismerhetik meg, hogyan lehet egy alapvetően nem vizuális műfajt – azaz a zenét – a színek és formák nyelvére lefordítani.

A workshop célja, hogy a résztvevők a zenére hangolódva, a dallamok által keltett érzéseiket papírra vessék (vágják, ragasszák).

230202_685A7218-2-100925.jpg

Terenyei Tímea grafikusművész kiállítása (Fotó/Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

A kollázstechnika mindenki számára könnyen elérhető, a spontaneitásnak teret adva gyors sikerélményt kínál. A workshop programja abban a szellemiségben született, miszerint az alkotás képessége mindenkiben benne van.

A gondolataink képekben való megfogalmazásához szükséges művészeti eszköztár nem kell, hogy kevesek kiváltsága legyen.

Az ehhez szükséges, kifejező nyelvezet elsajátítható. Ennek megfelelően a szervezők minden érdeklődőt várnak a két meghirdetett alkalomra.

230202_685A6742-2-101034.jpg

Terenyei Tímea grafikusművész kiállítása (Fotó/Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

Workshop kisgyermekeknek/családoknak

Időpont: 2023. február 11. szombat, 10:00-12:00

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.)

Részvételi díj: Felnőtt 1500 Ft/fő, Gyermek 1000Ft/fő 

 

Workshop, művészetterápia felnőtteknek

Időpont: 2023. február 18. szombat, 15:00-17:00

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.)

Részvételi díj: Felnőtt 1500 Ft/fő , Gyermek 1000 Ft/fő

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Terenyei Tímea grafikusművész kiállítása (Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

 

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Vizuál

Petőfi 200 – Vetítéssorozat indul a Toldi Moziban

Március 23. és június 8. között klasszikus filmek és szakértői beszélgetések segítségével idézhetjük meg a kétszáz éve született költő alakját, emlékezetét.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Vizuál

Nemes Márton képviseli hazánkat a 2024-es Velencei Biennálén

A Ludwig Múzeum 2024-ben Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a Velencei Képzőművészeti Biennálén.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Magyar gyökerű amerikai színészekre fókuszál a Csokonai Hollywood-sorozatának következő estje

Március 23-án ötödik alkalommal rendeznek Hollywood-estet a XV. kerületben, ahol ezúttal magyar felmenőkkel rendelkező, köztük Oscar-díjas amerikai színészekről lesz szó.
Vizuál ajánló

Pillants be a Budapest Bábszínház kulisszái mögé! – új kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendez közös kiállítást a Deák17 Galéria és a Budapest Bábszínház. A MINDEN BÁB! című tárlat legfőbb ambíciója, hogy bevezesse a látogatókat a színház kulisszái mögé.
Vizuál magazin

„Megszerettem menet közben az életet” – Interjú Ujj Zsuzsival

„Az a vihar, ami bennem tombolt hosszú évekig, elült” – mondja Ujj Zsuzsi fotós, performer, a Csókolom zenekar énekese, dalszerzője, akivel a Fidelio új, Dalok nyomában című sorozata kapcsán ültünk le beszélgetni, kikérdezve őt a zenekar legtöbbet feldolgozott szerzeményéről, a Dunántúli slágerről.
Vizuál ajánló

Az Őrségi Fazekasság múltja, jelene és jövője elevenedik meg a Pesti Vigadóban

A Tiszta forrásból című tárlat április 2-ig látogatható még. Márciusban két alkalommal is részt vehetünk kurátori tárlatvezetésen.
Vizuál hír

Nemes Márton képviseli hazánkat a 2024-es Velencei Biennálén

A Ludwig Múzeum 2024-ben Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a Velencei Képzőművészeti Biennálén.