Vizuál

Az alkotás képessége mindenkiben ott van – művészetterápiás workshopra hív a Csokonai

2023.02.07. 10:25
Ajánlom
Február 11-én és 18-án izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház: Terenyei Tímea grafikusművész művészetterápiás workshopjain mindenki kipróbálhatja, hogyan lehet átültetni a zenét a színek és formák világába.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

A Terenyei Tímea grafikusművész kiállításán látható munkák egyik csoportját intuitív módon készült kollázsok alkotják. Hogy hogyan is készültek a zeneszámok inspirálta képek, azt a workshopon résztvevők maguk is megtapasztalhatják. A látogatók rávezető feladatok segítségével ismerhetik meg, hogyan lehet egy alapvetően nem vizuális műfajt – azaz a zenét – a színek és formák nyelvére lefordítani.

A workshop célja, hogy a résztvevők a zenére hangolódva, a dallamok által keltett érzéseiket papírra vessék (vágják, ragasszák).

230202_685A7218-2-100925.jpg

Terenyei Tímea grafikusművész kiállítása (Fotó/Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

A kollázstechnika mindenki számára könnyen elérhető, a spontaneitásnak teret adva gyors sikerélményt kínál. A workshop programja abban a szellemiségben született, miszerint az alkotás képessége mindenkiben benne van.

A gondolataink képekben való megfogalmazásához szükséges művészeti eszköztár nem kell, hogy kevesek kiváltsága legyen.

Az ehhez szükséges, kifejező nyelvezet elsajátítható. Ennek megfelelően a szervezők minden érdeklődőt várnak a két meghirdetett alkalomra.

230202_685A6742-2-101034.jpg

Terenyei Tímea grafikusművész kiállítása (Fotó/Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

Workshop kisgyermekeknek/családoknak

Időpont: 2023. február 11. szombat, 10:00-12:00

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.)

Részvételi díj: Felnőtt 1500 Ft/fő, Gyermek 1000Ft/fő 

 

Workshop, művészetterápia felnőtteknek

Időpont: 2023. február 18. szombat, 15:00-17:00

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.)

Részvételi díj: Felnőtt 1500 Ft/fő , Gyermek 1000 Ft/fő

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Terenyei Tímea grafikusművész kiállítása (Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

 

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Színház

„Lise Meitner nagy tisztelője vagyok” – a Nobel-díjas Krausz Ferenc a Rózsavölgyi új bemutatóján járt

Herendi Gábor rendezésében mutatta be két nagyformátumú ember és különleges tudós, az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát február 16-án a Rózsavölgyi Szalon.
Zenés színház

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Ha tavasz, akkor Essentia Artis!

Márciusban nyílik meg az MMA művészeti ösztöndíjasainak programsorozattal kísért kiállítása. A grandiózus összművészeti esemény részleteiről idén a Fidelio különszámából is tájékozódhatnak!
Vizuál ajánló

A koreai papír történetét bemutató kiállítás nyílik a Koreai Kulturális Központban

Koreai handzsi papírból készült alkotások és Csoszon-kori papírrégiségek tárlata nyílik a Koreai Kulturális Központban február 26-án.
Vizuál ajánló

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Vizuál gyász

Elhunyt Köllő Miklós dramaturg, forgatókönyvíró

A Balázs Béla-díjas dramaturg, forgatókönyvíró, színész, stúdióvezető február 14-én, 95 éves korában hunyt el, tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége. Halála nagy veszteség az egész filmes szakmának – írták.
Vizuál ajánló

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.