Vizuál

Az ArtZone segít visszatalálni a gyermeki léthez

2017.08.07. 13:27
Ajánlom
Készítsen napozószékeket és táskákat molinóból vagy bőr ékszereket a PISZLI tervezőjével, esetleg fessen Bukta Imrével. Divat, kortárs képzőművészet, kreativitás! Ezek a 2017-es ArtZone hívószavai a Sziget Fesztiválon.

Bár ma már az egész Sziget egy nagy „művészeti tér”, szobrokkal, installációkkal különböző funkciókkal rendelkező vagy csak szuperlátványos térelemekkel, a fesztiválon belül van egy, a kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált helyszín, az egyik legkedveltebb nappali helyszín, az ArtZone.

A program összeállításakor előnyben részesültek azok a koncepciók, ahol a re-cycling látásmód érvényesül és ahonnan apró, saját készítésű emlékekkel távozhatnak a látogatók. A legsikeresebb programok évről-évre visszatérnek, így idén is jelen lesz a  Medence csoport RE-KONCEPT és Szék-készítő workshopja , ahol molinóból lehet divatos táskákat, illetve a fesztiválon igencsak hasznos napozószékeket készíteni. A  KÉK  (Kortárs Építészeti Központ) részvételének a szigetlakóknak lehetőségük nyílik hozzájárulni a Sziget  közösségi kertjének  megépítéséhez, gondozásához, s a  Unicorn Factory  sátrában idén is unikornissá válhatnak a látogatók valamint boldog tulajdonosai lehetnek egy saját készítésű unikornisnak is. Idén sem maradunk  AGORA  és  Magyar Mozgó Képtár  művésztelepek nélkül.  Kisképző  mellett idén először a „Nagyképző” azaz a  Magyar Képzőművészeti Egyetem  is megjelenik az ArtZone-ban. Az egyetemi enteriőr által ihletett sátordizájn és az egyetemi képzések által megálmodott workshopok teszik felejthetetlenné a sátorban töltött perceket, és a művészeti iskolák közül nem hiányozhat a  MOME  sem. A művészeti magazinok közül az  Artlocator  lesz jelen. A szabad alkotás élményét a felsoroltakon kívül a  #Technika, az Artlab, a cARTc és a Deák 17 Galéria  sátraiban élheti meg a közönség.

DSC4005

DSC4005 (Fotó/Forrás: Kaszás Tamás / Index)

Idén a divat került a kreatív program fókuszába lehetőséget adva még több tehetséges fiatal divattervezőnek, hogy a magyar és nemzetközi közönség közelebbről megismerhesse őket. A cigány kultúrát a legfrissebb trendekkel keverő Romani Design tavaly mutatkozott be az ArtZone-ban.  Az idei új felfedezett a különlegesen nőies, ámde mégis bohókásan elegáns PISZLI táskák és készítőjük, Veress Réka tervező, akivel kreatív work-shop keretében bőr ékszereket lehet készíteni a fesztivál ideje alatt.

Az ArtZone recycling politikájába illeszkedik a hipster világ egyik legmenőbb új márkája, a fiatal lányból álló tervezőtrió által készített Müskinn. Ők az idei másik kiemelt divat nagykövet a Szigeten. Meglepő, újrahasznosított anyagokból mindennapi használati tárgyakat készíthetnek majd a látogatók a tervező lányok segítségével.

Az ArtZone rét és a Kapusátor kiállítás minden nap 11-22 óráig tart nyitva, a workshopok pedig 11-20 óráig várják az érdeklődőket. Minden workshop ingyenes.

A tavaly nagy sikert aratott, a JHConcept szervezésében létrejövő POP UP sátorban nem csak tervezőknek, hanem a divathoz közeli szakmákban dolgozó tehetségeknek is lehetőséget adnak az idén bemutatkozásra. A többi sátorhoz hasonlóan a Pop UP sátorban is fontos szerepe van az együttműködéseknek és a közös alkotás élményének. A tavalyi évhez hasonlóan idén is hat tervező, művész kap lehetőséget megjelenésre, a sátor tematikáját vezető JH.CONCEPT márka mellett: Miklos Laufer (grafikus), Laszlo Korcsmaros, divatblogger, Bence Csalar, tervező, ALL ON YOU, tervező, Dora Hegedus és Berta Valló illusztrátor.

DSC1175

DSC1175 (Fotó/Forrás: Kaszás Tamás / Index)

Az ArtZone bárki teljesen szabadjára engedheti a fantáziáját s ebben a legaktuálisabb dizájnerek, kreatív csapatok, művészeti iskolák segítenek. 2017-ben tiszteletbeli vendégeként Bukta Imre Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművészt is csatlakozik a programhoz. A művész a Mezőszemerei Művész Telep projekt kapcsán együtt fest majd a projekthez kapcsolódó apró ajándék tárgyakat a látogatókkal.

Az ArtZone négy éve arra tesz kísérletet, hogy

minél izgalmasabb work-shopok keretében biztosítson tartalmas nappali kikapcsolódást a Sziget lakóknak, ahol az alkotás által visszatalálhatnak a gyermeki boldog lét örömeihez”

- mondta el Pálosi Boglárka az ArtZone szervezője. “Ehhez kapcsolódik a Godot Galéria “Boldogság” kulcsszóra kúrált kiállítása a helyszín kiállító termében, a Kapusátorban.”

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál színész

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál frida kahlo

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál pályázat

Indul a második Budapest Art Mentor Képzőművészeti Program

Július 7-ig lehet jelentkezni az ősszel induló képzésre, ahol a képzőművészeknek személyre szabott segítséget nyújtanak karrierjükben.
Vizuál pesti vigadó

Kulisszatitkok – színház kívül-belül

Csoportos tárlat és programsorozat 70 színházi iparművész 150 különleges alkotásával a Vigadó Galériában.