Vizuál

Az ékszerek varázsa

2015.03.09. 15:36
Ajánlom
A BÁV Bizományi Kereskedőház májusban művészeti aukciót tart, amelyre március 20-ig vásárolják fel az árverésre szánt darabokat.

A gyönyörű és értékes ékszerek hosszú évtizedek óta rendkívül keresettek a BÁV aukcióin, köszönhetően a hatalmas tapasztalattal rendelkező becsüsök által összeállított gazdag és színvonalas kínálatnak, amely a vásárlóközönség szinte minden igényét kielégíti. A ritka gyűjtői darabok, az egyedi különlegességű antik és a modern, divatos ékszerek széles választéka biztosítja, hogy az érdeklődők megtalálhassák az ízlésükhöz, egyéniségükhöz leginkább illő tárgyakat.

Az aukcióinkon a vásárlók körében egyaránt népszerűek a történeti ékszerek mellett a brillel gazdagon díszített art deco melltűk és szoliter gyűrűk, a nagy értékű drágakövekkel ékített dekoratív ékszerek és korunk ékszerművészinek egyedi alkotásai, de keresettek a komplett ékszergarnitúrák és a tahiti, édes és sós vízi gyöngysorok is.

A férfi vásárlók kedvencei közé tartozó tárgyakból is széles a választék: elegáns Tag-Heuer, Breitling, Movado, Patek Philippe, Omega órákból, gyöngyházbetétes vagy briliánssal díszített mandzsetta gomb garnitúrákból és a különleges vadászékszerekből válogathatnak a vásárlók.

A hatalmas érdeklődés mellett zajló árveréseken gyakoriak a heves licitharcok és a látványos áremelkedések. A legközelebbi művészeti aukciót (minden tárgycsoportra) 2015 májusában tartják, a felvásárlás utolsó napja március 20.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Öt fiatal művész kapott Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet területén

Szeptember 21-én tartották az átadóünnepséget, amely során öt harminc év alatti művész eddigi teljesítményét ismerték el Junior Prima Díjjal. A kitüntetettek között színész, rendező, illetve díszlet- és jelmeztervező is van.
Könyv

Ők a 2023-as irodalmi Nobel-díj esélyesei

A fogadóirodák szerint a kínai Can Xue lehet a befutó októberben. Nádas Péter idén nem szerepel az esélyesek közt, Krasznahorkai László neve azonban megtalálható a listán.
Zenés színház

Elhunyt Stephen Gould

A világhírű hőstenor néhány hete jelentette be, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt visszavonul a színpadtól. Halálát a Bayreuthi Ünnepi Játékok tette közzé.
Vizuál

Világszinten ritkaságszámba menő Renoir-kiállítás nyílik a Szépművészetiben

Mintegy hetven alkotáson keresztül mutatja be a francia impresszionizmus egyik legnevesebb mesterének életművét a Szépművészeti Múzeum Renoir - A festő és modelljei címmel péntektől látogatható kiállítása.
Színház

Egy darab, ami mindent tud a szerelemről – Mohácsi János rendezésében mutatja be Az üvegcipőt a Vígszínház

Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka, amelynek ősbemutatója 1924-ben volt a Vígszínházban, szombaton a Mohácsi testvérek átiratában tér vissza a teátrumba.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

A fotózás Oscarjához kapcsolódó rangos elismerésben részesült a Fidelio állandó vendégszerzője

Hegedűs Ákos (morpho) Chicks (Csajok) című képét ismerték el az IPA döntnökei a professzionális kategóriában.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Bye bye, Szása!

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy régi szovjet laktanyában szerzett élményeit eleveníti fel.
Vizuál hír

Vasárnap estig ingyenesen látható három magyar filmklasszikus a Filmión

A frissen felújított Egy szoknya, egy nadrág (1943), a Pesti mese (1937), valamint Gazdag Gyula 1971-es megjelenésekor betiltott szatírája, A sípoló macskakő ingyenesen tekinthető meg a magyar filmek streamingplatformján szeptember 21-24. között.
Vizuál hír

Mads Mikkelsen kapja a Zürichi Filmfesztivál Arany Ikon-díját

Az ötvenhét éves dán színész személyesen veheti át majd a kitüntetést október 6-án. A zürichi közönségnek is bemutatják legújabb filmjét, A fattyú című történelmi drámát, amelyben a főszerepet alakítja.
Vizuál ajánló

Társításaim – Erdélyi Gábor kiállítása a Szentendrei Képtárban

Erdélyi Gábor munkáiból nyílik kiállítás TÁRSÍTÁSAIM címmel az IKON – Szentendrei Képtárban szeptember 30-án. A számos kísérőprogrammal jelentkező tártlat október 1. és december 31. között látogatható.