Vizuál

Az instaköltészet születése és az internet halála a Ludwig Múzeumban

2020.03.05. 16:20
Ajánlom
Idén is folytatódik a Ludwig Lounge, a Ludwig Múzeum és a Könyves Magazin közös beszélgetés sorozata, amely most szombaton a The Dead Web – The End című kiállításhoz kapcsolódik. A kurátori tárlatvezetést követően az instaköltészetről mesél Simon Márton és Tóth Réka Ágnes.   

simonm-103701.jpg

Simon Márton (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum)

Mi történne, ha hirtelen összeomlana az internet? Milyenné válna a világ és az életünk, társas kapcsolataink, a kultúra, a tárdadalom, a gazdaság, amelyeknek szinte minden mozzanatára jelenleg hatással van a világháló? A Ludwig Múzeum The Dead web – The End című kiállítása ezekre a kérdésekre próbál választ adni a kortárs művészet eszközeivel. Szombaton még részletesebben megismerhetjük a tárlaton bemutatott műveket, ha részt veszünk a délutáni tárlatvezetésen, amelyet Kónya Béla, a kiállítás egyik kurátora, főrestaurátor, a Ludwig Múzeum Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztályának vezetője tart.

A kiállításhoz kapcsolódik a Ludwig Lounge következő beszélgetésének témája, az instaköltészet. A szombati beszélgetés vendégei az 5mondatok instaoldal szerzői,

Simon Márton és Tóth Réka Ágnes lesznek, akik műveikből is felolvasnak, majd a költészet és az internet viszonyáról, a megváltozó csatornákról osztják meg gondolataikat

egymással és a közönséggel. A beszélgetés moderátora Valuska László (Könyvesblog).

toth-rekaagnes-103704.jpg

Tóth Réka Ágnes (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum)

Program:

16.00 – 16.45 Kurátori tárlatvezetés a The Dead Web – The end című kiállításban.  

16.45 – 18.30 Felolvasás és beszélgetés az 5mondatok instaoldal szerzőivel, Simon Mártonnal és Tóth Réka Ágnessel.

Helyszín: Ludwig Múzeum, 2. emeleti kiállítótér

Jegyek: A rendezvény programjeggyel vagy bérlettel látogatható. Jegyek kaphatók a helyszínen és online is.

(Támogatott tartalom)

 

LUDWIG MÚZEUM – KORTÁRS MŰVÉSZETI MÚZEUM

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum az egyetlen közgyűjtemény, amely a nemzetközi és a hazai művészeket közös platformon mutatja be. A Múzeum Budapest fontos kulturális attrakciója, válogatott és dinamikusan fejlődő, jelenleg több mint 800 tételes gyűjteménnyel rendelkezik, melynek magját a Ludwig házaspár adománya képezi. A múzeum nemzetközi gyűjtőkörrel rendelkezik, a hatvanas évektől napjainkig keletkezett műalkotásokat gyűjti és mutatja be.

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amikor Pavarottit kifütyülték a milánói Scalában

Mindenkinek lehet gyenge pillanata, még az isteni Lucianónak is, az olasz operaközönség azonban nem elnéző. 1992-ben, egy Don Carlos előadáson még őt is kifütyülték.
Színház

Folytatódik a vita az SZFE körül, ezek a legújabb fejlemények

Megszólalt a kinevezett kuratórium két tagja, az egyetem diákjai videóban válaszoltak.
Zenés színház

„A művészet szépsége, hogy korlátok között szabadok lehetünk”

Az államalapítás ünnepének előestéjén, augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon felcsendülnek a Bánk bán című opera csodaszép, minden magyar számára ismerős dallamai. A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében létrejövő produkció főbb szerepeiben Molnár Levente mellett Fischl Mónikát és Mester Viktóriát is láthatja majd a közönség. Az előadás karmesterével, a Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész Kesselyák Gergellyel a közelgő premier kapcsán beszélgettünk.
Színház

Színházi összefogás a koronavírus terjedése ellen

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság részvételével egyeztettek a budapesti teátrumok a nézőket és a színházakat érintő ajánlásokról.
Színház

Ősbemutatókkal és különlegességekkel készül új évadára a Thália

Augusztus 10-től teljes gőzzel zajlik a munka a Thália Színházban – ettől a naptól folytatódnak a Gyilkosság az Orient Expresszen című nagyszabású produkció próbái, és hamarosan elkezdődnek a felújítópróbák is.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Tudtad, hogy Steve Martin a színészet és az írás mellett Grammy-díjas bendzsójátékos?

Vígjátékait mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy Robin Williams oldalán játszott a Godot-ra várvában a Broadwayn. Bár a Tágra zárt szemek főszerepét végül nem kapta meg, Kubrik imádta a humorát. Augusztus 14-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Steve Martin. 
Vizuál gyász

Elhunyt a Keménykalap és krumpliorr rendezője, Bácskai Lauró István

A filmrendezőt életének 88. évében érte a halál. Nevéhez olyan sikeres alkotások fűződnek, mint a Gyula vitéz télen-nyáron, A Hamis Izabella vagy a Nápolyt látni és... című alkotás.
Vizuál magazin

75 éves lett nemzedékének egyik legnagyobb német rendezője, Wim Wenders

Neki köszönhetjük többek között a Berlin fölött az ég, a Párizs, Texas, A Föld sója című alkotásokat és a Pina Bausch-ról készült dokumentumfilmet is.
Vizuál gyász

Elhunyt Sváby Lajos Kossuth-díjas festőművész 

Elhunyt Sváby Lajos festőművész. A Kossuth- és Prima Primissima díjas alkotó életének 85. évében, hosszú betegség után halt meg - tudatta csütörtökön közösségi oldalán fia, Sváby András televíziós újságíró.
Vizuál hír

Raffaello nem szerette az orrát, ezért retusálta azt önarcképein

A reneszánsz olasz festő valószínűleg saját orrának "idealizált" változatát festette meg önarcképein, vélik olasz kutatók.