Vizuál

Az instaköltészet születése és az internet halála a Ludwig Múzeumban

2020.03.05. 16:20
Ajánlom
Idén is folytatódik a Ludwig Lounge, a Ludwig Múzeum és a Könyves Magazin közös beszélgetés sorozata, amely most szombaton a The Dead Web – The End című kiállításhoz kapcsolódik. A kurátori tárlatvezetést követően az instaköltészetről mesél Simon Márton és Tóth Réka Ágnes.   

simonm-103701.jpg

Simon Márton (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum)

Mi történne, ha hirtelen összeomlana az internet? Milyenné válna a világ és az életünk, társas kapcsolataink, a kultúra, a tárdadalom, a gazdaság, amelyeknek szinte minden mozzanatára jelenleg hatással van a világháló? A Ludwig Múzeum The Dead web – The End című kiállítása ezekre a kérdésekre próbál választ adni a kortárs művészet eszközeivel. Szombaton még részletesebben megismerhetjük a tárlaton bemutatott műveket, ha részt veszünk a délutáni tárlatvezetésen, amelyet Kónya Béla, a kiállítás egyik kurátora, főrestaurátor, a Ludwig Múzeum Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztályának vezetője tart.

A kiállításhoz kapcsolódik a Ludwig Lounge következő beszélgetésének témája, az instaköltészet. A szombati beszélgetés vendégei az 5mondatok instaoldal szerzői,

Simon Márton és Tóth Réka Ágnes lesznek, akik műveikből is felolvasnak, majd a költészet és az internet viszonyáról, a megváltozó csatornákról osztják meg gondolataikat

egymással és a közönséggel. A beszélgetés moderátora Valuska László (Könyvesblog).

toth-rekaagnes-103704.jpg

Tóth Réka Ágnes (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum)

Program:

16.00 – 16.45 Kurátori tárlatvezetés a The Dead Web – The end című kiállításban.  

16.45 – 18.30 Felolvasás és beszélgetés az 5mondatok instaoldal szerzőivel, Simon Mártonnal és Tóth Réka Ágnessel.

Helyszín: Ludwig Múzeum, 2. emeleti kiállítótér

Jegyek: A rendezvény programjeggyel vagy bérlettel látogatható. Jegyek kaphatók a helyszínen és online is.

(Támogatott tartalom)

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az interneten közvetítik a János-passiót a lipcsei Tamás-templomból

A koronavírus-járvány ellenére fel fog csendülni Johann Sebastian Bach János-passiója a lipcsei Tamás-templomban nagypénteken, az eseményt az interneten élőben közvetítik, és együtt éneklésre biztatják a nézőket.
Klasszikus

Ez az időszak próbatétel, nem büntetés

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás nagycsaládi körben töltik az önkéntes izoláció idejét: fiuk, Gáspár oktatóvideókat készít, ők Leclair-műveket tanulnak. Ez az időszak próbatétel és kihívás, mondják.
Színház

Gálvölgyi János: „Nem engedheti el magát az ember”

Azt mondja Gálvölgyi János, a korlátozás világában sem engedheti el magát, s ha most bármelyik reggel kapna egy telefont, hogy este előadása van, nem kezdene el kapkodni, készen állna. Interjúnkban arról is beszél, a színháznak az online tér igazából a karantén.
Vizuál

A népharag miatt nem pótolta a Milói Vénusz karjait a Louvre restaurátora

A karokon kívül ékszerek és festék is volt eredetileg a szobron. Kétszáz éve, 1820. április 8-án fedezte fel az alkotást egy földműves.
Klasszikus

Passiók, minden mennyiségben!

A húsvéti ünnepek alatt Johann Sebastian Bach több műve is felcsendül az online térben. A Máté-passiót a Concertgebouw Zenekar szólaltatja meg, a János-passiót pedig két előadásban is élvezhetjük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Rofusz Kinga Otthon című animációs filmje online megnézhető

A leginnovatívabb gyerekkönyvnek választott kötet filmverziója a YouTube-on látható, üzenete pedig új értelmet nyert most, amikor az egész ország otthon marad.
Vizuál pályázat

„Azért szeretem a Balatont, mert…” – Rajzpályázatot hirdet a Kultkikötő

Mindenki másért szereti a Balatont. A Kultkikötő most a gyerekeket kéri, hogy rajzolják le miért zárták szívükbe a magyar tengert.
Vizuál magazin

Virsliárus a pesti utcán – Éjszakai életkép az 1930-as évekből

A Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára kitűnő műtárgyvédelmi körülményeket biztosító raktárának köszönhetően ma is részletgazdag képet ad ez az 1930-as évekből származó, villanófénnyel készült életkép.
Vizuál magazin

A népharag miatt nem pótolta a Milói Vénusz karjait a Louvre restaurátora

A karokon kívül ékszerek és festék is volt eredetileg a szobron. Kétszáz éve, 1820. április 8-án fedezte fel az alkotást egy földműves.
Vizuál gyász

Elhunyt Honor Blackman, egykori Bond-lány

A brit színésznőt 94 éves korában érte a halál, békésen, otthonában halt meg természetes okok következtében.