Vizuál

Baráth Bálint képei a Tranzit Art Caféban

2011.11.10. 12:03
Ajánlom
A kiállítás képei egy előre megkonstruált látványt rögzítenek (fényképezőgéppel), amelyek hajtogatással, gyűréssel és ragasztással létrehozott, az organikus és a geometrikus határát feszegető papírplasztikák.

Baráth Bálint grafikus a Ferenczy István Vizuális Műhelyben és a KREA Kortárs Művészeti Iskolábantanult alkalmazott grafikus szakon. A kiállított műveket részben egy meghatározott gondolati koncepció, részben a véletlen generálja. A művek középpontjában az illúzió és a valóság, a valóság és a jel összetett viszonya áll. A sorozat nem egy zárt formalogikán alapul, inkább játékos sokféleséget mutat.

A koan olyan jelentéstani lelemény, amely megoldhatatlan feladat elé állítja a tudatot, mivel ellentmondásos. A koant a mester adja a tanítványának, nem ritkán egyet egy életre. A tanítvány gondolkodik és gondolkodik, és nem boldogul vele, tehát feladja. Nos, ekkor van némi remény, hogy a tudata "kiürül" és egy teljesen új szempontból látja a dolgokat.

Baráth Bálint: Térpapír (vizuális koan)
Tranzit Art Café - 2011. november 12. - 2011. december 3.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 09:00-23:00, szombaton 10:00-22:00

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

5 zenemű, amely kapudrog lehet Bartók Bélához

Bartók zenéje nem könnyű. Hiába vált az egyik legismertebb magyar művészszemélyiséggé, valószínűleg többször találkozunk róla elnevezett utcával, térrel, mint a zeneműveivel. Ezen segítünk most.
Klasszikus

Szívet melengető videó: Pillangó szállt a fuvolaművész homlokára játék közben

Létezik ennél igazabb megerősítés egy muzsikus számára, mint az, hogy egy pillangó is gyönyörködni kezd a játékában?
Klasszikus

Három díjazottja volt idén a Bartók-Pásztory-díjnak

A Bartók Béla születésének 138. évfordulóján rendezett díjátadón az elismeréseket Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a kuratórium elnöke adta át.
Klasszikus

És Ön olvas még zenei könyveket?

A klasszikus zene közönsége szűk, de szeret olvasni. Ez kihívás egy könyvkiadónak, a Rózsavölgyi pedig számos újdonsággal szolgálhat az érdeklődőknek.
Könyv

Mondd meg te, melyik volt 2018 legjobb magyar könyve!

2019-ben is átadják a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. A 2016-ban megalapított elismerésekkel az előző év legjobb magyar szép- és tényirodalmi könyveit díjazzák. A nyertesek idén már 2-2 millió forintot és 30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

A Ludwig 30 utolsó hetében rákapcsol a múzeum!

A Ludwig 30 kiállítás- és programsorozat utolsó hetéhez érkeztünk. Az utolsó napokban maximális sebességre kapcsol a múzeum és számtalan különleges programmal várja a látogatókat. Lesz filmvetítés, kurátori workshop és Ludwig Lounge akusztik.
Vizuál hír

Elhunyt Garami Gábor filmproducer

66 éves korában, március 23-án elhunyt Garami Gábor Balázs Béla-díjas filmproducer, akinek nevéhez olyan munkák kötődnek, mint a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, A miskolci boniésklájd vagy az Anyám és más futóbolondok.
Vizuál kritika

Indiai Jane Eyre

A film bebizonyítja, hogy lehetséges úr és szolga szerelmi történetét kliséktől mentesen elmondani, sőt eközben a mai indiai társadalomról is hű képet mutat.
Vizuál ajánló

Rákapcsol a múzeum! – Utolsó hetéhez érkezett a Ludwig 30 sorozat

Filmvetítés, kurátori workshop, exkluzív tárlatvezetéssel egybekötött Ludwig Lounge Akusztik várja a látogatókat.
Vizuál hír

Megalapították a világ legdrágább művészeti díját

Kereken 1 millió dollárt ajánlott fel a japán befektetési bank a kortárs képzőművészet támogatására. A prominens kurátorokból álló zsűri októberben jelenti be, hogy ki kapja első alkalommal a díjat.