Vizuál

Baráth Bálint képei a Tranzit Art Caféban

2011.11.10. 12:03
Ajánlom
A kiállítás képei egy előre megkonstruált látványt rögzítenek (fényképezőgéppel), amelyek hajtogatással, gyűréssel és ragasztással létrehozott, az organikus és a geometrikus határát feszegető papírplasztikák.

Baráth Bálint grafikus a Ferenczy István Vizuális Műhelyben és a KREA Kortárs Művészeti Iskolábantanult alkalmazott grafikus szakon. A kiállított műveket részben egy meghatározott gondolati koncepció, részben a véletlen generálja. A művek középpontjában az illúzió és a valóság, a valóság és a jel összetett viszonya áll. A sorozat nem egy zárt formalogikán alapul, inkább játékos sokféleséget mutat.

A koan olyan jelentéstani lelemény, amely megoldhatatlan feladat elé állítja a tudatot, mivel ellentmondásos. A koant a mester adja a tanítványának, nem ritkán egyet egy életre. A tanítvány gondolkodik és gondolkodik, és nem boldogul vele, tehát feladja. Nos, ekkor van némi remény, hogy a tudata "kiürül" és egy teljesen új szempontból látja a dolgokat.

Baráth Bálint: Térpapír (vizuális koan)
Tranzit Art Café - 2011. november 12. - 2011. december 3.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 09:00-23:00, szombaton 10:00-22:00

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Ezeket a könyveket vásárolták legtöbben karácsonyra

A könyv az egyik legjobb dolog, ami a fa alá kerülhet – legalábbis szerintünk. A decemberi eladási adatokból az is kiderül, hogy melyik kötetekkel lepték meg szeretteiket a vásárlók.
Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Klasszikus

Mit játszhat egy fagottista a tévémacin túl?

A kérdésre a választ Stefán Zsófia koncertje adhatja meg, aki a Concerto Zeneházban lép fel január 14-én.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Könyv

Rovarokkal, penésszel, idővel való küzdelem a corvinák védelmében

Vegyészek, restaurátorok, ötvös- és textilművészek is munkálkodtak azért, hogy Mátyás király világhírű kódexei fennmaradjanak.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál kiállítás

Hős vagy gazember? – Az ismeretlen Görgei

Görgei Artúr honvéd tábornokról szóló időszaki kiállítás nyílt a Nemzeti Múzeumban. A tárlat arra is választ igyekszik adni, igaza volt-e Kossuth Lajosnak, aki Görgeit tette felelőssé a szabadságharc elvesztéséért.
Vizuál hír

Ezekért a magyar filmekért szoríthatunk a Berlinalén

Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című rövidfilmje is szerepel a februárban kezdődő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál programjában.
Vizuál vincent van gogh

Először hagyják el Európát Van Gogh napraforgói

A londoni National Gallery a tokiói olimpiára kölcsönzi a birtokában lévő egyetlen napraforgós Vincent van Gogh-festményt a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából.
Vizuál optikai csalódás

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Vizuál videó

Több mint 30 ezren látták a Rossz verseket

A rendező, Reisz Gábor és csapata ennek alkalmából különleges zenés remix-videóban köszöni meg a nézők bizalmát.