Vizuál

Belvárosi Bridge

2011.07.01. 07:45
Ajánlom
Koncertek, felolvasóest, kiállítás vagy shopping? A hétvégén bármelyiket választhatjuk a Belvárosban.

Ezen a hétvégén sem a strand tűnik a legjobb programnak, de a városba szorulva sem kell a tévé előtt tölteni a hétvégét a Kultur Bridge rendezvényeinek hála. A háromnapos eseményen a látogatók különböző stílusú produkciókat láthatnak üzletekben, vendéglőkben, galériákban, múzeumok belső és külső tereiben, az utcán és játszótéren a Király utca és az Andrássy út mentén.

Pénteken a látogatók megtekinthetik Szipál Martin életmű-kiállítását, részt vehetnek a 20 órakor kezdődő VAM Party-n is, ahol Sagi Rei érzelmes dalait hallhatják. Este az Andrássy úti divatboltok nagy kedvezményekkel várják a vásárlókat. A vásárlást koktélbemutató, haikukiállítás, öltözködési tanácsadás és fotózás színesíti. Az Írók Boltjában felolvasóest lesz, az Operaház előtt pedig fél 10-től a GoBe Társulat mutatja be a Négy Liszt Portré című táncelőadást a Liszt Év tiszteletére.

Szombaton többek között Lőrincz György szaxofonjátéka, Grecsó Zoltán táncprodukciója, zumba party, kendo és brazil jiu-jitsu bemutató várja az érdeklődőket, kihirdetik a Kultur Bridge pályázat nyerteseit is és a programsorozat legnagyobb zenei eseménye is ehhez az estéhez kötődik: Amii Stewart koncertje a VAM Design Centerben. Napközben a Király utcai játszótéren bemutatkozik a Magyar Madártani Egyesület, a gyerekek agyagos és origami foglalkozásokon vehetnek részt, valamint a GoBe Társulat Fából faragott királyfi című előadását tekinthetik meg. 

A Kultur Bridge nemzetközi kulturális fesztivál olyan európai városokban rendez interkulturális programsorozatot, ahol a híd szerves része, szimbolikája a városképnek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál Film

Az egzotikus filmek magyar mestere - Korda Zoltán

Az angol filmipart meghatározó Korda fivérek egyike, a négy Oscar-díjra jelölt A dzsungel könyve alkotója. A bagdadi tolvaj című filmjükből a Disney Aladdin című rajzfilmje és A csillagok háborúja is merített. A filmrendező, producer 1895. június 3-án született.
Vizuál online

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Vizuál magazin

Hatszor nősült az egyik leghíresebb agglegényt alakító színész

A még kardigánjaiban is hódító angolt Szexi Rexinek becézték a lapok. Hasonlóan ironikus, hogy legismertebb alakításai között több musical is van, pedig saját bevallása szerint alig pár hangot tud énekelni. Rex Harrison neve egybe forrt a My Fair Lady Higgins professzorával.
Vizuál morgan freeman

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.