Vizuál

Budapesten okít a londoni Otolith Group

2012.02.17. 14:40
Ajánlom
A Turner-díjra jelölt művészcsoport február 25-i szemináriuma esettanulmány egy jelenleg is tartó a biopolitikai témájú művészeti kutatásról.

Anjalika Sagar és Kodwo Eshun Otolith Group alapító tagjai a tranzit.hu Művészetelméleti és Gyakorlati Szabadiskola vendégeként tartanak előadást a Király utcában február 25-én. A londoni művészeti színtér nem piac-orientált szegmenseiben nagy elismerést kivívó művészeti csoport célja a társadalomelmélet és politikai aktivizmus ötvözése a művészeti gyakorlattal. A művészeti élet bennfenteseiként és kutató művészekként a kollektíva filmesszéket és szövegeket alkot, valamint kiállításokat és filmes programokat rendez. A február 25-i szeminárium alkalmával Anjalika és Kodwo beszélgetést szeretnének generálni, ahelyett, hogy a hagyományos értelemben vett szemináriumot vezessenek. Éppen ezért a Szabadiskola ezúttal olyan résztvevőket is vár, akik nyitottak az olyan általuk hozott témák prezentálására és megvitatására, amelyek valamelyest kapcsolódnak az Otolith Group tevékenységéhez.

A havi rendszerességgel, hétvégi szemináriumok formájában jelentkező Művészetelméleti és Gyakorlati Szabadiskola célja, hogy aktív részvételen alapuló szemináriumok formájában a művészeti pozíciók, a kritikai szempontok, valamint a művészeti intézményrendszer vizsgálata révén gyarapítsa a magyarországi művészeti közeg elméleti és gyakorlati eszköztárát. A tranzit.hu februári szemináriumának vendége a londoni Otolith Group, melynek tagjai Anjalika Sagar és Kodwo Eshun. A rendezvény fő támogatója az Erste Alapítvány.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.