Vizuál

Christopher Plummer a zongora mellől szórakoztatta kollégáit a forgatási szünetekben

2021.02.10. 11:10
Ajánlom
Kevesen tudják, hogy fiatalkorában klasszikus zongoraművésznek készült, végül a színház világa csábította el. Amikor csak tehette, a billentyűkhöz ült, A muzsika hangja forgatási napjai után késő éjszakáig játszott a többieknek.

Február 5-én elhunyt Christopher Plummer, vagy ahogy sokan ismerték, A muzsika hangja című film von Trapp kapitánya. A kanadai színész elsőrangú Shakespeare-játékos volt, csibészes mosolya pedig sokak kedvencévé tette.

Azt talán kevesen tudják, hogy Plummer fiatalkorában nem színészi, hanem zongoraművészi karrierről álmodott. Végül a színház iránti szenvedély győzött, de a hangszer szeretete megmaradt. Gyakran szórakoztatta színésztársait játékával, ha volt zongora a közelben.

Az alábbi felvételen A muzsika hangja forgatási szünetében játszik.

 

 

Néhány éve a film másik sztárjával, Julie Andrews-zal közösen emlékeztek a munkára. „Fenomenális voltál, ha nem forgott a kamera, mindig mosolyt csaltál az arcunkra” – mondta a színésznő. – „Késő éjszakákba menően zongoráztál!”

Plummer abban a beszélgetésben elmondta, hogy miután színészetre adta a fejét, már nem kínlódott a kottával, fül alapján játszotta vissza a zenét. „Nos, azt nem tudom, hogy lehet Rachmaninovot fülről játszani, barátom” – hitetlenkedett Andrews. Plummer szerint megteszi, ha a bal kéz eljátszadozik, és az sem baj, ha közben „kimarad 25 ezer hang”.

Az alábbi felvétel az Elsa & Fred forgatása alatt készült, a romantikus vígjátékot Shirley MacLaine-nel készítette a színész 2013-ban.

Még egy videót mutatunk. Az alábbi felvételen a Kis gyopár (Edelweiss) hallható A muzsika hangjával, Plummer eredeti énekhangjával.

Elhunyt Christopher Plummer

Kapcsolódó

Elhunyt Christopher Plummer

Elhunyt 91 évesen Christopher Plummer, akinek egyik leghíresebb szerepe von Trapp kapitány volt A muzsika hangjában, és 82 évesen a legidősebb színész volt, aki Oscar-díjat kapott egy alakításáért.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Közös nyelven zenélünk” – Újjáalakult a Kelemen Kvartett

Két éve ideiglenesen feloszlott, most újjáalakult az elmúlt évtized legsikeresebb kamarazenei együttese. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel a Bartók Tavasz fesztiválon mutatkoznak be. Nem akármilyen vállalással: két koncerten Bartók hat vonósnégyesét adják elő.
Színház

Egyre több premier marad el, nem kockáztatnak a színházak

A járványhelyzet folyamatos kihívás elé állítja a kulturális intézményeket és produkciós irodákat, nem elég, hogy csak az online térben közvetíthetik előadásaikat, a próbák és a streamelt bemutatók is el-elmaradoznak az egészségügyi kockázat miatt. FRISSÍTVE!
Klasszikus

Bartók nevét viseli a Müpa új fesztiválja

Online zajlik a Bartók Tavasz Művészeti Hetek április 2. és 18. között. Nemcsak a Müpából, hanem Európa neves hangversenytermeiből is közvetítenek koncerteket, amelyeket a közönség ingyenesen láthat a képernyőkön. Mutatjuk, milyen programok lesznek.
Plusz

Megvan a Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontja

Április 9-18. között rendezi meg a főváros a 40 éves fesztivált, amelyet idén először egyedül, a kormányzat anyagi segítsége nélkül kénytelen megszervezni.
Vizuál

Bemutatták a Természetes fényt a Berlinalén – A sajtóvisszhangokból válogattunk

Kedden, a Berlinale második napján mutatták be Nagy Dénes Természetes fény című nagyjátékfilmjét. A magyar alkotást méltató külföldi kritikákból válogattunk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Enyedi Ildikó kémthriller sorozattervét díjazták a Berlinalén

A Balaton Brigád című sorozatot kilenc másik tervvel szemben találták a legjobbnak a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvényén – írta meg a hvg.hu.
Vizuál lapszemle

Bemutatták a Természetes fényt a Berlinalén – A sajtóvisszhangokból válogattunk

Kedden, a Berlinale második napján mutatták be Nagy Dénes Természetes fény című nagyjátékfilmjét. A magyar alkotást méltató külföldi kritikákból válogattunk.
Vizuál mti

A 20. század fantasztikus plakátjai a Várkert Bazár teraszán

Különleges, a 20. század első évtizedeit megidéző plakátgyűjtemény látható a Várkert Bazár teraszán. Faragó Géza munkái június 30-ig láthatók, a szervezők mindenkit várnak egy könnyed sétára.
Vizuál hír

Oscar Wilde meglóg a fegyházból Banksy új falfestményén

A börtönből összekötözött lepedőkön át szökő foglyot ábrázoló graffiti jelent meg keddre virradóra a híres readingi fegyház téglafalán.
Vizuál Film

A világ legszebb mozijai között a Puskin

A Los Angeles-i Cinemarama és a római Dei Piccoli mellett a budapesti Puskin mozi is szerepel Timeout ötvenes listáján - írja a Telex.