Vizuál

Creative Arts Fair - Iparművész Vásár

2013.03.18. 13:00
Ajánlom
Az Iparművészeti Múzeum hagyományos design vására idén tavasszal is várja a tárgykultúra szerelmeseit iparművészek által készített egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel március 24-én, a múzeum patinás Üvegcsarnokában.

Az év első vásárán a tervezők több generációja is jelen lesz, pályakezdőktől a mesterekig, akik a közvetlen művész-közönség kapcsolat erősítésével lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy az igényes tárgyakkal együtt impulzust és inspirációt vigyenek haza maguknak és szeretteiknek.

A vásáron résztvevő művészek:
Antoni Rozália, Balllon csoport, Bara Marianne, Bartha Ágnes, Bekő Edit, Benkő Katalin, Boldizsár Zsuzsa, Buza Krisztina, Czina Mónika, Csekő Etelka, Cserny Ildikó, Csík Orsi, Csősz Krisztina, Diós Gabriella, Ducsai Judit, Faludi Gabriella, Farkas Imola, Farkas Judith Szofi, Fehér Anna, Feyér Zsuzsanna, Fürjes Dóra, , Frey Judit , Grünfelder Judit (Globo), Haris Mária, Harmati Hedvig, Herényi Blanka, Horváth Veronika, Jancsó Ildikó, Jutka Fischer, Kanics Márta, Karsai Zsófia, Király Fanni, Kuti Krisztina, George Radic, Kührner Ildikó, Lantos Judit, Lesznik Angéla, , M. Kiss Katalin, Mester Borbála, Morvay Ibolya, Nádai Andrea, Nádas Gergely, Neo-lux csoport, Paál Zsuzsanna, Pataky Tibor, Pirsl Éva (Peva Műhelye), Raab Rózsa (Etnomád), Ráczné Kepler Márta, Róbert Vanda, Sárossy Zsuzsanna, Szabó Tímea, Szarka Andrea, Szász Károly, Szatmári Dorottya, Szentgyörgyi Tünde, Szombathy Márta , Szöllősi Anna Rita, Tihanyi Zsuzsanna, Urbánfy Éva, Urbánfy Terézia, Valiskó Ágnes, Varga Erika (Romani Design), Varga Réka, Vavrinecz Krisztina, Vereczkey Szilvia, Veszely Beáta (Arany-Ló Papír), Vörös Emőke és Toronyi Péter.

Belépőjegy a vásárra: 500,- Ft/fő

Az eseményen egy workshop keretében az érdeklődők elkészíthetik saját Faludi G ékszerüket Faludi Gabriella vezetésével, a Faludi G system gondosan előkészített elemei segítségével. Egy saját tervezésű medál, gyűrű vagy egyéb ékszer elkészítési ideje körülbelül fél óra. Ezt követően az ékszert kiégetik, ellátják medálakasztóval és pár nap múlva átvehető a Múzeum shopban. A medál ára 3.200,- forint, míg gyűrűt 2.500,- forintért lehet készíteni. A szervezők előzetes bejelentkezést kérnek!

A vásárral párhuzamosan zajlik a Cérnába szőtt évszázad - 110 éves a Halasi Csipke című kiállítás finisszázsához kapcsolódó családi nap is.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

„És tudod, ő Tóbiás” - mozikban a Tobi színei 

Bakony Alexa személyes, őszinte és rendkívül érzékeny dokumentumfilmje a család megtartó erejéről mesél. Középpontjában a 16 éves transznemű Tobi és támogató édesanyja, Éva kapcsolata áll, de a történet messze túlfeszíti a ráhúzott LMBTQ-perspektívát. Lebilincselő felnövéstörténetet látunk.
Könyv

Nem a kutya a hibás - Esterházy Miklós és Kovács Dóra a Lírástudók vendégei

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Esterházy Miklós és Kovács Dóra, akik Az új kutyád című kötetükről mesélnek.
Klasszikus

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Zenés színház

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.
Klasszikus

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

75 év után újra Magyarországon Courbet festménye

Magyar magángyűjtő vásárolta meg, így 75 év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye. Rövidesen a magyar közönség is láthatja az értékes alkotást.
Vizuál premier

Szarajevóban és Velencében is versenyez magyar film 

Grosan Cristina A legjobb dolgokon bőgni kell című filmjének a 27. Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjában, Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című első nagyjátékfilmjének a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Critics' Week programjában tartják a világpremierjét. 
Vizuál kiállítás

Jancsó Miklós acélbörtönben, Barcsay Jenő vaskarikában - Féner Tamás új portréi

Rendhagyó virtuális tárlatra invitál Féner Tamás fotóművész. A 34 új portré mellett történetek, anekdoták érzékeltetik a fotós és képein szereplők kapcsolatát: között lelkészt, szerzetest, rabbit, szociológust, történészt, írót, költőt, zeneszerzőt és bírót is találunk. 
Vizuál evolúció

A nemzetközi filmkritikusok nagy elismeréssel írnak az Evolúcióról

A tavalyi Oscar-jelölés után újra az amerikai szakma radarján Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró. Világszerte felfigyeltek, és elismerő kritikák méltatják a Cannes-ban bemutatott Evolúciót.
Vizuál hír

Tablókon Mészöly Miklós élete

A 100 éve született Mészöly Miklós halálának 20. évfordulója alkalmából, az író életművéhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás nyílt Budapesten.