Vizuál

Creative Arts Fair - Iparművész Vásár

2013.03.18. 13:00
Ajánlom
Az Iparművészeti Múzeum hagyományos design vására idén tavasszal is várja a tárgykultúra szerelmeseit iparművészek által készített egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel március 24-én, a múzeum patinás Üvegcsarnokában.

Az év első vásárán a tervezők több generációja is jelen lesz, pályakezdőktől a mesterekig, akik a közvetlen művész-közönség kapcsolat erősítésével lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy az igényes tárgyakkal együtt impulzust és inspirációt vigyenek haza maguknak és szeretteiknek.

A vásáron résztvevő művészek:
Antoni Rozália, Balllon csoport, Bara Marianne, Bartha Ágnes, Bekő Edit, Benkő Katalin, Boldizsár Zsuzsa, Buza Krisztina, Czina Mónika, Csekő Etelka, Cserny Ildikó, Csík Orsi, Csősz Krisztina, Diós Gabriella, Ducsai Judit, Faludi Gabriella, Farkas Imola, Farkas Judith Szofi, Fehér Anna, Feyér Zsuzsanna, Fürjes Dóra, , Frey Judit , Grünfelder Judit (Globo), Haris Mária, Harmati Hedvig, Herényi Blanka, Horváth Veronika, Jancsó Ildikó, Jutka Fischer, Kanics Márta, Karsai Zsófia, Király Fanni, Kuti Krisztina, George Radic, Kührner Ildikó, Lantos Judit, Lesznik Angéla, , M. Kiss Katalin, Mester Borbála, Morvay Ibolya, Nádai Andrea, Nádas Gergely, Neo-lux csoport, Paál Zsuzsanna, Pataky Tibor, Pirsl Éva (Peva Műhelye), Raab Rózsa (Etnomád), Ráczné Kepler Márta, Róbert Vanda, Sárossy Zsuzsanna, Szabó Tímea, Szarka Andrea, Szász Károly, Szatmári Dorottya, Szentgyörgyi Tünde, Szombathy Márta , Szöllősi Anna Rita, Tihanyi Zsuzsanna, Urbánfy Éva, Urbánfy Terézia, Valiskó Ágnes, Varga Erika (Romani Design), Varga Réka, Vavrinecz Krisztina, Vereczkey Szilvia, Veszely Beáta (Arany-Ló Papír), Vörös Emőke és Toronyi Péter.

Belépőjegy a vásárra: 500,- Ft/fő

Az eseményen egy workshop keretében az érdeklődők elkészíthetik saját Faludi G ékszerüket Faludi Gabriella vezetésével, a Faludi G system gondosan előkészített elemei segítségével. Egy saját tervezésű medál, gyűrű vagy egyéb ékszer elkészítési ideje körülbelül fél óra. Ezt követően az ékszert kiégetik, ellátják medálakasztóval és pár nap múlva átvehető a Múzeum shopban. A medál ára 3.200,- forint, míg gyűrűt 2.500,- forintért lehet készíteni. A szervezők előzetes bejelentkezést kérnek!

A vásárral párhuzamosan zajlik a Cérnába szőtt évszázad - 110 éves a Halasi Csipke című kiállítás finisszázsához kapcsolódó családi nap is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Családi vonósok – Kokas Dóra-interjú

Májusban a bécsi Vienna Classic Strings különdíját nyerte el Kokas Dóra, akit a Fesztivál Akadémia több koncertjén is hallhatunk a nyáron. A fiatal csellóművész mindig is a színpadon létezett igazán, és hálás, amiért a családjában mindig jelen volt a zene.
Plusz

A magyar feltaláló, akit Amerikában sztárként ünnepelnek

Galériánkban megmutatjuk, hogy készült a nyolcvanas években az eredetileg a tanítványainak szánt, de végül játékká vált Rubik-kocka. Július 13-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Rubik Ernő Kossuth- és állami díjas építészmérnök, tárgytervező. 
Könyv

Babits a ritmusdaráló, Móricz a műparaszt

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.
Jazz/World

Budapesten is bemutatják a Miles Davisről szóló friss dokumentumfilmet

Fantasztikus hír, nem csak jazzrajongóknak: augusztus 30-tól műsorára tűzi az Uránia az idén debütált, Birth of the Cool című dokumentumfilmet, amely angol nyelven, magyar felirattal lesz látható a Pannonia Entertainment forgalmazásában.
Vizuál

Colostokból és kalászból készült ruhák

Király Tamás (1952-2013) alkotásaihoz a legolcsóbb anyagokat használta fel, a ruhákat, illetve ezek elemeit is gyakran újrahasznosította. A divattervező több mint három évtizedes pályafutását mutatja be az a retrospektív kiállítás, amely Out of the box címmel látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál galéria

Strucctojással alapított gyűjteményt a magyar világutazó

A keleti tárgyak magyar gyűjtői mind más céllal utaztak távoli tájakra, ahonnan eleinte saját kedvükre hoztak haza érdekességeket. Hopp Ferenc sem állt meg a tárgyaknál, villája kertjét is ritka növényekkel népesítette be.
Vizuál uránia

Újonnan felfedezett NASA-archívokkal jön az Apollo 11

Egyetlen alkalommal, eredeti nyelven vetíti az Uránia a Holdra szállás 50-ik évfordulója alkalmából készült új dokumentumfilmet. Az Apollo 11 expedíció küldetéséről szóló Todd Douglas Miller-film, a NASA filmarchívumának újonnan felfedezett filmjeiből és hanganyagából válogat.
Vizuál ajánló

Colostokból és kalászból készült ruhák

Király Tamás (1952-2013) alkotásaihoz a legolcsóbb anyagokat használta fel, a ruhákat, illetve ezek elemeit is gyakran újrahasznosította. A divattervező több mint három évtizedes pályafutását mutatja be az a retrospektív kiállítás, amely Out of the box címmel látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.
Vizuál Film

Az újjászületett Meseautóval jön a III. Budapesti Klasszikus Film Maraton

A film és a zene közös történetére fókuszáló fesztiválon magyar és európai filmarchívumok restaurált filmritkaságai láthatók, a némafilmes korszak női rendezőinek alkotásaitól kezdve, Dziga Vertov klasszikusán át a rendszerváltás filmjeiig.
Vizuál ajánló

Találmányok és felfedezések a Pesti Vigadóban

Tematikus séták szakértőkkel a Pesti Vigadóhoz kötődő technikai vívmányokról a XIX. századtól napjainkig – telefonos operaközvetítés, villanyvilágítás, Bleriot monoplán, Bogányi zongora.