Vizuál

Creative Arts Fair - Iparművész Vásár

2013.03.18. 13:00
Ajánlom
Az Iparművészeti Múzeum hagyományos design vására idén tavasszal is várja a tárgykultúra szerelmeseit iparművészek által készített egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel március 24-én, a múzeum patinás Üvegcsarnokában.

Az év első vásárán a tervezők több generációja is jelen lesz, pályakezdőktől a mesterekig, akik a közvetlen művész-közönség kapcsolat erősítésével lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy az igényes tárgyakkal együtt impulzust és inspirációt vigyenek haza maguknak és szeretteiknek.

A vásáron résztvevő művészek:
Antoni Rozália, Balllon csoport, Bara Marianne, Bartha Ágnes, Bekő Edit, Benkő Katalin, Boldizsár Zsuzsa, Buza Krisztina, Czina Mónika, Csekő Etelka, Cserny Ildikó, Csík Orsi, Csősz Krisztina, Diós Gabriella, Ducsai Judit, Faludi Gabriella, Farkas Imola, Farkas Judith Szofi, Fehér Anna, Feyér Zsuzsanna, Fürjes Dóra, , Frey Judit , Grünfelder Judit (Globo), Haris Mária, Harmati Hedvig, Herényi Blanka, Horváth Veronika, Jancsó Ildikó, Jutka Fischer, Kanics Márta, Karsai Zsófia, Király Fanni, Kuti Krisztina, George Radic, Kührner Ildikó, Lantos Judit, Lesznik Angéla, , M. Kiss Katalin, Mester Borbála, Morvay Ibolya, Nádai Andrea, Nádas Gergely, Neo-lux csoport, Paál Zsuzsanna, Pataky Tibor, Pirsl Éva (Peva Műhelye), Raab Rózsa (Etnomád), Ráczné Kepler Márta, Róbert Vanda, Sárossy Zsuzsanna, Szabó Tímea, Szarka Andrea, Szász Károly, Szatmári Dorottya, Szentgyörgyi Tünde, Szombathy Márta , Szöllősi Anna Rita, Tihanyi Zsuzsanna, Urbánfy Éva, Urbánfy Terézia, Valiskó Ágnes, Varga Erika (Romani Design), Varga Réka, Vavrinecz Krisztina, Vereczkey Szilvia, Veszely Beáta (Arany-Ló Papír), Vörös Emőke és Toronyi Péter.

Belépőjegy a vásárra: 500,- Ft/fő

Az eseményen egy workshop keretében az érdeklődők elkészíthetik saját Faludi G ékszerüket Faludi Gabriella vezetésével, a Faludi G system gondosan előkészített elemei segítségével. Egy saját tervezésű medál, gyűrű vagy egyéb ékszer elkészítési ideje körülbelül fél óra. Ezt követően az ékszert kiégetik, ellátják medálakasztóval és pár nap múlva átvehető a Múzeum shopban. A medál ára 3.200,- forint, míg gyűrűt 2.500,- forintért lehet készíteni. A szervezők előzetes bejelentkezést kérnek!

A vásárral párhuzamosan zajlik a Cérnába szőtt évszázad - 110 éves a Halasi Csipke című kiállítás finisszázsához kapcsolódó családi nap is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.
Vizuál Ostrom

Magyar alkotó filmje is esélyes a Diák Oscarra

Kovács István Ostrom című diplomafilmje a nemzetközi fikciós rövidfilm kategóriában jutott be a jelöltek közé.
Vizuál street art

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Vizuál frida kahlo

Válaszolt a mexikói követség a Frida Kahlo-kiállítást ért támadásra

„Frida Kahlo: kommunista, trockista, de mindezek előtt, művész” – szögezi le David Nájera nagykövet a Magyar Időkben megjelent cikkre reagálva. A lapban támadott kiállítást már ez első héten tízezer látogató tekintette meg.
Vizuál british múzeum

Már a Húsvét-szigetekről is támadják a British Museumot

A Húsvét-sziget őslakos közösségei egy egyedülálló moai szobrot szeretnének visszakapni a múzeumtól. A szobrot a britek még 150 éve vitték el a Chile partjaitól 3500 kilométerre lévő szigetről, hogy Viktória királynőnek ajándékozzák.