Vizuál

Csúcsalkotók aukciója: elindult a verseny az Év műtárgya címért

2022.04.18. 10:20
Ajánlom
Elindult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció, melyen április 1. és 30. között több, mint száz hazai képzőművész munkáira lehet licitálni. Az artotek.hu oldalon zajló aukció alkotásai egymással is versengnek: a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértőinek szavazatai döntik el Az év műtárgya 2022 cím sorsát.

Az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában – ezzel a mottóval indult április 1-én a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció. Az artotek.hu portálon zajló árverésen csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint száz kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerülnek kalapács alá.

artotekkiallitas-113541.jpg

Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 kiállítás (Fotó/Forrás: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022)

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 egyes tételei gondos, szakértői válogatás eredményeképpen kerültek az aukció darabjai közé. A szelekcióba kizárólag magas alkotói minőséget képviselő, művészi és gazdasági értelemben egyaránt időtálló értéket képviselő munka kerülhetett. Az aukciós kínálat gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 művészköre adja, így az aukciós alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutatnak napjaink magyar alkotóművészetéről.

Artotek-113859.jpg

dr. Bacsek Júlia, a Fine Art Hungary programvezetője (Fotó/Forrás: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022)

Az idei év vendégművészei Olga Kondratska ukrán és Irina Drozd orosz festőművész.

Részvételük az idei Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukción kiállás az alkotó ember és a művészi értékteremtés mellett.

Az online aukció a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Az eseményén dr. Bacsek Júlia művészettörténész, a Fine Art Hungary programvezetője, dr. Balogh Péter műgyűjtő, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, műgyűjtő, Szurcsik József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese, valamint meghívott vendégek, művészek, művészetkedvelők és a sajtó képviselői vettek részt. 

artotekszurcsik-114130.jpg

Szurcsik József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese (Fotó/Forrás: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022)

A nyitóeseménynek otthont adó Gallery MAX egyben az aukció kiállítótereként is funkcionál, így az érdeklődők április 30-ig a törökbálinti Max City Bevásárlóközpontban a napjaink valóságáról alkotott, különlegesen változatos művészi ábrázolásokról szóló kiállításban gyönyörködhetnek. 

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 aukció egyedülálló kezdeményezés a hazai műtárgypiacon.

Az artotek.hu oldalon április 30-ig tartó, izgalmas licitet ígérő árverés ugyanis nem csupán lehetőség, hogy új gazdára leljenek a műalkotások, de verseny is egyben.

A lezárást követően az eladásra került műtárgyak közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján kerül kiválasztásra a hazai topművészek csúcsalkotásainak legje, amely elnyeri a Az év műtárgya 2022 címet.

Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 kiállítás

2022. április 1. és április 30.

Törökbálint, Max City Bevásárlóközpont, Gallery MAX   

Online aukció itt    

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022 kiállítás Törökbálinton (fotó/forrás: Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Rekordárról indul a licit egy Rippl-Rónai-képre

Rippl-Rónai József Kalitkás nőjének első változatának licitje 180 millió forintról indul a Kieselbach Galéria december 17-én 18 órakor rendezendő téli aukcióján a Hotel Marriottban; ekkora kikiáltási árra nem volt példa magyar műtárgyaukción.
Vizuál ajánló

Fotókiállítás nyílt az MMA-ösztöndíjasok alkotásaiból

Február 25-ig a Pesti Vigadóban látható a Generációk című kiállítás, amely hűen tükrözi a fiatal fotóművész-nemzedékek vizuális érzékenységét. 
Vizuál ajánló

A klímaváltozás kérdéseivel foglalkozik a PIM új Madách-kiállítása

A múzeum tárlatának fókuszában az Az embert tragédiája Eszkimó színe áll. A disztópikus jövőkép vizuális megidézése mellett a szervezők szakértők megszólaltatásával keresnek válaszokat a Madách által felvetett, de a ma viszonyokra is érvényes kérdésekre. 
Vizuál ajánló

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál ajánló

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.