Vizuál

Csúcsalkotók aukciója: elindult a verseny az Év műtárgya címért

2022.04.18. 10:20
Ajánlom
Elindult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció, melyen április 1. és 30. között több, mint száz hazai képzőművész munkáira lehet licitálni. Az artotek.hu oldalon zajló aukció alkotásai egymással is versengnek: a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértőinek szavazatai döntik el Az év műtárgya 2022 cím sorsát.

Az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában – ezzel a mottóval indult április 1-én a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció. Az artotek.hu portálon zajló árverésen csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint száz kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerülnek kalapács alá.

artotekkiallitas-113541.jpg

Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 kiállítás (Fotó/Forrás: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022)

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 egyes tételei gondos, szakértői válogatás eredményeképpen kerültek az aukció darabjai közé. A szelekcióba kizárólag magas alkotói minőséget képviselő, művészi és gazdasági értelemben egyaránt időtálló értéket képviselő munka kerülhetett. Az aukciós kínálat gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 művészköre adja, így az aukciós alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutatnak napjaink magyar alkotóművészetéről.

Artotek-113859.jpg

dr. Bacsek Júlia, a Fine Art Hungary programvezetője (Fotó/Forrás: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022)

Az idei év vendégművészei Olga Kondratska ukrán és Irina Drozd orosz festőművész.

Részvételük az idei Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukción kiállás az alkotó ember és a művészi értékteremtés mellett.

Az online aukció a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Az eseményén dr. Bacsek Júlia művészettörténész, a Fine Art Hungary programvezetője, dr. Balogh Péter műgyűjtő, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, műgyűjtő, Szurcsik József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese, valamint meghívott vendégek, művészek, művészetkedvelők és a sajtó képviselői vettek részt. 

artotekszurcsik-114130.jpg

Szurcsik József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese (Fotó/Forrás: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022)

A nyitóeseménynek otthont adó Gallery MAX egyben az aukció kiállítótereként is funkcionál, így az érdeklődők április 30-ig a törökbálinti Max City Bevásárlóközpontban a napjaink valóságáról alkotott, különlegesen változatos művészi ábrázolásokról szóló kiállításban gyönyörködhetnek. 

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 aukció egyedülálló kezdeményezés a hazai műtárgypiacon.

Az artotek.hu oldalon április 30-ig tartó, izgalmas licitet ígérő árverés ugyanis nem csupán lehetőség, hogy új gazdára leljenek a műalkotások, de verseny is egyben.

A lezárást követően az eladásra került műtárgyak közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján kerül kiválasztásra a hazai topművészek csúcsalkotásainak legje, amely elnyeri a Az év műtárgya 2022 címet.

Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 kiállítás

2022. április 1. és április 30.

Törökbálint, Max City Bevásárlóközpont, Gallery MAX   

Online aukció itt    

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022 kiállítás Törökbálinton (fotó/forrás: Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Jazz/World

Csak betyárosan: lemezbemutatót és turnézáró koncertet és táncházat tart a Góbé a Fonóban

Online már korábban megjelent, fizikai formájában tavasszal jött ki a Góbé Élem című lemeze, az első nagylemez, amelyet a zenekar megújult felállásában jelentetett meg. A csapat május 28-án turnézáró koncertet, lemezbemutatót tart a Fonóban, amit egy táncházzal fejelnek meg.
Klasszikus

Ne féltsük a kortárs zenét!

Maratoni hosszúságú diplomakoncerten mutatkoztak be május 6-án este a Zeneakadémia harmadéves zeneszerzés és alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatói. A rendkívül gazdag és sokszínű programban számos stílus és műfaj szerepelt.
Színház

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.
Zenés színház

„Csipike történetén keresztül nekünk is megadatik az önmagunkra találás lehetősége” – beszélgetés Molnár Levente operaénekessel

Csipikének, a fontoskodó, de jószándékú törpének kalandos történetei számos gyermek és felnőtt szívét meghódították már. Fodor Sándor meséje a Coopera gondozásában hamarosan egy családi opera formájában elevenedik majd meg. A készülő mű ötletgazdájával és művészeti vezetőjével, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel beszélgettünk egyebek mellett arról, milyen fejlődésen megy keresztül a történet során, és mi mindenre tanít meg bennünket is ez az erdélyi gyerekek és felnőttek körében egyaránt ismert és kedvelt kis mesehős.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Borban az igazság! – Aquincumba került a legújabb Kolodko-miniszobor

A részeg római légiós május 21-e óta a katonai amfiteátrumon üldögél a harmadik kerületben.
Vizuál magazin

KÉP-regény: A színpadon Robbie Williams!

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal arról mesél, miért hiúsult meg kis híján Robbie Williams koncertjének fotózása.
Vizuál ajánló

Hegedűs Ákos morpho koncertfotóiból nyílik kiállítás a Kispont galériában

Olvasóink hétről hétre megismerhetik állandó vendégszerzőnk, Hegedűs Ákos morpho képeit, aki mindig egy kis történet vagy háttéranyag kíséretében osztja meg velünk alkotásait. A művész most ’90-es évekbeli koncertfotóit tárja a nagyközönség elé.
Vizuál ajánló

Meteoritok és egyéb költemények – Geszler Mária Garzuly jubileumi kiállítása

A Kossuth-díjas keramikusművész, Geszler Mária nem egyedül ünnepli jubileumát. A Pesti Vigadóban most látható tárlaton nyolc fiatalabb alkotóval osztja meg nemcsak a teret, de a művészetről, világról vallott elképzeléseit is. A kiállítás július 24-ig tekinthető meg.
Vizuál ajánló

Grunwalsky Ferenc kapja a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál életműdíját

Május 24. és 28. között rendezik meg a szegedi operatőrfesztivált, amelynek idei életműdíjasa Grunwalsky Ferenc operatőr, rendező, forgatókönyvíró. Az eddig 73 filmet jegyző Kossuth- és Balázs Béla-díjas alkotó Jancsó Miklós barátja és munkatársa volt, az 1999-ben induló Pepe-Kapa filmek jó részét közösen forgatták.