Vizuál

Divatos képek

2010.04.30. 20:00
Ajánlom
Lépjen be a divat világába!

Még két napig látható a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás idei kísérő kiállítása, A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma, című tárlat. A fotós seregszemle nem kevesebbre vállalkozik mint hogy átfogó képet adjon az elmúlt bő száz év divatjáról, és nem utolsó sorban, azon magyar fotósok munkáiból, akik megörökítették a divatot. A fényképészek között nem kevés világhírű vagy más műfajból ismert nevet találunk. Munkácsy Márton, Robert Capam Friedmann Endre vagy Escher Károly nevéről nem feltétlenül ad divatfotók jutnak eszünkbe, de mint a kiállított fotók is mutatják, egy jó fotósnak nincs rossz téma.

A kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum anyagából válogatott divattörténeti bemutató kíséri, melyet S. Hegyi Lucia, Náray Tamás és Zoób Kati divattervezők egy-egy alkotása tesz iagzán maivá és színessé.

A tárlatról bővebb információk itt találhatók.

XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás - A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma

Magyar Nemzeti Múzeum

Nyitva: május 2-ig

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.