Vizuál

Ébredj az Ásító inassal!

2020.10.07. 14:20
Ajánlom
Akár hangulatjelzőként is használhatjuk a reggeli kávét, én legalábbis ma ezt tettem az Ásító inassal díszített flat white-ommal. A Szépmű és a Nemzeti Galéria képeivel indíthatjuk a napot!
20201007_1003201-101557.jpg

Munkácsy Mihály: Ásító inas - kávé (Fotó/Forrás: Fidelio )

A franchise termékek forgalmazásánál a klasszikus művészet fogyasztóira - ellentétben a mozinézőkkel - nem nagyon gondoltak - eddig. Pedig igény lenne rá, ezt bizonyítja, hogy legalább negyedórát töltöttem a boltban, hogy egy kosárnyi kávét átböngésszek. Az élmény erősen emlékeztetett az ovis koromban kizárólag a fólián található virágok miatt fogyasztott kávétejszín iránti rajongásomra. Az egyik kávéforgalmazó ugyanis a Dió Stúdió segítségével,

a Szépművészeti Múzeummal és Magyar Nemzeti Galériával összefogva a gyűjteményükből harminc festményt kávésdobozok oldalára applikált. 

Az alkotások eredetijei így megtekinthetőek a várban vagy a Hősök terén. 

Természetesen Munkácsy Mihály művét találtam a legautentikusabbnak, de beszereztem még Berényi Róbert Csellózó nőjét, Szinyei Merse Pál Szerelmespárját, Tornyai János Napkelte című képét és Wilhelm von Kaulbach: Báró Prónay István Hamlet szerepében című művét. Utóbbi esetében annyira megigézett az ifjú nemes tekintete, hogy azt sem bántam, hogy se cukor, se koffein nincs benne - mármint a kávéban. 

20201007_1001151-101942.jpg

Az MNG kávékollekciója (Fotó/Forrás: Fidelio )

A limitált szériás kollekcióban minden ízhez három különböző festményt kapcsoltak, így összesen harminc mű ’’kerül majd a boltok polcaira”. 

A sorozat számozott is: valamennyi doboz alsó részén 1-től 30-ig található egy szám. A csomagolások nemcsak szépek, de ismeretterjesztő funkciójuk is van. A festmény mellett feltüntették az alkotót, a mű címét és a keletkezés idejét és a festményről is írnak néhány szót. A dobozok környezetbarát anyagból készülnek - írja a storeinsider.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Színház

Az SZFE elleni harcra használhatja a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazást?

Amennyiben a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez azonnal végrehajtható – szúrta ki a HVG.
Plusz

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.
Klasszikus

Rendkívüli csodagyerekek a Virtuózok új évadában

Öt ország legjobbjai gyűltek össze a komolyzenei tehetségkutatóban. A nemzetközi műsorfolyam november 27-től látható minden péntek este 20.30-kor a Duna tévé műsorán.
Színház

Bodolay Géza vezetheti az SZFE Színházművészeti Intézetét

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetet is vezető rendező Bagossy Lászlót váltja az intézetvezetői poszton – írta meg a HVG.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

A négyzetrácsos papírtól a virtuális valóságig – A hálózati vizualizáció története dióhéjban

Bár jelenleg zárva tart a Ludwig Múzeum, így a Barabási Albert-László hálózatkutatói munkásságának vizualizációs anyagát bemutató kiállítás is, jó hír, hogy a mielőbbi újranyitás reményében a múzeum március végéig meghosszabbította a tárlatot. Addig is, amíg újra személyesen átélhetjük a tudomány és a művészet találkozásának varázsát, ismerkedjünk meg a hálózati vizualizáció fejlődéstörténetével.
Vizuál hír

Firenzében díjazták Lakos Nóra filmjét

Lakos Nóra HAB című alkotása nyerte a nagy múltú firenzei Cinema e Donne nemzetközi filmfesztivál legjobbjának járó Gilda-díjat.
Vizuál magazin

Aki egyszer legyőzte Chuck Norrist – ma lenne 80 éves Bruce Lee

Alig néhány szerep fűződik a nevéhez, Bruce Lee-t azonban a legnagyobbak között tartja számon a filmipar. Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy harcművészként, színészként, rendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is megállta a helyét. Mindössze 32 éves volt, amikor elhunyt, halálának körülményei pedig máig tisztázatlanok.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Színház az egész

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal az idén 85 éves Törőcsik Mariról mesél.
Vizuál hír

Mads Mikkelsen érkezik Johnny Depp helyére a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában

Miután a Warner Bros. Filmstúdió megvált a bántalmazás miatt botrányba keveredő Johnny Depptől, a rajongók a közösségi médiában követelték a színész visszavételét. A stúdió azonban nem engedett a nyomásnak és csütörtökön bejelentette: Mads Mikkelsen veszi át Grindelwald szerepét a Legendás állatokban.