Vizuál

Egy év, sok kastély

2011.05.02. 14:07
Ajánlom
„Egy év kastélyainkban” címmel indított programsorozatot a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.

Kastélylátogatásra felhasználható éves bérleteket bocsátott ki a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága. Ráadásul az igen jutányosan megvásárolható éves kártyák (Felnőtt: 4000 Ft/év Duo kártya: 6000 Ft/év, Családi kártya: 7000 Ft/év, Diák: 2000 Ft/év, Céges: 14000 Ft/év) nem csak az adott épületek megtekintésére jogosítják fel a tulajdonosukat, hanem azon kiállításokra is, amelyek az adott intézményen belül láthatóak.

A szervezők reményei szerint a kártya az általuk megjelölt összes célt maradéktalanul teljesíti majd. Így mindenki számára elérhetővé válnak Magyarország kiemelkedő értékű műemlékei, másrészt a kártya vásárlása révén mind a magánszemélyek, mind a vállalatok lehetőséget kapnak arra, hogy a bérletek vásárlásával mecénásai lehessenek a hazai műemlékvédelem ügyének.

Az „Egy év kastélyainkban" kártyák megvásárolhatók a látogatható műemlékekben és a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága központjában, illetve átutalással is, amely esetben a megrendelést követően a kártyát a megadott címre postázzák.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.
Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.