Vizuál

Egy évszázada a műkereskedelem szolgálatában

2015.02.12. 15:11
Ajánlom
A BÁV Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt. 242 éves történelmével a legnagyobb múltú, jogfolytonosan működő magyar vállalkozás.

A BÁV jogelődjét, az első Magyar Királyi Zálogházat, Mária Terézia alapította 1773-ban Pozsonyban. A királynő kézjegyével ellátott, díszes alapítólevél - bőrkötésben, nagy királyi pecséttel - a cég múzeumának kiemelt becsű darabja. A társaság a kezdetektől fogva a magyar zálogpiac legnagyobb szereplője, emellett piacvezető a műkereskedelem ékszer, ezüst, arany és műtárgy szegmenseiben is. Tevékenységét egyszerre jellemzi a hagyományokhoz való ragaszkodás és a folyamatos megújulásra törekvés, így biztosítva a dinamikus fejlődést és a modern kereskedelmi-pénzügyi világhoz való szoros kötődést. Profiljában hű maradt a hagyományaihoz, sokszínű kínálatát és szolgáltatásait pedig a piac és a mindenkori vásárlói szokások változásának megfelelően, rugalmasan alakítja. A BÁV szellemiségére jellemző, hogy tevékenységét sohasem pusztán üzleti ügynek tekintette: az 1920-ban megrendezett első művészeti árverésétől mindmáig fontos szerepet kap a cég életében a művészeti alkotások szeretete és védelme, a múzeumi szakemberekkel való szoros együttműködés, a képzőművészek támogatása, valamint több mint négy évtizede a becsüsszakma alapjainak intézményesített keretek között történő oktatása.

2007 májusában nyitotta meg a budapesti Belvárosban Magyarország egyik legkorszerűbb infrastrukturális háttérével és technikájával ellátott kereskedelmi és árverési központot, a BÁV Aukciósházat, amely igazi multifunkcionális üzleti centrummá nőtte ki magát. Az Aukciósház a magyar műkereskedelem egyik legfontosabb szereplője, piacvezető szerepe az ékszer- és műtárgypiacon kezdettől fogva töretlen, a festményágazat is felívelő tendenciát mutat. Az összetett profilban megrendezett, kvalitásos tárgyakat kínáló árverései a szakma és a gyűjtők számára egyaránt kiemelkedő jelentőségű események. Az Aukciósház és a BÁV mára galériahálózattá szerveződött hét fővárosi kereskedelmi egysége egyedülálló szakmai sokszínűséget nyújt a hazai műtárgypiacon: az érdeklődő közönség a hét hat napján teljes körű kínálatból (festmény, ékszer, műtárgy, bútor, szőnyeg) válogathat a központi fekvésű üzletekben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

A 94 éves Kurtág György Mozartot játszik – VIDEÓ

Feleségének, Mártának tett ígéretét teljesíti be azzal, hogy február 19-én előadja Mozart F-dúr szonátáját a BMC-ben.
Zenés színház

Vitray Tamás Händel-operában lép színpadra

Nem mindennapi operabemutatóval készül idei évadára a Szegedi Szabadtéri. Händel vígoperai jellegű művében, az Agrippinában Mester Viktória és Ludovik Kendi mellett Vitray Tamás is színpadra lép.
Zenés színház

Az operavilág Angelina Jolie-ja az Erkel Színház színpadán

Először lép fel Magyarországon a világhírű grúz szoprán 2020. február 22-én, az Opera ünnepi műsorának sztárvendégeként. Az est programjában, amely több műrészlettel is utal az intézmény aktuális Keresztény Évadának tematikájára, az Opera együttesei és szólistái is közreműködnek.
Klasszikus

Az univerzum titkát tárja fel a Pannon Filharmonikusok

A pécsi zenekar Müpában adott sorozatának negyedik koncertjén Kelemen Barnabás egy finn csemegét játszik, majd csillagközi utazásra csábít Bogányi Tibor vezető karmesterrel március 6-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál sixtus-kápolna

Egyetlen hétre visszatérnek a Sixtus-kápolnába Raffaello falikárpitjai

Évszázadok után ismét együtt láthatóak a sorozat darabjai a Sixtus-kápolnában. A kárpitokat Raffaello tervezte X. Leó pápa megbízásából a pápai magánkápolnába. A különleges kiállítással ünneplik a reneszánsz festőművész és építész halálának 500. évfordulóját a Vatikáni Múzeumok.
Vizuál oszk

Száz évvel ezelőtti bálok titokzatos kincsei

Az Országos Széchényi Könyvtár a legnagyobb magyar közgyűjteményként ritkán megtekinthető és sokszor első látásra meglepő kincsek egész sorát őrzi. Ezekből válogatva mutatunk be minden hónapban egy-egy olyan ereklyét, kuriózumot, amelyeket eddig alkalmanként, vagy egyáltalán nem láthatott a magyar közönség.
Vizuál interjú

Filmzenét írt hat óra alatt, nyert – interjú Hodován Milánnal

A Zeneakadémia hallgatója huszonegy évesen hozta el a legjobb filmzenéért járó díjat az Eindhoveni Film­fesztivál 48 Hour Film Project versenyéről decemberben. Hodován Milánnal beszélgettem. A FIGARO MAGAZIN CIKKE.
Vizuál ajánló

Az azeri tájak festői világába invitálnak az Azerbajdzsáni Filmnapok

A fiatal azerbajdzsáni rendezők új hullámának alkotásaiból válogat az Azerbajdzsáni Filmnapok, amelyen hét alkotás látható február 18. és 22. között három helyszínen, Budapesten, Szegeden és Pécsen.
Vizuál hír

Bocsánatot kért az installációt véletlenül összetörő kritikus

Egy üres poharat akart letenni mellé, amikor véletlenül összetört egy 20 ezer dollár (hatmillió forint) értékű kortárs installációt egy mexikói művészeti vásáron.