A kora középkor óta szigorú rendszer szerint, olyan egészségesen étkeznek, hogy azt egy fitneszguru is megirigyelhetné. Szabályaik nemcsak a test, hanem a szellem és a lélek épségét is szolgálják, és nemcsak magukra főztek, hanem szegények és betegek ezreire. Készítenek bort, sört és gyógyító likőröket, kertjeikben a zöldségek és gyümölcsök mellett megterem sokféle fűszer- és gyógynövény, asztalukra olykor ünnepi finomságok, olykor ‒ gyakrabban ‒ böjti eledelek kerülnek.
A látogatók a tárlaton belekóstolhatnak régi és mai kolostorok ízeibe, és megismerhetik azokat a hazai szerzetesrendeket, amelyeknek szerepük volt étkezési kultúránk fejlődésében.
A kiállítás tavaly december 10-én nyílt és május 1-ig látogatható a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Galériánkban ízelítőt kaphat a tárlatból.
A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ad helyet annak a jazzkiállításnak is, ami több mint 150 évet ölel fel. Itt megtekintheti azt a videót, amit Simon Géza Gábor műgyűjtő-jazztörténésszel, a kiállítás kurátorával készítettünk.