Vizuál

Élethűre hímzett lányok

2020.03.08. 15:20
Ajánlom
Klasszikus technikával alkot modern női portrékat a hímzőművész.

Sheena Liam hímzőművész egyedülálló portrékat készít klasszikus hímzőkeretekben. Néhány éve különleges hajfonatokkal díszített nőalakjaival hívta fel magára a művészvilág figyelmét.

A frizurák háromdimenziós hatást adnak a kétdimenziós hímzett hölgyeknek. 

EDIT11-152109.jpg

Frizura (Fotó/Forrás: https://www.timesnewromance.net/embroidery#/gipfel/)

Liam munkájának a középpontjában hajzuhatagok állnak. A legtöbb alkotásán fekete cérnával hímzett lányok fonják fürtjeiket vagy loknik egész zuhataga látható a hímzővásznon. Alakjai szinte gondtalanul bíbelődnek a frizurájukkal, hagyják hogy leomoljon a vállukra vagy gondosan elrendezik. Technikai szempontból ez nagyon gondos tervezést kíván az alkotótól.

Minden öltés helyét előre kell látnia, ahogy azt is, hogy rendezi majd el a szálakat, hogy a hajszálak benyomását keltsék.

Egyetlen rosszul elhelyezett öltés és elvész az illúzió, lelepleződik, hogy ezeket a nőket csupán cérna és vászon alkotja.

Liam szívesen kísérletezik ezzel a technikával modelljeit újabb és újabb pózokba állítva és a frizurák variációit felhímezve az anyagokra. Munkája az évek során egyre komplexebbé vált, ahogy az az Instagram-oldalán is nyomon követhető. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

3/3

Liam | 粘悦馨 (@times.new.romance) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I’ve wanted to revisit the girl braiding her hair to try out a different technique for a while now.

Liam | 粘悦馨 (@times.new.romance) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

2/3

Liam | 粘悦馨 (@times.new.romance) által megosztott bejegyzés,

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Close up.

Liam | 粘悦馨 (@times.new.romance) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

????

Liam | 粘悦馨 (@times.new.romance) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ran out of captions here’s a progress pic.

Liam | 粘悦馨 (@times.new.romance) által megosztott bejegyzés,

 

(via My Modern Met)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Felmondások és tiltakozás az SZFE-n Vidnyánszky Attila kinevezése miatt

Zsámbéki Gábor rendező 41 év tanítás után hagyja ott az Egyetemet, és követi példáját Gáspár Máté megbízott intézetvezető is, aki lemondásával az SZFE modellváltásának elve és gyakorlati megvalósítása ellen is tiltakozik. Mindez azután, hogy a minisztérium bejelentette: Vidnyánszky Attila vezetheti az Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát.
Zenés színház

Először vezényel női karmester a Salzburgi Ünnepi Játékokon

A világ legnagyobb komolyzenei fesztiváljának, az idén százéves Salzburgi Ünnepi Játékok programsorozatának szervezői a koronavírus-járvány árnyékában számos biztonsági intézkedést rendeltek el a fellépők és a nézők egészségének megóvása érdekében.
Színház

Otthagyja a Nemzetit Bánsági Ildikó

A színésznő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felmondott a Vidnyánszky Attila vezette teátrumban.
Zenés színház

Pietro Mascagni sosem tudta felülmúlni a Parasztbecsület sikerét

Mascagni számos műfajban alkotott: első fia emlékére írt gyászmisét, komponált zongoradarabot, szimfóniát, kantátát, egyházi zenét, dalokat, operettet, sőt filmzenét is, ennek ellenére szinte csak erről az operájáról ismert. Hetvenöt éve, 1945. augusztus 2-án halt meg Pietro Mascagni olasz zeneszerző, a Parasztbecsület komponistája. 
Jazz/World

Barabás Lőrinc: Úgy énekelsz, amilyen ember vagy

Hajlamos egyedül maradni a színpadon, a zenéjét is belső utazásnak tartja. Barabás Lőrinc trombitáján úgy szól a jazz, hogy arra a popra éhes fülek is megnyílnak. Augusztus 13-án a Kultkikötő badacsonyi színpadán lép fel a Random Szerda. Csütörtökön.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál portré

Az Apokalipszis most sztárja egy érsek után választotta nevét

Két évig még díszletmunkásként is dolgozott mielőtt Coppola filmje meghozta számára a sikert. Két fia követte őt a szakmában. Martin Sheen amerikai színész augusztus 3-án ünnepli 80. születésnapját. 
Vizuál ajánló

Herceg a vasfüggöny mögül – Róna Viktor kiállítás

A Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet új időszaki kiállítását Róna Viktor balettművésznek szenteli.
Vizuál magazin

Angyalszív, Madárka, Evita - Alan Parker legjobb filmjei

Hetvenhat éves korában, július 31-én meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, akinek nevéhez olyan kult filmek fűződnek mint a Pink Floyd:Fal, az Angyalszív vagy az Evita.
Vizuál Film

75 éve halt meg Csortos Gyula - PORTRÉ

Hetvenöt éve, 1945. augusztus 1-jén halt meg Csortos Gyula, a két világháború közötti korszak egyik legkedveltebb magyar színésze, a Hyppolit, a lakáj című film főszereplője. 
Vizuál interjú

Fontos a fiatal művészek önmenedzselése

„Magyarországon, és persze a legkiemelkedőbb gócpontban, Budapesten a jelenkor művészetével, kultúrájával egy igen behatárolható közeg foglalkozik, és jár el kiállításokra, megnyitókra, előadásokra. Ismerjük egymást látásból, és ezek a személyes kapcsolódások gyakran felértékelhetik az alkotói produktumot” – mondta el Pócs Veronika művészettörténész, a MANK Galériában augusztus 2-ig látogatható kiállítás kurátora. Hozzátette: elengedhetetlen az önmenedzselés, sok energiát kell ebbe is fektetniük a fiataloknak. A 35 éven aluli művészek számára meghirdetett pályázat eredményeként létrejött szentendrei kiállítás munkáinak válogatásakor fontos szempont volt a sokszínűség.