Vizuál

Elkapkodták a párizsi Erotikamúzeum kiállítási tárgyait

2016.11.11. 13:14
Ajánlom
Nagy érdeklődés mellett, a becsült érték háromszorosáért árverezték el az intézmény tárgyait. A múzeum november 6-án zárt be.

A párizsi Pigalle negyed szívében 1998 óta működő magánmúzeum végleg bezárt november 6-án vasárnap, mert a helyiség bérlője nem újította meg a bérleti szerződést, az intézmény működtetői pedig nem találtak más alkalmas helyszínt.

A vasárnapi árverésen a Musée de l'Erotisme több mint 2000 kiállítási tárgyát adták el a várt bevétel háromszorosáért, 450 ezer euróért (138 millió forint). A helyszínen 500 érdeklődő gyűlt össze, további 500 online kapcsolódott be a licitekbe - közölte a Cornette de Saint Cyr aukciósház.

Az aukción pajzán témájú festményeket, grafikákat, fotókat, szobrokat és főleg nemi szerveket ábrázoló tárgyakat bocsátottak áruba.

Az árverés fénypontjának számító modern acélszobrot, Rudolfo Boccacio monumentális művét, amely egy robottal szeretkező nőt ábrázol, 38 160 eurós (11,7 millió forint) áron ütötték le a várt 7-8 ezer euró helyett.

[PINTEREST] 5821aec173990

A becsült 2-3000 euró helyett 20 608 euróért kelt el Salvador Dalí egy alkotása, a festő egy 1954-es vásznának domborműves változata, amely a Fiatal Szűz önszodómiát hajt végre saját szüzességének szarvai által címet viseli.

A vártnál több mint tízszer drágábban, 13,5 ezer euróért talált gazdára Alex Varenne Mona Lisa mellei című festménye, amelyen a meztelennek elképzelt Gioconda látható.

A becsültnél jóval magasabb áron adták el a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni 2015. januári terrortámadásban meggyilkolt karikaturista, Georges Wolinski több erotikus rajzát, közülük az egyiket 11 592 eurós rekordáron.

"Sokan jöttek el abban a reményben, hogy megszerezhetnek egy emléket ebből a feledhetetlen múzeumból" - kommentálta az eredményt az árverése becsüse, Bertrand Cornette de Saint Cyr.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.