Vizuál

ÉlményKép

2014.05.07. 14:40
Ajánlom
Lezárult a Művészetek Palotája fotó- és videopályázata. A beérkezett alkotásokból május 8-tól tekinthetnek meg válogatást az érdeklődők az intézmény Zászlóterében.

Az immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra több mint háromszáz pályamunka érkezett, amelyek közül a Korniss Péter, Kossuth- és Pulitzer-díjas fotográfus vezette zsűri harminchat képet - köztük egyedi fotókat és sorozatokat egyaránt - választott ki a Müpa Zászlóterében megrendezett kiállításra, amelyet június 30-ig látogathat a közönség.

A Művészetek Palotája 2014-2015-ös évadának tematikájához kapcsolódóan a pályázat a fiatalok kreativitását kívánta megmozgatni, akik koncertekkel, művészekkel, közönséggel kapcsolatos pillanatokat: az élmény közvetlen és közvetett hatásait mutathatták be egyedi fotók, fotósorozat vagy legfeljebb 5 perces videoklip formájában.

A kiállítás alkotásain keresztül összetett képet kapunk a 21. században felnövekvő generáció, valamint a fiatal felnőttek kulturális környezetéről, az őket érő hatások, élmények sokszínűségéről, azok különböző árnyalatú és jelentőségű lenyomatáról. A díjazott pályamunkák beküldői kiemelkedő érzékenységgel ragadták meg azt a néhány pillanatot, amelyek valóban örökre megmaradnak az emberben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.