Vizuál

Élő tűzfalak

2010.08.12. 15:18
Ajánlom
A változatosság gyönyörködtet mottóval kezdte meg működését az Élő Tűzfalak Budapest Csoport. Ocztos Istvánnal Ertl Dóra beszélgetett. GALÉRIA

Barátságosan fogad Ocztos István, az Élő Tűzfalak projekt ötletgazdája, kivitelezője és szervezője a pályázati munkáknak helyt adó N&N Galériában.

Az első projekt egy Király utcai játszóteret szegélyező hatalmas tűzfal volt, amire Ocztos István és Taskovics Éva készített öt dekorációs tervet, melyeket lakossági szavazásra bocsátották, hogy melyik díszítse majd a teret.
Ezt követően nemzetközi pályázatot hirdettek az Akácfa utcai és két Dob utcai, a homlokzati síkok eltéréséből adódó tűzfal élettel való feltöltésére. A pályázatra 12 országból, 47 alkotótól, 152 pályázat érkezett. Eme szép nagy számok eredményét tükrözik a Galéria falai is, melyeket betöltenek az óriási képek, a rengeteg változatos terv.
Mint Ocztos elmondta, művészként szeret másokkal is dolgozni, mert az jó kapcsolatokat teremt, és izgalmasabb az alkotási folyamat. De ugyanilyen fontos, hogy az önkormányzatnak is tetszik a projekt, és szándékában áll megállapodást kötni a csoporttal a tűzfalak megvalósítása érdekében.
A csoport célja első lépésben a hetedik kerület néhány tűzfalának helyreállítása, állagmegóvása, hőszigetelése, valamint a pályázatban szereplő, az adott tűzfalra készült képzőművészeti alkotások elhelyezése. Hosszú távú terveik között szerepel a program egész Budapestre való kiterjesztése, ami tekintve a tűzfalak hasonló formai kialakítását, egyáltalán nem lehetetlen, sőt a művek könnyen adoptálhatóak másik helyszínre is. 

A kiállítás szeptember 13-ig látható az N&N Galériában (VI., Hajós u. 39.).

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.