Vizuál

Építészeti rövidfilmpályázatot hirdetett a KÉK

2011.11.10. 14:26
Ajánlom
A budapesti építészeti filmnapok alkalmából kiírt pályázat a Short Shots Budapest versenyre vár kritikus, problémaorientált vidókat január 15-ig.

"A filmnapokat jövő tavasszal, március 1. és 4. között tartják. A pályázóktól olyan videókat, rövidfilmeket szeretne kapni a zsűri, amelyek Budapest tereinek és épített környezetének, a városi táj és struktúra egészének átalakulásait, a városhasználat új módjait, újfajta városi funkciók megjelenését mutatják be, emellett rávilágítanak ezek sajátosságaira, a változások mozgatórugóira és azok következményeire" - olvasható a KÉK honlapján közzétett felhívásban.

Pályázni lehet tíz percnél nem hosszabb videoanyaggal, amelyet tetszőlegesen lehet rögzíteni HD- vagy házi kamerával, fényképezőgéppel vagy akár mobiltelefonnal is. A benyújtott munkáknál műfaji megkötés nincs, lehet nevezni animációs- vagy dokumentumfilmmel, kísérleti vagy kisjátékfilmmel is. A versenyen való részvétel ingyenes, a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a filmnapok keretében fogják levetíteni.

A zsűri tagjai: Bakos Gábor képzőművész, Csákvári Géza filmkritikus, Jord den Hollander, a Rotterdami Építészeti Filmfesztivál igazgatója, Liszka Tamás, az Anilogue animációs filmfesztivál igazgatója, Orsós Jakab, a PEN American Center igazgatója, Pásztor Erika, az Építészfórum főszerkesztője és Polyák Levente, a Kortárs Építészeti Központ kurátora.

A pályázat beküldési határideje január 15-e éjfél, egyéb információk a beküldés módjával kapcsolatban a KÉK honlapján olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál

Nincs magyar Oscar-jelölt, a Ruben Brandt és a Susotázs is lemaradt

Fantasztikus siker kapujában állt a magyar animációs film, de sajnos nem sikerült jelölést szereznie.
Vizuál kiállítás

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.
Vizuál Film

Heavy metál partival és mozgó szaunával érkeznek a finn filmek

A finn filmes kultúra legjavába nyerhetünk betekintést február 6. és 10. között, a nyolcadik Finn Filmnapokon  Az idén 15 éves magyarországi Finn Intézet (FinnAgora) díjnyertes dokumentumfilmeket, nagyjáték- és rövidfilmeket hoz el a budapesti Toldi moziba.
Vizuál bécs

Másfél évre bezár a bécsi Freud Múzeum

A népszerű osztrák kiállítóhely egy nagyszabású felújítás miatt már csak február 28-ig látogatható.
Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.