Vizuál

Építészeti rövidfilmpályázatot hirdetett a KÉK

2011.11.10. 14:26
Ajánlom
A budapesti építészeti filmnapok alkalmából kiírt pályázat a Short Shots Budapest versenyre vár kritikus, problémaorientált vidókat január 15-ig.

"A filmnapokat jövő tavasszal, március 1. és 4. között tartják. A pályázóktól olyan videókat, rövidfilmeket szeretne kapni a zsűri, amelyek Budapest tereinek és épített környezetének, a városi táj és struktúra egészének átalakulásait, a városhasználat új módjait, újfajta városi funkciók megjelenését mutatják be, emellett rávilágítanak ezek sajátosságaira, a változások mozgatórugóira és azok következményeire" - olvasható a KÉK honlapján közzétett felhívásban.

Pályázni lehet tíz percnél nem hosszabb videoanyaggal, amelyet tetszőlegesen lehet rögzíteni HD- vagy házi kamerával, fényképezőgéppel vagy akár mobiltelefonnal is. A benyújtott munkáknál műfaji megkötés nincs, lehet nevezni animációs- vagy dokumentumfilmmel, kísérleti vagy kisjátékfilmmel is. A versenyen való részvétel ingyenes, a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a filmnapok keretében fogják levetíteni.

A zsűri tagjai: Bakos Gábor képzőművész, Csákvári Géza filmkritikus, Jord den Hollander, a Rotterdami Építészeti Filmfesztivál igazgatója, Liszka Tamás, az Anilogue animációs filmfesztivál igazgatója, Orsós Jakab, a PEN American Center igazgatója, Pásztor Erika, az Építészfórum főszerkesztője és Polyák Levente, a Kortárs Építészeti Központ kurátora.

A pályázat beküldési határideje január 15-e éjfél, egyéb információk a beküldés módjával kapcsolatban a KÉK honlapján olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Raktárvásárral zárja a nyarat a Libri

Hat napig várja váltakozó akciókkal és folyamatosan frissülő készlettel vásárlóit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.
Klasszikus

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Vizuál

Itt a Kisasszonyok előzetese Meryl Streeppel és Emma Watsonnal

Igazi sztárparádés feldolgozás érkezik Luisa May Alcott klasszikusából.
Klasszikus

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Tánc

Egyik rabszolgaságból a másikba

Az Út a királyi operába című portréfilm lehetett volna negédes mese egy mulatt fiúról, aki a világon elsőként táncolhatta sötét bőre ellenére Rómeót. Szerencsére azonban Icíar Bollaí rendezőnek – Carlos Acosta produceri jelenléte mellett – sikerült megmutatnia, hogy sötétség nélkül nincs fény.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál galéria

Pillants be Fábri Zoltán forgatására!

Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Körhinta,az Édes Anna, az Isten hozta, őrnagy úr, A Pál utcai fiúk vagy Az ötödik pecsét. 1994. augusztus 23-án hunyt el Fábri Zoltán filmrendező.
Vizuál ajánló

A ma textilművészete

A Textile Art of Today (A ma textilművészete) nemzetközi művészeti projekt korunk textilművészetét mutatja be a budapesti Vigadó Galériában.
Vizuál hír

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.
Vizuál hír

Emberi jogi díjat nyert Szabó Réka filmje Szarajevóban

A balkáni térség elsőszámú nemzetközi filmfesztiválján, a Szarajevói Filmfesztiválon összesen öt készülő magyar filmet, filmtervet díjaztak.
Vizuál fényképTár

A nap, amikor a Balatonnál nyaraló keletnémetekből nyugatnémetek lettek

A határnyitás és előzményeinek fényképes dokumentumai a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárában.