Vizuál

Extra péntek a Várban

2011.08.03. 08:43
Ajánlom
Izgalmas péntek estét ígér a Magyar Nemzeti Galéria.

Újból eltelt egy hónap, hogy elérkezzen a következő első péntekje, amikor hosszabb nyitva tartással és extra programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Nemzei Galéria. Ezen péntekeken, augusztus 5-én, este tízig látogatható az épület és a kiállítások, de az egyszerű tárlatlátogatás mellett más programokat is kínálnak az érdeklődőknek. 

761780DA-C48B-4AD7-82D6-FACD3D29B41B

Markó Károly: Campagnai táj

Ezek közé tartoznak a tárlatvezetések, amelyekkel most a klasszikus tematikába illeszkedő A Markó Károly és köre ‒ Mítosztól a képig és a Munkácsy: Krisztus-trilógia című kiállítások mellett a Galéria két kortárs tárlatát, a Privát labirintusok és a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának éves beszámoló kiállítását, a Magáért beszél című kiállítást is megtekinthetjük. Ez alkalommal ráadásul a tárlatvezetések egy különleges lehetőséggel bővülnek ki: a két nagy időszaki kiállítás jelnyelvi tolmácsolással is megtekinthető, a tapintható tárlaton pedig a látássérült látogatók Braille írással készült vezető segítségével ismerkedhetnek meg a Galéria legszebb szobraival.

Azonban azoknak is jut plusz program, akik önállóan szeretnek ismerkedni a műalkotásokkal. Kreatív foglalkozás, filmvetítés és koncert is szerepel a péntek esti programban, sőt a kupolába is felmehetnek a látogatók, ahogy ez alkalommal az egyébként csak előzetes bejelentkezéssel látogatható Habsburg Nádori Kripta is nyitva lesz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál Film

Az egzotikus filmek magyar mestere - Korda Zoltán

Az angol filmipart meghatározó Korda fivérek egyike, a négy Oscar-díjra jelölt A dzsungel könyve alkotója. A bagdadi tolvaj című filmjükből a Disney Aladdin című rajzfilmje és A csillagok háborúja is merített. A filmrendező, producer 1895. június 3-án született.
Vizuál online

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Vizuál magazin

Hatszor nősült az egyik leghíresebb agglegényt alakító színész

A még kardigánjaiban is hódító angolt Szexi Rexinek becézték a lapok. Hasonlóan ironikus, hogy legismertebb alakításai között több musical is van, pedig saját bevallása szerint alig pár hangot tud énekelni. Rex Harrison neve egybe forrt a My Fair Lady Higgins professzorával.
Vizuál morgan freeman

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.