Vizuál

Extra péntek a Várban

2011.08.03. 08:43
Ajánlom
Izgalmas péntek estét ígér a Magyar Nemzeti Galéria.

Újból eltelt egy hónap, hogy elérkezzen a következő első péntekje, amikor hosszabb nyitva tartással és extra programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Nemzei Galéria. Ezen péntekeken, augusztus 5-én, este tízig látogatható az épület és a kiállítások, de az egyszerű tárlatlátogatás mellett más programokat is kínálnak az érdeklődőknek. 

761780DA-C48B-4AD7-82D6-FACD3D29B41B

Markó Károly: Campagnai táj

Ezek közé tartoznak a tárlatvezetések, amelyekkel most a klasszikus tematikába illeszkedő A Markó Károly és köre ‒ Mítosztól a képig és a Munkácsy: Krisztus-trilógia című kiállítások mellett a Galéria két kortárs tárlatát, a Privát labirintusok és a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának éves beszámoló kiállítását, a Magáért beszél című kiállítást is megtekinthetjük. Ez alkalommal ráadásul a tárlatvezetések egy különleges lehetőséggel bővülnek ki: a két nagy időszaki kiállítás jelnyelvi tolmácsolással is megtekinthető, a tapintható tárlaton pedig a látássérült látogatók Braille írással készült vezető segítségével ismerkedhetnek meg a Galéria legszebb szobraival.

Azonban azoknak is jut plusz program, akik önállóan szeretnek ismerkedni a műalkotásokkal. Kreatív foglalkozás, filmvetítés és koncert is szerepel a péntek esti programban, sőt a kupolába is felmehetnek a látogatók, ahogy ez alkalommal az egyébként csak előzetes bejelentkezéssel látogatható Habsburg Nádori Kripta is nyitva lesz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál downton abbey

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál székely

Panteon – kiállítás a Pesti Vigadóban

Idén nyáron kultúrtörténeti jelentőségű kiállítást rendeznek a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.
Vizuál gyász

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter

A World Press Photo-, Balázs Béla- és Táncsics Mihály-díjas fotóst, az MTI örökös tudósítóját 84 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta a család.
Vizuál videotéka

Egyetlen videokölcsönző maradt az egykori hatalmas amerikai hálózatból

Most már tényleg vége a kilencvenes éveknek: az egykor virágzó videokölcsönzők legnagyobbika, az amerikai Blockbuster lánc is bedobja a törülközőt, és bezárja utolsó boltjait.
Vizuál Film

Találtak egy Kubrick-forgatókönyvet, akár film is készülhetne belőle

Hatvan év után került elő a Burning Secret forgatókönyve, amelyet a rendező Calder Willingham regényíróval közösen írt.