Vizuál

Extra szombat a Falk Miksa utcában

2011.04.09. 15:36
Ajánlom
Immár tizedik alkalommal várják programokkal az érdeklődőket a Falk Art Fórumon.

Kiállításmegnyitók, interaktív séta, koncertek és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket a 10. Falk Art Fórum - Antik és Modern Művészeti Fesztiválon a budapesti Falk Miksa utcában.

A Haas Galériában a Modern klasszikusok, klasszikus modernek sorozat VII. állomása, a Moró Antikban japán fametszeteket bemutató Szamurájoktól a cseresznyevirágig című tárlat, a Prestige Galériában a Klimó Károly műveit, a Bumbum Galériában a Mattis-Teutsch János alkotásait felvonultató kiállítás nyílik.

Az utca százéves házait bemutató interaktív sétára várják az érdeklődőket, a gyülekezés a Moró Antik előtt lesz 14.30 és 16.30 órakor. A Nagyházi Galériában Csupor István, a Néprajzi Múzeum főmunkatársa mutatja be az aukció néprajzi anyagát, Bächer Iván író a Balassi Bálint utca 21-23. számú házairól mesél, a Dénes Szőnyeg Galériában Dénes Sándor tart előadást távol-keleti útjáról.

Múzeumkommunikációs foglalkozásokat tartanak a Budapest 100 program keretében a 6 és 100 év közöttieknek, Konrád Miklós a Bútorstílusokkal ismerteti meg a látogatókat, akik a Stoll-Art Galériában a kiállító művészek vezetésével tekinthetik meg a tárlatot. A Rocaille-ben Szabó Krisztián porcelánfestő tart bemutatót, a Hollóházi Porcelán Mintaboltban bárki kipróbálhatja a porcelánfestést, a Joan Ékszergalériában Hári Anikó ékszerei, a Magyar Kerámia Galériában Magyar Art Deco kerámiakiállítás, az Anni Dominiben Dobozkiállítás, a Wladisban Kolostormunkák várják a látogatókat.

A színpadi programok között a Salsa Tropical Tánciskola, a Playground improvizációs együttes és a Tücsök zenekar műsora is szerepel. A Haas Galériában Linda Sue Moshier és Weszely Ernő, a Pintér Galériában a Makán és Robinzon Kruzó ad koncertet; a Falk Miksa utcában a Tóth Aladár Zeneiskola fuvolaegyüttese, verklisek és operadallamok is szórakoztatják az érdeklődőket. A gyerekek részt vehetnek improvizációs játékokban, arcfestésen, elképzelhetik és lefesthetik az utca százéves házainak és egykori lakóinak történetét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.
Vizuál Ostrom

Magyar alkotó filmje is esélyes a Diák Oscarra

Kovács István Ostrom című diplomafilmje a nemzetközi fikciós rövidfilm kategóriában jutott be a jelöltek közé.
Vizuál street art

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Vizuál frida kahlo

Válaszolt a mexikói követség a Frida Kahlo-kiállítást ért támadásra

„Frida Kahlo: kommunista, trockista, de mindezek előtt, művész” – szögezi le David Nájera nagykövet a Magyar Időkben megjelent cikkre reagálva. A lapban támadott kiállítást már ez első héten tízezer látogató tekintette meg.
Vizuál british múzeum

Már a Húsvét-szigetekről is támadják a British Museumot

A Húsvét-sziget őslakos közösségei egy egyedülálló moai szobrot szeretnének visszakapni a múzeumtól. A szobrot a britek még 150 éve vitték el a Chile partjaitól 3500 kilométerre lévő szigetről, hogy Viktória királynőnek ajándékozzák.