Vizuál

Fallal az elfogadásért

2016.03.22. 09:37
Ajánlom
Lezárult a hajléktalan művészeket támogató Elfogadás Fala projekt, amivel közel 15 ezer embert sikerült elérni.
Elfogadás fala 2

Elfogadás fala 2

A Színes Város Csoport 2015-ben írt ki pályázatot a Menhely Alapítvánnyal közösen ,,Elfogadás fala" címmel, amelynek célja az volt, hogy otthontalan művészek mutassák meg verssel, rajzzal, dallal vagy novellával, mit jelent számukra az a szó, hogy elfogadás. A nyertes pályázatot a szakmai zsűri megosztva Baranyecz János Branyó„Fal firka” című versének és Székely Attila „Bontsuk le az előítéletek falát” című grafikájának adta. 

Baranyecz János Branyó verse egy 180 m2-es tűzfalfestmény formájában tavaly november óta látható a budapesti Kürt utcában.

Elfogadás fala

Elfogadás fala

A pályázatokból novemberben kiállítás nyílt a Kazinczy utcában található Mika Tivadar Mulatóban, és eredetileg január végén bezárt volna. Egy tűzfaltúrákra szakosodott cég azonban fantáziát látott abban, hogy ezzel a kiállítással zárja kültéri túráit, így részben ennek, részben pedig az egyéb pozitív visszajelzéseknek köszönhetően az alkotásokat március közepéig lehetett megtekinteni. Az átlagos vendégszám alapján 15 ezer vendég láthatta az ingyenes kiállítást november és március között.

 A projektről készült videót itt tekintheti meg:

A Színes Város Csoportról itt olvashat még érdekességeket. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.
Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.
Vizuál Ostrom

Magyar alkotó filmje is esélyes a Diák Oscarra

Kovács István Ostrom című diplomafilmje a nemzetközi fikciós rövidfilm kategóriában jutott be a jelöltek közé.
Vizuál street art

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.