Vizuál

Fallal az elfogadásért

2016.03.22. 09:37
Ajánlom
Lezárult a hajléktalan művészeket támogató Elfogadás Fala projekt, amivel közel 15 ezer embert sikerült elérni.
Elfogadás fala 2

Elfogadás fala 2

A Színes Város Csoport 2015-ben írt ki pályázatot a Menhely Alapítvánnyal közösen ,,Elfogadás fala" címmel, amelynek célja az volt, hogy otthontalan művészek mutassák meg verssel, rajzzal, dallal vagy novellával, mit jelent számukra az a szó, hogy elfogadás. A nyertes pályázatot a szakmai zsűri megosztva Baranyecz János Branyó„Fal firka” című versének és Székely Attila „Bontsuk le az előítéletek falát” című grafikájának adta. 

Baranyecz János Branyó verse egy 180 m2-es tűzfalfestmény formájában tavaly november óta látható a budapesti Kürt utcában.

Elfogadás fala

Elfogadás fala

A pályázatokból novemberben kiállítás nyílt a Kazinczy utcában található Mika Tivadar Mulatóban, és eredetileg január végén bezárt volna. Egy tűzfaltúrákra szakosodott cég azonban fantáziát látott abban, hogy ezzel a kiállítással zárja kültéri túráit, így részben ennek, részben pedig az egyéb pozitív visszajelzéseknek köszönhetően az alkotásokat március közepéig lehetett megtekinteni. Az átlagos vendégszám alapján 15 ezer vendég láthatta az ingyenes kiállítást november és március között.

 A projektről készült videót itt tekintheti meg:

A Színes Város Csoportról itt olvashat még érdekességeket. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.
Klasszikus

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Szakírói pályázatot hirdet a Capa Központ

40 év alatti szerzők írásait várják a Kép-Élmény című kiállításhoz kapcsolódóan. 
Vizuál Film

Néhány érdekesség az idei Oscar-jelöltekről

Több érdekességet is összegyűjtött az Amerikai Filmakadémia az Oscar-díj kedden nyilvánosságra hozott idei jelöltjeiről. Miben különleges Lady Gaga nominációja?
Vizuál oscar

Nincs magyar Oscar-jelölt, a Ruben Brandt és a Susotázs is lemaradt

Fantasztikus siker kapujában állt a magyar animációs film, de sajnos nem sikerült jelölést szereznie.
Vizuál kiállítás

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.
Vizuál Film

Heavy metál partival és mozgó szaunával érkeznek a finn filmek

A finn filmes kultúra legjavába nyerhetünk betekintést február 6. és 10. között, a nyolcadik Finn Filmnapokon  Az idén 15 éves magyarországi Finn Intézet (FinnAgora) díjnyertes dokumentumfilmeket, nagyjáték- és rövidfilmeket hoz el a budapesti Toldi moziba.