Vizuál

Félmilliós látogatottsággal zárt a velencei biennále

2015.11.23. 15:54
Ajánlom
Kiállításai azonban virtuálisan továbbra is látogathatók. A nagyszabású művészeti mustrán minden eddiginél több, 89 nemzet vett részt saját programmal.


Több mint 500 ezren látogattak el az 56. Velencei Képzőművészeti Biennáléra május 9. és november 22. között. Az Okwui Enwezor főkurátorságával, All the World's Future címmel megrendezett nemzetközi seregszemle a megnyitó előtti szakmai napokon további 24 ezer látogatót vonzott.

Öt nemzet - Grenada, Mauritius, Mongólia, Mozambik és a Seychelles-szigetek - először vett részt kiállítóként a rendezvénysorozaton, Ecuador, a Fülöp-szigetek és Guatemala pedig 50-60 évnyi távollét után tértek vissza.

Cseke Szilárd: Fenntartható identitások

Cseke Szilárd: Fenntartható identitások

Magyarország a Giardini parkban álló, történelmi pavilonjában mutatta be Cseke Szilárd képzőművész és German Kinga kurátor Fenntartható identitások című projektjét másik 28 nemzet mellett, az Arsenale csarnokaiban 31 ország, szerte Velence városában pedig további 29 nemzet jelentkezett saját kiállítással. A biennáléhoz 44 hivatalos kísérőrendezvény csatlakozott.

A rendezvényről több mint 8 ezer akkreditált újságíró tudósított, és a világ minden tájáról 78 egyetem küldte el diákjait szervezett formában. A Google Kulturális Intézettel kötött megállapodásnak köszönhetően a 2015-ös velencei biennále kiállításai virtuálisan továbbra is látogathatók a http://www.labiennale.org/it/arte/esposizione2015-online honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.