Vizuál

Felnőtt a Majális

2014.05.15. 17:49
Ajánlom
2014. május 17–18-án 19. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum.

A május 17-i Európai Múzeumok Éjszakájával egybeeső ICOM Múzeumi Világnapon az idei jelszóhoz - Museum collections makes connections/ A Múzeum összeköt - is igazodva 107 múzeum érkezik vendégségbe. Az érdeklődők egyszerre tehát több mint 100 múzeumot egyszerre látogathatnak meg a Múzeumkertben, ahol nemcsak értéket, minőségi élményt is gyűjthetnek.

Az MNM-ben a Szent István lovagjai. A legrangosabb magyar kitüntetés 250 éve című kiállítás látható, emellett 19. századi pipatörténeti kamara-bemutató lesz, a múzeumkert kerítésén - a Magyar Kerékpáros Klubbal közösen - a városi kerékpározás 19. század végi-20. század eleji történetét tekinthetjük meg, Keréknyomok címmel.

Május 17-én, szombaton 14 órakor a Pulszky Társaság az MNM Dísztermében adja át az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjat és bemutatkoznak a nyertesek. Előtte Pulszky Ferenc, a Nemzeti Múzeum igazgatója, a 19. század egyik legbefolyásosabb embere születésének 200. évfordulójára emlékezünk.

Szombaton a vendégekkel együtt majálisozik Foltin Jolán és Novák Péter a Tititá zenés-táncos produkciójával, a Jazz Steps, a világkörüli turnéjáról beköszönő görög The Ghost Notes. Vasárnap fellép a Buborék együttes, este 7 órakor pedig a 19. Múzeumok Majálisát a nemrégen új albummal jelentkező Budapest Bár ingyenes élő koncertje zárja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.