Vizuál

Finisszázs a Modemben - a munkatársak is búcsúznak

2015.01.28. 15:24
Ajánlom
A világhírű holland fotóművész, Erwin Olaf első átfogó magyarországi kiállítása, a Körhinta - Karussell az utóbbi év hazai művészeti életének egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye. A debreceni MODEM-ben október vége óta megtekinthető tárlat február 1-jén látható utoljára.

A reprezentatív kiállítás zárása alkalmából a MODEM hangulatos délutáni finisszázst rendez, színes programkínálattal és számos kedvezménnyel várja mindazokat, akik eddig még nem ismerkedtek meg meghökkentő, aprólékosan felépített kompozícióival, és azokat is, akik szeretnék újra átélni a kiállítás nyújtotta élményeket.  

A délután folyamán 15 órától Máté Gábor DLA fotográfus, a MOME oktatója, 17 órától pedig Kukla Krisztián esztéta, a MODEM igazgatója tart tárlatvezetést az érdeklődőknek. Eközben kikapcsolódásképpen 16 órától a MODEM másik, még nyitva tartó tárlatának, Birkás Ákos A festő dolga című kiállításának terében Molnár Dóra Eszter grafikusművész tart kreatív múzeumpedagógiai foglalkozást felnőtteknek. A Zöld Szamár kávézóban egész délután szól a zene dj Kisszántó jóvoltából, továbbá valamennyi látogatót pogácsával, aprósüteményekkel látják vendégül, a belépőjegyet felmutatóknak pedig a Kávézó teljes kínálatából 20% kedvezményt adnak. A MODEM kiállítóterei ezen a napon 10 és 19 óra között látogathatóak. Az Erwin Olaf kiállításra vásárolt belépőjegy ezúttal nem csupán valamennyi fent említett programra, hanem Birkás Ákos tárlatára is érvényes. Erwin Olaf az Egyesült Államokban frissen megjelent katalógusa korlátozott számban még kapható a MODEM pénztárában.

A festő dolga című kiállítás egy héttel későbbi zárása alkalmából, február 8-án múzeumpedagógia finisszázst rendeznek a Firka Kör egy napos kiállításával, Birkás Ákos: Lady Mankiller című festményéhez kapcsolódó kreatív pályázat díjkiosztójával, gyerekfoglalkozásokkal.

A fenti programsorozat nem csupán e két kiállítás zárása, hanem egy korszak vége, a MODEM munkatársainak, stábjának a búcsúja is, mivel az intézmény ezt követően más szervezeti keretben működik tovább.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

A kortárs művészetről szól az augusztus Lovason

Augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal nyílt meg Lovason a Garten Balaton kortárs művészeti hetek, melynek célja, hogy bemutassa a kortárs képzőművészet és szobrászat legjelentősebb hazai alkotóit.
Vizuál

Négy díjat nyert Los Angelesben Szajki Péter filmje

New York után Los Angelesben is díjazták Szajki Péter Most van most című alkotását. A film a Los Angeles Film Awardson a legjobb elbeszélő nagyjátékfilm és a legjobb romantikus vígjáték kategóriájában nyert, míg Tompos Kátya a legjobb színésznő, Mohai Tamás pedig a legjobb férfi főszereplő különdíját díját vehette át.
Plusz

Állami gondozott fiatalokon segít a Magyar Művészeti Akadémia egyik legsikeresebb ösztöndíjas projektje

2021 szeptemberétől intézményesített formában működik tovább az a kezdeményezés, melyet Czikora István László a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként kezdett el 2018-ban. A projekt idén egy háromnapos táborral zárul, ám a munka ezzel nem ér véget: a művészeti foglalkozás ezután is a gyerekek mindennapjainak része lesz.
Színház

Nemzetbiztonságra hivatkozva vizsgálják az orosz színházi előadásokat

Vlagyimir Putyin elnök rendeletben adott utasítást az orosz állami színházakban játszott előadások vizsgálatára.
Könyv

Világrekordra készül Nemere István 758. könyvével

Augusztus 7-én, szombaton az író több új könyvét is bemutatja, ezzel pedig többször is megdönti az élő szerző legtöbb megjelent könyvének világrekordját – szúrta ki a hvg.hu.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Magyar vizsgafilm kapott meghívást Karlovy Varyba

Farkas Marcell Szeurum című vizsgafilmje a tíz ígéretes, ifjú rendezőt bemutató Future Frames válogatásban mutatkozhat be az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál magazin

Fáy Miklós: Ennyire nehéz dolog a festészet? – Gerhard Richter a mozikban

A nyár végére is izgalmas kulturális csemegéket ajánlj Fáy Miklós zenekritikus, állandó rovatában.
Vizuál hír

A miskolci CineFesten lesz Enyedi Ildikó új filmjének hazai premierje

Szeptember 18-án A feleségem történetével zárul a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A négy ország koprodukciójában készült alkotást szeptember 23-ától vetítik a hazai mozik.
Vizuál hír

Portugáliában díjazták Szász Attila filmjét

Az Apró mesék a legjobb forgatókönyv díját és elismerő oklevelet nyert a portugáliai Avanca Filmfesztiválon.
Vizuál gyász

Elhunyt Matolcsy György, a Pannónia Filmstúdió alapítója

A stúdióvezető 91 éves volt, az általa igazgatott intézményből olyan animációs filmek kerültek ki, mint a Vuk, a János vitéz vagy a Lúdas Matyi.