Vizuál

Finisszázs a Modemben - a munkatársak is búcsúznak

2015.01.28. 15:24
Ajánlom
A világhírű holland fotóművész, Erwin Olaf első átfogó magyarországi kiállítása, a Körhinta - Karussell az utóbbi év hazai művészeti életének egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye. A debreceni MODEM-ben október vége óta megtekinthető tárlat február 1-jén látható utoljára.

A reprezentatív kiállítás zárása alkalmából a MODEM hangulatos délutáni finisszázst rendez, színes programkínálattal és számos kedvezménnyel várja mindazokat, akik eddig még nem ismerkedtek meg meghökkentő, aprólékosan felépített kompozícióival, és azokat is, akik szeretnék újra átélni a kiállítás nyújtotta élményeket.  

A délután folyamán 15 órától Máté Gábor DLA fotográfus, a MOME oktatója, 17 órától pedig Kukla Krisztián esztéta, a MODEM igazgatója tart tárlatvezetést az érdeklődőknek. Eközben kikapcsolódásképpen 16 órától a MODEM másik, még nyitva tartó tárlatának, Birkás Ákos A festő dolga című kiállításának terében Molnár Dóra Eszter grafikusművész tart kreatív múzeumpedagógiai foglalkozást felnőtteknek. A Zöld Szamár kávézóban egész délután szól a zene dj Kisszántó jóvoltából, továbbá valamennyi látogatót pogácsával, aprósüteményekkel látják vendégül, a belépőjegyet felmutatóknak pedig a Kávézó teljes kínálatából 20% kedvezményt adnak. A MODEM kiállítóterei ezen a napon 10 és 19 óra között látogathatóak. Az Erwin Olaf kiállításra vásárolt belépőjegy ezúttal nem csupán valamennyi fent említett programra, hanem Birkás Ákos tárlatára is érvényes. Erwin Olaf az Egyesült Államokban frissen megjelent katalógusa korlátozott számban még kapható a MODEM pénztárában.

A festő dolga című kiállítás egy héttel későbbi zárása alkalmából, február 8-án múzeumpedagógia finisszázst rendeznek a Firka Kör egy napos kiállításával, Birkás Ákos: Lady Mankiller című festményéhez kapcsolódó kreatív pályázat díjkiosztójával, gyerekfoglalkozásokkal.

A fenti programsorozat nem csupán e két kiállítás zárása, hanem egy korszak vége, a MODEM munkatársainak, stábjának a búcsúja is, mivel az intézmény ezt követően más szervezeti keretben működik tovább.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Minden este hazaviszek én is valamit” – interjú Schell Judittal

Mit tegyünk, hogy elkerüljük a szokásos párkapcsolati zsákutcákat? Hogyan építünk torlaszt és falakat a játszmáinkból? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a Szeretetkert című előadás a Kultkikötőben július 27-én. Balatonszárszón négy kiváló színművész, Schell Judit, Jordán Adél, Mészáros Máté és Szervét Tibor várja a nézőket.
Zenés színház

„Csak akkor lehet szabadon alkotni, ha nincsenek félelmeink” – beszélgetés Tassonyi Balázzsal

Tassonyi Balázs elképesztően erős évadot tudhat maga mögött. A Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatójaként 2024-ben debütált a Budapesti Operettszínház több előadásában is, és főszerepet kapott a Carmenben.
Vizuál

Nyaralástörténeti kiállítással nyílt meg a balatonfüredi Esterházy-kastély, amely újra régi fényében látható

A közelmúltban átadott Esterházy-kastély állandó kiállítása mélyebben foglalkozik a város kultúrtörténetével, minden oldalról körüljárva a gyógyvíz és a köré épült komplex gyógyászati központ múltját.
Zenés színház

Drámai kontúrok, finom árnyalatok – Richard Strauss Elektrája a Bajor Állami Operában

A legendás német rendező, Herbert Wernicke 1997-ben bemutatott Elektra-produkciója az idei évadban is szerepelt a Bajor Állami Opera műsorán, a produkció parádés szereposztással és kimeríthetetlen művészi energiával került színre.
Színház

Margaret Atwood az asszonyi hűségről szóló mítoszadaptációját is bemutatja a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház fesztiválprogramjának fontos csomópontjai a saját bemutatók, idén például négy olyan előadás, amelyet a színház részben saját fejlesztésben, részben koprodukciós partnerrel hoz létre.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál kritika

Pixelekbe zárt generáció

Jane Schoenbrun szemkápráztató vizualitással, egy egészen különleges, mégis átélhető allegórián keresztül képes beszélni az identitáskeresés és a média viszonyáról. I Saw the TV Glow kritika.
Vizuál ajánló

Tengerparti hangulat a Várkert Bazárban

A kötetlen nyáridő hangulatát és a vízpartok harmóniáját mutatja be festészeti remekművek segítségével a Várkapitányság és a Magyar Nemzeti Galéria közös, Nyár a parton – Folyók, tavak, tengerek magyar ecsettel című szabadtéri kiállítása.
Vizuál ajánló

A közelmúlt legjobb francia filmjeit vetítik a Tabánban

Franciadrazsé címmel egyhetes vetítéssorozatot tartanak a budapesti művészmoziban, ahol az elmúlt időszakban bemutatott alkotásokat, köztük vígjátékokat, romantikus történeteket és feszült thrillereket is láthat a közönség.
Vizuál hír

Falfestmény őrzi majd a II. kerületben Szenes Hanna emlékét

Új, ezúttal történelmi témájú akcióval jelentkezik a Színes Város Csoport. A tűzfalfestmény megalkotásával Szenes Hanna, a mártírhalált halt költő és ejtőernyős előtt tisztelegnek.
Vizuál ajánló

Nyaralástörténeti kiállítással nyílt meg a balatonfüredi Esterházy-kastély, amely újra régi fényében látható

A közelmúltban átadott Esterházy-kastély állandó kiállítása mélyebben foglalkozik a város kultúrtörténetével, minden oldalról körüljárva a gyógyvíz és a köré épült komplex gyógyászati központ múltját.