Vizuál

Fotók a zöldben

2009.07.08. 19:30
Ajánlom
Két nap múlva Fotófalu!

Mindössze bő két hétig tart a FotóFalu, de annyi programmal várja a fényképezés szerelmeseit, hogy címszavakban is nehéz felsorolni.
A kezdeményezés gazdája a FotóFalu Alapítvány, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egy programsorozat keretében népszerűsítse a fényképezést és a környezetvédelmet, hozzájáruljon a dél-cserháti mikro-térség egyedi kulturális turizmusának fejlesztéséhez, továbbá elősegítse a fotós szakmán belüli kooperációt. Mindezen nemes célok elérése érdekében július 9-e és 26-a között négy cserháti faluban (Cserhátszentiván, Bokor, Kutasó, Garáb) fotós szabadegyetemen és nyári táborban vehetnek részt mindazok, akik bővítenék fotográfusi ismereteiket. Az itt készült képekből kiállítás is lesz, ahogy a Minden, ami nem város pályázat győztes munkáit is itt tekinthetik meg először az érdeklődők, egy másik tárlat segítségével pedig a 170 éves fotográfia technikai hátterét ismerhetjük meg.
A környezettudatosság jegyében pedig a fényképezés során elhasznált eszközökből készül installáció, amely alkotóelemeinek megfelelő feldolgozásáról a szervezők gondoskodnak, ahogy a szórakoztatásról is. A rendezvényhez kapcsolódik a KicsiVilág Zenei Fesztivál, amely a világzene magyar népi zenei hagyományokat követő képviselőit helyezi a középpontba; többek között fellép a Besh o Drom, a Korai Öröm, a Fókatelep és a Vágtázó Csodaszarvas.

A táborról és a programokról további információk a Fotófalu oldalán olvashatók.

FotóFalu

Nyitva: július 9-26-ig.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A metronóm kérlelhetetlensége – megnéztük az Ennio Morricone-filmet

Egy monumentális életműhöz monumentális portré illik: Giuseppe Tornatore dokumentumfilmje a maga két és fél órájával töményen, sűrítve mutatja meg, miért is lehet kizárólag szuperlatívuszokban beszélni Ennio Morriconéról.
Tánc

Eltáncolt fájdalom – Frida Kahlóról készít előadást Duda Éva

Eleonora Accalai főszereplésével mutat be Frida Kahlo életéről és művészetéről szóló előadást a Duda Éva Társulat. A FRIDA, az élet múzsája című, látványszínházi produkció bemutatóját december 7-én tartják a Nemzeti Táncszínházban.
Színház

Szakítópróba három hangra – Őze Áron rendezésében jön a Válásguru a Rózsavölgyi Szalonban

A francia Tristan Petitgirard által jegyzett darabot december 15-én mutatja be a Rózsavölgyi Szalon. Őze Áron rendezésében színpadra lép Ullmann Mónika, Brasch Bence és Józan László.
Plusz

Polgári engedetlenségbe kezdtek a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanárai is

„Felháborít az a megalázás, elhallgattatás és megfélemlítés, amit azoktól a politikai vezetőktől kell elviselnem, akik helyettem, felettem, nélkülem döntenek” – jelentették ki a gimnázium oktatói, akik úgy fogalmaztak, diákjaik iránt érzett szeretetük miatt álltak bele ebbe a küzdelembe.
Könyv

A CEU megnyitja budapesti könyvtárát

Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű humán- és társadalomtudományi könyvtára a téli hónapokban sem zárja be kapuit. A gyűjtemény szombatonként is látogatható.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Veronica Ryan szobrászművész kapta a Turner-díjat

A 66 éves Veronica Ryant otthona, a karibi Montserrat-sziget gyümölcsei, termései ihlették meg. A művész a 25 ezer fonttal (12 millió forinttal) járó trófeát szerdán vette át Liverpoolban
Vizuál gyász

Elhunyt Rezi Kató Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum általános főigazgató-helyettese

„Megrendülten tudatjuk, hogy Rezi Kató Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum általános főigazgató-helyettese, az MNM Esztergomi Vármúzeum igazgatója, a Magyar Régész Szövetség alapító tagja életének 59. évében ma reggel váratlanul elhunyt” – adta hírül az intézmény közleményében.
Vizuál gyász

Elhunyt Jan Nowicki, A temetetlen halott című Nagy Imre-film főszereplője

A nyolcvanhárom éves korában elhunyt lengyel színész több évtizeden keresztül Mészáros Márta magyar rendező élettársa volt.
Vizuál hír

A magyar származású festő, akinek a képe a francia elnök dolgozószobájában lóg – Kamaratárlat nyílt Hantai Simon munkáiból

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás a világhírű, magyar származású festő munkái mellett az őt inspiráló alkotók műveit is bemutatja a Szépművészeti Múzeum.
Vizuál gyász

Elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél!-filmek sztárja

A 71 éves Emmy-díjas színésznőnél a közelmúltban diagnosztizáltak rákot, halálhírét gyermekei jelentették be az Instagramon. A művésztől John Travolta is elbúcsúzott közösségi oldalán.