Vizuál

Fotózzon ötvenéveseket!

2010.07.09. 17:17
Ajánlom
Az ötven fölöttiek életét kívánja bemutatni a Koroltó fotópályázat.

Koroltó címmel hirdetett országos és regionális fotópályázatot a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. A pályázat célja, hogy a beérkező munkák segítségével bemutassák, hogy hamis sztereotípia, hogy az ötven-hatvan évesek élete már nem értékes, nem lehet teljes.
A fényképeket az alábbi négy nagy tematikus egység mentén küldhetik be a jelentkezők augusztus 30-ig. A pályázat részleteiről itt olvashatnak.
 

1. „Kivételes... Különleges". Ebbe a tematikába olyan idős emberekről készült portrékat várunk, akik környezetük szerint példamutatóak, érdekesek: nagyszülők, régi tanárok, mesterek, mentorok.

2. „Köz és társaság". Érdekes pillanatképeket, közösségi élmények megörökítését várjuk a nyugdíjas klubok, szociális intézmények világából, amelyek „szembemennek" a hagyományos megörökítéssel, a kiszolgáltatott, társnélküli, magányos idősképpel.

3. A „Staféta" tematikába idős emberek követendő, izgalmas szokásaira várunk példákat. Örülünk, ha ezen fotók azt is hangsúlyozzák, hogy mennyi energia és potenciális élmény rejlik a nemzedékek közötti párbeszédben, a közös együttlétekben.

4. A „Koroltó" negyedik fejezete, a „When I'm sixtyfour..." apropója, hogy az egykori Beatles generáció lassan betölti a 64. életévét: a lázadó fiatalokból idős emberek lettek. Olyan pillanatképeket, portrékat, önarcképeket várunk ebbe a képi fejezetbe, amelyek rámutatnak a fiatalság és az időskor örök dilemmáira.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.