Vizuál

Graffitizz legálisan a Ludwig Múzeumban!

2019.02.08. 09:30
Ajánlom
A Ludwig Múzeum 30 éves évfordulója alkalmából pop-up kiállítássorozatot rendez a gyűjtemény műveiből kéthetente változó tematikával. Az első tárlat a graffiti és street art témakörét dolgozza fel február 5-től 17-ig.

A kiállítás címe Felülírás – Graffiti – Utca vs műterem, amely már önmagában hibát rejt, hiszen a valódi graffiti az utca művészete, nem ismerjük az alkotóját, és legtöbbször a tiltás ellenében jön létre, addig a múzeumban látható „graffitistílusú” táblaképek műteremben készültek és nem sértik a törvényt.

dontshoot-093746.jpg

Jenny Holzer, Lady Pink: Cím nélkül (Ne lőj civilekre!), 1984 (Fotó/Forrás: Rosta József / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Adattár és Digitális Archívum)

Ha kérdésünk lenne a művekről, bátran forduljunk a kurátorokhoz, akik hétköznap délutánonként a kiállítótérben tartanak fogadóórát! Azok a látogatók, akik nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is szeretnék megismerni a graffiti világát, a kiállítás alkotótérként funkcionáló termében szabadjára engedhetik kreatív energiájukat, és a múzeum „szent falára” graffitizhetnek – legálisan.

A kiállításhoz kapcsolódó egyik programra február 9-én, szombaton kerül sor a LUDWIG LOUNGE-on a slam poetry kerül fókuszba olyan művészek társaságában, mint Kemény Zsófi, Simon Márton és Babiczky Tibor, akikkel Valuska László, a Könyvesblog főszerkesztője beszélget.

zebra-093745.jpg

A.R. Penck: Metafizikus áthatolás egy zebrán, 1975 (Fotó/Forrás: Rosta József / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Adattár és Digitális Archívum)

free-094359.jpg

Gruppo Tökmag: Kaiser STR.I, 2012 (Fotó/Forrás: Rosta József / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Adattár és Digitális Archívum)

További információkért keresse fel a múzeum honlapját!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.
Klasszikus

Alexander Pereira távozik a milánói Scalából

Az osztrák szakembernek már 2014-es érkezése is nagy viharokat kavart, távozásában egy meghiúsult szponzori szerződés játszhatott közre. Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke közölte kedden az operaház felügyelőtanácsának három órás tanácskozását követően, hogy nem hosszabbítják meg az intendáns szerződését. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Egy tucat program, amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján!

Megpróbálunk némi iránymutatást nyújtani a szombat éjszakai hihetetlen mennyiségű programhoz. Listánk szubjektív, mindenkinek ajánljuk a programfüzet vagy a honlap tüzetes vizsgálatát, mert tele van gyöngyszemekkel a kínálat.
Vizuál gyász

Elhunyt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője

Hosszan tartó betegség után szerdán elhunyt Horváth Ádám rendező, a Magyar Televízió volt elnöke - tájékoztatta családja az MTI-t.
Vizuál gyász

Firenze elbúcsúzott Franco Zeffirellitől

Firenzeiek és a világ minden tájáról érkezett turisták ezrei vettek búcsút hétfőn a firenzei Palazzo Vecchióban a város nagy szülöttjétől, a 96 éves korában szombaton elhunyt Franco Zeffirelli filmrendezőtől.
Vizuál hír

Ember Sári nyerte az idei Leopold Bloom Díjat

A fiatal alkotó munkái olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a másság, a modernizmus, a formalizmus, a testünkkel való kapcsolat vagy az etnikai és faji különbözőségek, mindezt komplex módon például néprajzi vagy antropológiai kontextusba helyezve.
Vizuál ajánló

Támogatói jeggyel úszhatjuk meg a sorban állást a Múzeumok Éjszakáján

Országszerte mintegy 400 intézmény várja a közönséget csaknem 2000 programmal június 22-én, a 17. Múzeumok éjszakáján, melynek "fővárosa" Szombathely lesz. Néhány újítást is bevezettek a szervezők.