Vizuál

Gyönyörű trendi emberek

2010.11.12. 17:37
Ajánlom
Videós divatnak ad helyet a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban.

Divatvideó-verseny, interaktív installációk és vetítések is várják az érdeklődőket hétvégén a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban. Az első Fashion Video Festivalon a magyar pályamunkák vetítése mellett a versenyen kívüli információs vetítéseken számos, itthon még be nem mutatott nemzetközi videoanyag is látható lesz. Szombaton például Kathryn Ferguson tart vetítéssel egybekötött előadást a Ludwig Múzeumban, a video- és filmkészítő a divatvideó műfajáról, jelenéről, eddigi munkáiról és tapasztalatairól, a divatvideó fejlődési lehetőségeiről. A kerekasztal-beszélgetésen a divatvideó műfaja és szerepe kerül górcső alá, a résztvevők értékelik a levetített anyagokat, az előadásokat és a fesztivál szerepét. A látogatók interaktív és statikus divatinstallációt tekinthetnek meg a konferenciateremben.
Vasárnap a Merlinben 17 órától reggelig látható a fluoreszcens fal interaktív installáció és a divatbabamontázsok, lesz külföldi és hazai információs vetítés, valamint itt rendezik meg a díjátadó gálát 21 órától.
A divatvideó mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divatreprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál liget

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál downton abbey

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál székely

Panteon – kiállítás a Pesti Vigadóban

Idén nyáron kultúrtörténeti jelentőségű kiállítást rendeznek a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.
Vizuál gyász

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter

A World Press Photo-, Balázs Béla- és Táncsics Mihály-díjas fotóst, az MTI örökös tudósítóját 84 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta a család.
Vizuál videotéka

Egyetlen videokölcsönző maradt az egykori hatalmas amerikai hálózatból

Most már tényleg vége a kilencvenes éveknek: az egykor virágzó videokölcsönzők legnagyobbika, az amerikai Blockbuster lánc is bedobja a törülközőt, és bezárja utolsó boltjait.