Vizuál

Gyönyörű trendi emberek

2010.11.12. 17:37
Ajánlom
Videós divatnak ad helyet a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban.

Divatvideó-verseny, interaktív installációk és vetítések is várják az érdeklődőket hétvégén a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban. Az első Fashion Video Festivalon a magyar pályamunkák vetítése mellett a versenyen kívüli információs vetítéseken számos, itthon még be nem mutatott nemzetközi videoanyag is látható lesz. Szombaton például Kathryn Ferguson tart vetítéssel egybekötött előadást a Ludwig Múzeumban, a video- és filmkészítő a divatvideó műfajáról, jelenéről, eddigi munkáiról és tapasztalatairól, a divatvideó fejlődési lehetőségeiről. A kerekasztal-beszélgetésen a divatvideó műfaja és szerepe kerül górcső alá, a résztvevők értékelik a levetített anyagokat, az előadásokat és a fesztivál szerepét. A látogatók interaktív és statikus divatinstallációt tekinthetnek meg a konferenciateremben.
Vasárnap a Merlinben 17 órától reggelig látható a fluoreszcens fal interaktív installáció és a divatbabamontázsok, lesz külföldi és hazai információs vetítés, valamint itt rendezik meg a díjátadó gálát 21 órától.
A divatvideó mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divatreprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál Film

Az egzotikus filmek magyar mestere - Korda Zoltán

Az angol filmipart meghatározó Korda fivérek egyike, a négy Oscar-díjra jelölt A dzsungel könyve alkotója. A bagdadi tolvaj című filmjükből a Disney Aladdin című rajzfilmje és A csillagok háborúja is merített. A filmrendező, producer 1895. június 3-án született.
Vizuál online

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Vizuál magazin

Hatszor nősült az egyik leghíresebb agglegényt alakító színész

A még kardigánjaiban is hódító angolt Szexi Rexinek becézték a lapok. Hasonlóan ironikus, hogy legismertebb alakításai között több musical is van, pedig saját bevallása szerint alig pár hangot tud énekelni. Rex Harrison neve egybe forrt a My Fair Lady Higgins professzorával.
Vizuál morgan freeman

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.