Vizuál

Hihetetlenül élethű szobrok fából

2015.03.10. 13:57
Ajánlom
Peter Demetz olasz művész megdöbbentő ügyességgel bánik a vésővel és a kalapáccsal. Fából faragja ki az utca embereit. Ezt még Geppetto mester is megirigyelné!

Az olasz szobrász, Peter Demetz olyan hiperrealizmussal lehelt életet a fába, hogy szobrai azt a hatást keltik, mintha megállt volna a világ egy pillanatra - számolt be róla a Boredpanda.

Nem a klasszikus szoborkompozíciókat gondolja újra, hanem "egyszerűen" lemásolja a mai valóságot a maga pillanatnyiságában, esetlegességében.

Teszi mindezt egy olyan anyaggal, a fával, aminek ilyen finom megmunkálása ekkora méretben egészen kiváló képességekre vall (átlagosan 20-30 cm magasak a szobrok).

Nem csak a mai divatot türöző ruhaneműk finom esését sikerül tökéletes pontossággal visszaadnia, figyelemre méltó részletességgel dolgozza ki a hajtincsek puha matériáját és a különböző életkorú modellek arcvonásait is. Sőt mi több: a víz fodrozódását is sikerül kifaragnia.

A szobrokat az olasz művész nem rontja el festékekkel. Meghagyja a fa eredeti színét, így azt a hatás kelti, mintha ezek az alakok egyszerűen csak "elfásultak" volna.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál downton abbey

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál székely

Panteon – kiállítás a Pesti Vigadóban

Idén nyáron kultúrtörténeti jelentőségű kiállítást rendeznek a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.
Vizuál gyász

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter

A World Press Photo-, Balázs Béla- és Táncsics Mihály-díjas fotóst, az MTI örökös tudósítóját 84 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta a család.
Vizuál videotéka

Egyetlen videokölcsönző maradt az egykori hatalmas amerikai hálózatból

Most már tényleg vége a kilencvenes éveknek: az egykor virágzó videokölcsönzők legnagyobbika, az amerikai Blockbuster lánc is bedobja a törülközőt, és bezárja utolsó boltjait.
Vizuál Film

Találtak egy Kubrick-forgatókönyvet, akár film is készülhetne belőle

Hatvan év után került elő a Burning Secret forgatókönyve, amelyet a rendező Calder Willingham regényíróval közösen írt.