Vizuál

Hírességek a nehéz sorsúakért

2013.05.24. 16:38
Ajánlom
Számos híresség állt a KOGART Galéria egyetemisták által szervezett KAPOCS rendezvénye mellé. Vásáry Tamás és Érdi Tamás ingyenes koncerttel vesz részt a figyelemfelhívásban. Céljuk az önkéntesség értékének hangsúlyozása.

Az egy hétig tartó eseménysorozat azt mutatja be, milyen kapocs jöhet létre elesettek, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok és diákok között. A látogató megismerheti a fiatal önkéntesek tevékenységét, illetve azoknak a perifériára szorult embereknek a helyzetét is, akiket támogatnak. A tárlat a művészet segítségével szemlélteti a rászorulók mindennapjait, többek között látássérültek táncáról készült fotósorozattal, hajléktalanok festményeivel, fogyatékkel élők rajzaival, míg az önkéntesekről kisfilmeket vetítenek. A rendezvény minden egyes napján sor kerül  az önkéntességgel kapcsolatos beszélgetésekre is, tekintélyes közéleti személyiségek (Mádl Dalma, Dr. Illés Zoltán, Törőcsik Mari, Hankiss Elemér, Müller Péter, Zorán, Hegyi Barbara, Szvorák Katalin, Vujity Tvrtko) részvételével. Vásáry Tamás és Érdi Tamás hangversenyekkel járul hozzá a kezdeményezés népszerűsítéséhez.

Május 26-án, vasárnap 18:00 órakor Szeretetszolgálat címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést a KOGART Házban, ahol Törőcsik Mari, Müller Péter és Vásáry Tamás hangsúlyozza majd az önkéntesség fontosságát. 19:00 órakor Vásáry Tamás ad koncertet Tokody Ilona, Muskát András és Dobi-Kiss Veronika közreműködésével. Érdi Tamás fellépésére május 28-án kerül sor 16:00 órai kezdettel. A hangverseny előtt olyan önkénetesek számolnak be élményeikről, tapasztalataikról egy kerekasztal-beszélgetés formájában, akik látássérültek számára tartanak táncórákat.

A május 24-31-ig tartó rendezvénysorozat minden programja ingyenes, a kiállítás 10:00-18:00-ig látható.

https://www.facebook.com/kapocskiallitas 

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Novák Ferenc "Tata": Egyszer csak rájöttünk, hogy a Táncszínház nem a miénk

Elkészült a Nemzeti Táncszínház épülete, aztán kiderült, hogy nem is az övék. „Megalázó volt” – mondta az ügyről Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus.
Klasszikus

Hiphopra gyúrja a zongorát, és kavicsot dob a klasszikus zene állóvizébe

Chloe Flower az idei Grammy-gálán tűnt fel, most pedig leszerződtette a Sony. Nem, nem klasszikus zenész a szó szoros értelmében, de a hiphopban is előny lehet, ha egy zongoraművész a Juilliard Schoolban tanult.
Vizuál

14 érdekesség Rembrandt épp restaurálás alatt álló Éjjeli őrjáratáról

A Rijks Múzeum július elején megkezdte a festmény nyílt színi restaurálását. A projektet online és a helyszínen is nyomon követhetik az érdeklődők. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány izgalmas tényt a képről.
Zenés színház

Ezek Renée Fleming kedvenc szopránáriái

Az egyik legnépszerűbb amerikai operaénekes, Renée Fleming hat kedves áriáját gyűjtötte össze. Meglepő, de hiányzik egy nagyon fontos darab a listáról.
Klasszikus

Egy este a hangszerek királynőjével: jön az Orgonák Éjszakája

Első alkalommal lesz olyan, hogy Orgonák Éjszakája. Mégpedig július 20-án, országszerte, és a Filharmónia Magyarország szervezésében.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Öt kisfilm Európáról – Így látják a fiatalok az EU-t

Online elérhetőek az Európai Bizottság EUandME kampányának díjnyertes alkotásai, köztük Galambos Levente Rejtett értékek című filmje, amely a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a tárgyak és az emberi kapcsolatok megújíthatóságáról beszél.
Vizuál galéria

Hulladékból készült Gigacsiga a Művészetek Völgyébe

A vigántpetendi Cirque du Tókertben felállított alkotás a környezetvédelemre és az újrahasznosítás fontosságára hívja fel a figyelmet, miközben a művész olyan mintákat követ az alkotás során, mint Giacometti, vagy éppen Picasso. Galériánkban az alkotói folyamatot is végigkövethetik.
Vizuál fényképTár

Einstand a Múzeumkertben

Az Esti Hírlap forgatási fotói az újságban végül nem jelentek meg. Most a Fidelio FényképTár sorozatát olvasóival pedig még az internetes bázisba kerülés előtt megosztják a felvételeket múzeum munkatársai.
Vizuál ajánló

„A lassú idő a sivatag felől jön" - mozikban a Yao utazása

Szívhez szóló alakítással tér vissza a filmvászonra az Életrevalók francia szupersztárja, Omar Sy. Mától vetítik a mozik a francia-szenegáli road-moviet, a Yao utazását. 
Vizuál galéria

14 érdekesség Rembrandt épp restaurálás alatt álló Éjjeli őrjáratáról

A Rijks Múzeum július elején megkezdte a festmény nyílt színi restaurálását. A projektet online és a helyszínen is nyomon követhetik az érdeklődők. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány izgalmas tényt a képről.