Vizuál

Hírességek a nehéz sorsúakért

2013.05.24. 16:38
Ajánlom
Számos híresség állt a KOGART Galéria egyetemisták által szervezett KAPOCS rendezvénye mellé. Vásáry Tamás és Érdi Tamás ingyenes koncerttel vesz részt a figyelemfelhívásban. Céljuk az önkéntesség értékének hangsúlyozása.

Az egy hétig tartó eseménysorozat azt mutatja be, milyen kapocs jöhet létre elesettek, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok és diákok között. A látogató megismerheti a fiatal önkéntesek tevékenységét, illetve azoknak a perifériára szorult embereknek a helyzetét is, akiket támogatnak. A tárlat a művészet segítségével szemlélteti a rászorulók mindennapjait, többek között látássérültek táncáról készült fotósorozattal, hajléktalanok festményeivel, fogyatékkel élők rajzaival, míg az önkéntesekről kisfilmeket vetítenek. A rendezvény minden egyes napján sor kerül  az önkéntességgel kapcsolatos beszélgetésekre is, tekintélyes közéleti személyiségek (Mádl Dalma, Dr. Illés Zoltán, Törőcsik Mari, Hankiss Elemér, Müller Péter, Zorán, Hegyi Barbara, Szvorák Katalin, Vujity Tvrtko) részvételével. Vásáry Tamás és Érdi Tamás hangversenyekkel járul hozzá a kezdeményezés népszerűsítéséhez.

Május 26-án, vasárnap 18:00 órakor Szeretetszolgálat címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést a KOGART Házban, ahol Törőcsik Mari, Müller Péter és Vásáry Tamás hangsúlyozza majd az önkéntesség fontosságát. 19:00 órakor Vásáry Tamás ad koncertet Tokody Ilona, Muskát András és Dobi-Kiss Veronika közreműködésével. Érdi Tamás fellépésére május 28-án kerül sor 16:00 órai kezdettel. A hangverseny előtt olyan önkénetesek számolnak be élményeikről, tapasztalataikról egy kerekasztal-beszélgetés formájában, akik látássérültek számára tartanak táncórákat.

A május 24-31-ig tartó rendezvénysorozat minden programja ingyenes, a kiállítás 10:00-18:00-ig látható.

https://www.facebook.com/kapocskiallitas 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ludwig múzeum

Szavazzon, hogy a Ludwig múzeumé legyen a legjobb kiállítás díja!

A Global Fine Art Awards (GFAA) 2019 díjra A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatást jelölték 31 ország további 93 nomináltjával együtt. Január 27-ig a közönség is szavazhat az egyik díjra.
Vizuál hír

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.
Vizuál ajánló

Februárban kerül a mozikba Bud Spencer életrajzi filmje

Hatvan év után a magyar alkotás az első portréfilm, amely Bud Spencer egész életét feldolgozza és bemutatja azt az arcát, amelyet a filmjeiből nem ismerhettünk.
Vizuál BIDF

Ha kíváncsi vagy a nagyvilágra, nézz dokumentumfilmeket

Csaknem 40 film, köztük hét rövid dokumentumfilm száll versenybe az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF), amelyet január 28. és február 3. között rendeznek Budapesten a Cinema City Aréna moziban.
Vizuál berlinale

Társadalmi, politikai kérdéseket feszegetnek a 69. Berlinale versenyfilmjei

Összeállt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) versenyprogramja, az Oscar-díjas francia színésznő, Juliette Binoche vezette zsűrinek 17 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat. A magyar filmet Mészáros Márta, Buda Flóra Anna, Tóth Luca és Tasnádi Zsófia képviseli.