Vizuál

Hírességek a nehéz sorsúakért

2013.05.24. 16:38
Ajánlom
Számos híresség állt a KOGART Galéria egyetemisták által szervezett KAPOCS rendezvénye mellé. Vásáry Tamás és Érdi Tamás ingyenes koncerttel vesz részt a figyelemfelhívásban. Céljuk az önkéntesség értékének hangsúlyozása.

Az egy hétig tartó eseménysorozat azt mutatja be, milyen kapocs jöhet létre elesettek, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok és diákok között. A látogató megismerheti a fiatal önkéntesek tevékenységét, illetve azoknak a perifériára szorult embereknek a helyzetét is, akiket támogatnak. A tárlat a művészet segítségével szemlélteti a rászorulók mindennapjait, többek között látássérültek táncáról készült fotósorozattal, hajléktalanok festményeivel, fogyatékkel élők rajzaival, míg az önkéntesekről kisfilmeket vetítenek. A rendezvény minden egyes napján sor kerül  az önkéntességgel kapcsolatos beszélgetésekre is, tekintélyes közéleti személyiségek (Mádl Dalma, Dr. Illés Zoltán, Törőcsik Mari, Hankiss Elemér, Müller Péter, Zorán, Hegyi Barbara, Szvorák Katalin, Vujity Tvrtko) részvételével. Vásáry Tamás és Érdi Tamás hangversenyekkel járul hozzá a kezdeményezés népszerűsítéséhez.

Május 26-án, vasárnap 18:00 órakor Szeretetszolgálat címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést a KOGART Házban, ahol Törőcsik Mari, Müller Péter és Vásáry Tamás hangsúlyozza majd az önkéntesség fontosságát. 19:00 órakor Vásáry Tamás ad koncertet Tokody Ilona, Muskát András és Dobi-Kiss Veronika közreműködésével. Érdi Tamás fellépésére május 28-án kerül sor 16:00 órai kezdettel. A hangverseny előtt olyan önkénetesek számolnak be élményeikről, tapasztalataikról egy kerekasztal-beszélgetés formájában, akik látássérültek számára tartanak táncórákat.

A május 24-31-ig tartó rendezvénysorozat minden programja ingyenes, a kiállítás 10:00-18:00-ig látható.

https://www.facebook.com/kapocskiallitas 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.