Vizuál

Hivatalos előzetest kapott a jubileumi Harry Potter-film – VIDEÓ

2021.12.21. 15:55
Ajánlom
Alig két héttel a beharangozó teaser után már részleteket is láthatunk a különkiadásból, melyben a történet három főszereplője is megszólal.

Kétségtelenül az év egyik nagy szenzációjának ígérkezik az HBO Max legújabb produkciója, hiszen 20 évvel az első Harry Potter-film megjelenése után a szereplők ismét besétálnak a történet ikonikus helyszíneire.

A rajongók nem meglepő módon a három főszereplő, Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione) és Rupert Grint (Ron) találkozását várják leginkább, ugyanis az utolsó film elkészülte után a színészek élete más-más irányt vett. Míg Daniel tudatosan próbál távolodni a varázslófiú karakterétől, egészen más típusú filmekben és színházi előadásokban vállalva szerepet, Rupert szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Legutóbb akkor lehetett hallani felőle, amikor megszületett a kislánya.

A legnagyobb karriert hármójuk közül Emma futotta be, aki néhány közepes sikerrel debütáló alkotás után eljátszotta a Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős változatának címszerepét. Mellette aktivistaként rendszeresen szólal meg a nők jogaiért.

Ezúttal a trailer tanúsága szerint a három színész újra találkozik, és a Griffendél klubhelyiségében eleveníti fel a forgatások emlékét.

Nemcsak ők, számos mellékszereplő is megidéz egy-egy ikonikus jelenetet, vagy megoszt néhány kulisszatitkot.

A film 2022. január 1-jén látható az HBO Maxon.

Fejléckép: jelenet a filmből (forrás: IMDB)

Osztálytalálkozó a Roxfortban – újra együtt a Harry Potter szereplői

Kapcsolódó

Osztálytalálkozó a Roxfortban – újra együtt a Harry Potter szereplői

20 évvel ezelőtt gördült ki a 9 és háromnegyedik vágányról a Roxfort Expressz, amely elrepítette Harry Pottert, és vele együtt egy egész generációt J. K. Rowling varázslatos világába. A HBO Max most arra vállalkozott, hogy még egyszer összehozza a kultfilm szereplőit.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Online folytatódik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Tíz kategóriában hirdettek győztest a rangos fesztivál versenyprogramjában, amelyen negyvenhat alkotás mérettette meg magát. Jó hír, hogy február 12-ig online is elérhetőek a filmek a BIDF oldalán.
Vizuál ajánló

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Vizuál hír

Elek Judit munkássága előtt tiszteleg a rotterdami filmfesztivál

A rendezvény közönsége retrospektív sorozatban láthatja a Kossuth-díjas játék- és dokumentumfilmrendező tizennyolc alkotását.
Vizuál hír

Ők kapták a 2022-es Barcsay-díjakat

Január 26-án átadták a 2022-es Barcsay-díjakat, ezzel egy időben pedig megnyitották a három díjazott, Krizbai Gergely Krizbo képzőművész, M. Kiss Márti és Szabó Franciska festőművészek kiállítását a szentendrei ÚjMűhely Galériában.
Vizuál hír

Hátrányos helyzetű fiataloknak szerveznek ingyenes vetítést a Larry készítői

Bernáth Szilárd filmje szemléletformáló hatású lehet a nehéz sorsú tinédzserek számára. A vetítésen való részvétel regisztrációhoz kötött, a programra intézményvezetők, illetve nevelők jelentkezhetnek.