Vizuál

I love JÓ

2012.02.10. 13:20
Ajánlom
A Nap-Hold Egyesület szervezésében február 7-én nyílt meg az a tudatos vásárlást és fogyasztást népszerűsítő szemléletformáló kampány, amely két héten keresztül látható a veszprémi Pannon Egyetemen.

Az I love JÓ - Azt vedd, ami JÓ neked! szlogennel futó kampány 2011 őszén indult Veszprém megyében. A környezettudatosság oldalát hangsúlyozta, egyéni felelősségvállalásra ösztönözve a fogyasztási lázban égő fiatalokat, hasznos tippekkel segítve őket egy fenntarthatóbb életmód kialakításához.

A kampány keretén belül meghirdetett Képeslaptervező pályázatra olyan házilag készített képekkel és fotókkal lehetett nevezni, melyek jó példákat mutattak be a tudatos vásárlásra - vagy épp nemvásárlásra - az alkotók egyéni látásmódján keresztül. A beérkezett 60 pályamű közül a szakmai zsűri négy képet választott ki, melyek tavaly novemberben freecard formájában kerültek terjesztésre a megye kulturális intézményeiben és szórakozóhelyein.

Ez a 4 kép további 12 - hol vicces, hol elgondolkodtató, művészi igénnyel kidolgozott vagy sebtiben összemontázsolt, de mindenképp ötletes - alkotással együtt tekinthető meg a Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága jóvoltából megvalósuló kiállításon február 7. és 20. között a Pannon Egyetem B épületének aulájában.

Az I love JÓ projekt áprilistól Fejér megyében folytatódik, ahol a szervezők szintén nagy sikerre számítanak, hiszen az emberek mindenhol szeretik a JÓt.

I love JÓ
Pannon Egyetem (Veszprém), B ép. Aula - 2012. február 7-20.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál instagram

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.