Vizuál

Ingyen látogatható a MODEM

2010.09.24. 18:23
Ajánlom
Ingyenes belépőkkel ünnepli születésnapját a debreceni MODEM.

Szeptember 25-én, szombaton, ingyenes nyílt nappal ünnepli négyéves fennállását a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ, azaz a MODEM. Az évforduló alkalmából a látogatók egész nap, ingyen vehetnek igénybe minden programot, sőt minden századik vendég ajándékot kap. A jeles napon tehát ingyen tekinthetők meg az intézmény tárlatai, így Németh Hajnal legfrissebb 2003 és 2010 között készült, munkáit bemutató kiállítás és a belga kortárs művészet nagy öregjeként számon tartott Panamarenko munkáinak bemutatója is.
Bár Panamarenko neve hazánkban kevéssé ismert, a rendkívüli nap programjai mégis az ő kiállítása köré szerveződnek. Az ok egyszerű: Panamarenko alkotásai egy a technika és a művészet közötti vékony mezsgyén húzódnak, aminek az eredménye nem csupán izgalmas, hanem roppant látványos repülő szerkezetek, amelyek bemutatását ez alkalommal például Farkas Bertalan végzi majd.

A fentiek mellett koncertekkel, gyerekprogramokkal, múzeum robbantással és -csomagolással várják a szervezők az érdeklődőket.

A programokról bővebben a MODEM weboldalán olvashatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.