Vizuál

Ingyenes programokkal és tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a Deim Pál-kiállításra

2023.02.13. 10:50
Ajánlom
További programokkal bővül a Virág Judit Galéria és a Ferenczy Múzeumi Centrum különleges együttműködésével megvalósuló Deim Pál: Csendek − Az életmű új rétegei című retrospektív kiállítása. Februárban és márciusban az érdeklődők ingyenes előadások, tárlatvezetések, foglalkozások egész sorával találkozhatnak a galériában, amelyek középpontjában a Kossuth-díjas festőművész munkássága áll.

A tárlatvezetéseket olyan elismert szakemberek tartják, mint Kolozsváry Marianna művészettörténész, Farkas Ádám szobrászművész és Nyáry Krisztián irodalomtörténész. Emellett az érdeklődők megismerkedhetnek az életmű sokszínűségével Kelen Anna, Hársfalvi Magdi és Deim Réka művészettörténész tárlatvezetései során.

Két különleges esemény is várja az érdeklődőket – mindkettő ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Február 17-én Képépítő címen családi múzeumpedagógiai programot tart György Gabriella: az eseményen Deim Pál művészetének jellegzetes motívumaival, mintáival ismerkedhetnek az érdeklődők. Február 21-én pedig a Csend után című, felnőtteknek szóló meseterápiára várják az élő szavas mesélésre, önismereti kalandozásra nyitott érdeklődőket. 

Teljes programsor:

február 14. kedd 17:00 – Farkas Ádám szobrászművész tárlatvezetése
február 17. péntek 16:00 – Múzeumpedagógiai foglalkozás György Gabriellával / Ferenczy Múzeumi Centrum
február 21. kedd 17:00 – Önismereti foglalkozás 18+ Nagy Luca meseterapeuta
február 28. kedd 17:00 – Kolozsváry Marianna művészettörténész tárlatvezetése
március 3. péntek 17:00 – Hársfalvi Magdi művészettörténész tárlatvezetése
március 7. kedd 17:00 – Kelen Anna művészettörténész tárlatvezetése
március 10. péntek 17:00 – Deim Réka művészettörténész kurátori tárlatvezetése
március 13. hétfő 17:00 – Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész finisszázsa

Deim Pál életműkiállítása március 17-ig tekinthető meg a Virág Judit Galériában. A tárlat a festőművész mintegy 150 művét vonultatja fel, és ezzel átfogó képet ad munkásságáról. A kiállítás kurátora és koncepciójának kialakítója Deim Réka művészettörténész, a művész unokája. 

Deim Pál: Csendek − Az életmű új rétegei

Helyszín: Virág Judit Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 30. 

Időpont: 2023. február 3. – 2023. március 17.

Fejléckép: Deim Pál kiállítás a Virág Judit Galériában (Fotó/Forrás: Gordon Eszter/Virág Judit Galéria)

Minden idők legátfogóbb Deim-tárlata nyílik a Virág Judit Galériában  – KÉPEK

Kapcsolódó

Minden idők legátfogóbb Deim-tárlata nyílik a Virág Judit Galériában – KÉPEK

A Virág Judit Galéria fogadja be és bővíti ki a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Deim Pál: Csendek című életműkiállítását, amelyet február 3. és március 17. között ingyen tekinthet meg a közönség.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Mind elmegyünk” – végső búcsút vettek Eötvös Pétertől

Április 18-án délután kollégái, barátai, tisztelői körében emlékeztek meg a március 24-én elhunyt, Kossuth-nagydíjas zeneszerző-karmesterről. A BMC-ben tartott eseményen Káel Csaba, Perényi Miklós, Kovács Géza és Kurtág György mondott beszédet.
Zenés színház

Történelmi pszichothriller operai köntösben – közeleg a Borisz Godunov bemutatója

A Kossuth-díjas Bretz Gábor címszereplésével viszi színre április 27-én a Magyar Állami Operaház Muszorgszkij Borisz Godunov című alkotását, amely az 1869-es ősváltozatban először hangzik el Magyarországon.
Vizuál

Ha május, akkor Artmozik éjszakája!

Oppenheimer, Szegény párák, Érdekvédelmi terület, Lefkovicsék gyászolnak, Magyarázat mindenre – néhány sikerfilm a közelmúltból, amelyet ismét átélhetünk az Artmozik éjszakáján, de a szervezők premier előtti vetítésekkel is készülnek.
Könyv

Krasznahorkai- és Nádas-mondatok Szvoren Edina tollából

A Libri Irodalmi Díjas Szvoren Edina legújabb, Kérődző Kronosz című kötetében kortárs szerzők stílusát imitálja, köztük saját magáét is. A májusban megjelenő könyvet négy különböző borítóval adja közre a Magvető Kiadó.
Vizuál

Izgalmas, titkokkal teli film mutatja be Ravel leghíresebb művének keletkezését

Az ünnepelt rendező, Anne Fontaine Bolerója a világ egyik leghíresebb és leggyakrabban előadott zeneművének történetét, illetve a zeneszerző és a körülötte lévő különleges nők viszonyát mutatja be.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

A hazai színjátszás kiválóságaival készül Herendi Gábor új filmje

A Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, Futni mentem című romantikus komédiája november 28-tól látható a mozikban. A közvetlen állami támogatás nélkül készülő produkciót rövid videóban jelentette be Udvaros Dorottya, Ember Márk és Lovas Rozi.
Vizuál hír

Megvannak az idei Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.
Vizuál hír

Tiszteletbeli Arany Pálmát kap Cannes-ban Hajao Mijazaki animációs filmstúdiója

A világ legrangosabb szemléjének tiszteletbeli elismerését első alkalommal ítélik oda kollektíven. A legendássá vált Ghibli Stúdió nevéhez 1985-ös megalakulása óta számos felejthetetlen animációs film fűződik.
Vizuál ajánló

Ha május, akkor Artmozik éjszakája!

Oppenheimer, Szegény párák, Érdekvédelmi terület, Lefkovicsék gyászolnak, Magyarázat mindenre – néhány sikerfilm a közelmúltból, amelyet ismét átélhetünk az Artmozik éjszakáján, de a szervezők premier előtti vetítésekkel is készülnek.
Vizuál ajánló

Hamarosan megnyílik az Esterházy Art Dating díjazottjainak kiállítása

Kádár Emese képzőművész és Sárai Vanda kurátor sikeres együttműködésének lenyomata a hamarosan nyíló NOT_FOUND című kiállítás, melynek középpontjában az a gondolat áll: miként befolyásolja a digitalizáció az elmúlásról alkotott képzeteinket.