Vizuál

Ismét képek a Margitszigeten

2010.04.15. 20:33
Ajánlom
A jó idővel a margitszigeti teraszok is visszatértek a városba. A Holdudvarban pedig nemcsak zenés, hanem képzőművészeti programokkal is.

Tavaly is számos kiállításnak és divatbemutatónak adott otthont a Holdudvar, és a szórakozóhely szerencsére idén sem változtat jó szokásán .

Az első fecske Menyhárt „Menyus" Tamás, akinek Baráti album címmel nyílik kiállítása április 16-án, péntek este 7 órakor. A cím nem véletlen, mint a művész maga is megfogalmazta, a tárlat „Számvetés barátaimról és elvi társaimról, akik megérdemelnek tőlem kitartásukért és szeretetükért egy nem mindennapi gesztust. Vászonra baráti portrékat készítek (...), nem realista portrékat, hanem portrénként egyénre szabott „filozofáló" értéket akarok létrehozni barátaimról, akik majd saját magukat nézik vissza a közelmúlt egy-egy lefestett pillanatában. Szembesíteni őket: nézzék vissza gesztusaikat önmagukról, így elemezhetik majd a rajtam keresztüli önmagukat."

A Holdudvar tervei szerint a tavaly nagy sikert aratott egyéb kulturális programok is folytatódnak. Lesz filmklub, irodalmi estek, civil- és zöld rendezvények, sőt gyerekprogramok is. Ami viszont változás a tavalyi évhez képest, az a közlekedésből, azaz a Margit-híd felújításából fakad. A a 6-os villamos nem áll meg a hídon, a szórakozóhely azonban reagált a problémára. Amellett, hogy mindenkit buzdítanak egy könnyű sétára, továbbra is biztosítják a biciklitárolót (szerviz ponttal!) illetve péntek és szombat éjjel, este 10 és hajnali 4 között, saját busz- és hajójáratot indítottak, melyek egyaránt 300 forintért vehetők igénybe. 

Menyhárt „Menyus" Tamás - Baráti album című kiállítása május 10-ig látogatható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.
Klasszikus

Vasárnap kezdődik a 7. Budavári Bach-fesztivál

A Budavári Evangélikus Templomban rendezik meg július 5-17. között Magyarország első Bach-fesztiválját, kizárólag historikus, barokk hangszerek megszólalásával.
Plusz

Élménydús esték a Városmajorban

A rövidített évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad: tíz hét alatt közel ötven színházi előadás és program közül válogathat a közönség.
Színház

Bagossy László: „A rektorválasztás eredményének megkérdőjelezését visszautasítom”

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetője közleményben reagált Vidnyánszky Attila az elmúlt időszakban megjelent nyilatkozataira.
Vizuál

Múltba nyíló kapuk Ország Lili alkotásain

Újra látogatható a Bozsó Gyűjtemény Kecskeméten, ahol október 4-ig meghosszabbították az Ország Lili alkotásaiból rendezett időszaki tárlatot.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Hétfőn nyit újra a Louvre

A párizsi múzeum március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma szigorú egészségügyi előírások mellett a tárlatok mintegy hetven százalékán fogad ismét látogatókat, de ismét lehet majd szelfizni a Mona Lisával.
Vizuál Film

Hét film premier előtt a Cirko Film országos fesztiválján

A Vissza a moziba! című, július 17. és 19. között rendezett fesztivállal arra emlékeztetnek, hogy filmet nagy vásznon, közösségi élményként érdemes nézni. A programhoz a főváros hat mozija mellett 16 vidéki város filmszínháza csatlakozik.
Vizuál hír

Újrarendezett emlékszobával tisztelegnek az anyák megmentője előtt

A járványhelyzetet követően a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum június 23-án ismét megnyitotta kapuit, a látogatókat pedig újrarendezett Semmelweis Emlékszobával várja.
Vizuál ajánló

Múltba nyíló kapuk Ország Lili alkotásain

Újra látogatható a Bozsó Gyűjtemény Kecskeméten, ahol október 4-ig meghosszabbították az Ország Lili alkotásaiból rendezett időszaki tárlatot.
Vizuál galéria

Dürer kora a Szépművészeti Múzeumban

A múzeum saját Grafikai Gyűjteményéből szemezgetett a kiállítás anyagának összeállításakor. Dürer munkái mellett a mester műhelyének tehetséges alkotóitól is láthatóak metszetek és rajzok a kamaratárlaton.