Vizuál

Ismét képek a Margitszigeten

2010.04.15. 20:33
Ajánlom
A jó idővel a margitszigeti teraszok is visszatértek a városba. A Holdudvarban pedig nemcsak zenés, hanem képzőművészeti programokkal is.

Tavaly is számos kiállításnak és divatbemutatónak adott otthont a Holdudvar, és a szórakozóhely szerencsére idén sem változtat jó szokásán .

Az első fecske Menyhárt „Menyus" Tamás, akinek Baráti album címmel nyílik kiállítása április 16-án, péntek este 7 órakor. A cím nem véletlen, mint a művész maga is megfogalmazta, a tárlat „Számvetés barátaimról és elvi társaimról, akik megérdemelnek tőlem kitartásukért és szeretetükért egy nem mindennapi gesztust. Vászonra baráti portrékat készítek (...), nem realista portrékat, hanem portrénként egyénre szabott „filozofáló" értéket akarok létrehozni barátaimról, akik majd saját magukat nézik vissza a közelmúlt egy-egy lefestett pillanatában. Szembesíteni őket: nézzék vissza gesztusaikat önmagukról, így elemezhetik majd a rajtam keresztüli önmagukat."

A Holdudvar tervei szerint a tavaly nagy sikert aratott egyéb kulturális programok is folytatódnak. Lesz filmklub, irodalmi estek, civil- és zöld rendezvények, sőt gyerekprogramok is. Ami viszont változás a tavalyi évhez képest, az a közlekedésből, azaz a Margit-híd felújításából fakad. A a 6-os villamos nem áll meg a hídon, a szórakozóhely azonban reagált a problémára. Amellett, hogy mindenkit buzdítanak egy könnyű sétára, továbbra is biztosítják a biciklitárolót (szerviz ponttal!) illetve péntek és szombat éjjel, este 10 és hajnali 4 között, saját busz- és hajójáratot indítottak, melyek egyaránt 300 forintért vehetők igénybe. 

Menyhárt „Menyus" Tamás - Baráti album című kiállítása május 10-ig látogatható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál színész

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.