Vizuál

Jakszőrből készül Trump haja

2016.11.21. 11:01
Ajánlom
A londoni Madame Tussaud múzeumban már készül a november 8-án az Amerikai Egyesült Államok elnökének megválasztott milliárdos, Donald Trump viaszmása. Az alkotás folyamatáról a múzeum facebook-oldalán is közzétettek egy videót - írta meg a news.artnet.com.

A múzeum négy Trump-figurát gyárt le; London, Orlando, New York és Washington is kap belőle egy-egy darabot. Az elkészült szobrokat Trump beiktatásának napján, 2017. január 20-án állítják ki a múzeumokban.

A múzeum szakemberei még júniusban elkezdték a szobrok megformálását, ám akkor még Hillary Clinton fejéhez is nekikezdtek; a szavazás napján az intézmény egy olyan fotót tett közzé facebook-oldalán, amelyen a két félig kész fej szemtől szemben „áll” egymással, utalva a választások kiegyenlítettségére.

Az érdeklődők betekintést nyerhettek David Gardner szobrász munkájába, melynek során tökéletesítgette a Trump-szobrot. A művész 20 réteg festéket használt a műhöz, a parókakészítő Sophie Crugington pedig jakszőrből készítette Trump összetéveszthetetlen narancssárga frizuráját, hogy minél élethűbbnek hasson az elkészült viaszfigura.

A Madame Tussaud múzeumban minden amerikai elnökről készítenek viaszszobrot, azonban Trump ebben is kivételt képez; róla már 1997-ben is készült egy viaszmás. És Hillary Clintonnak sem kell lemondania a múzeumban való megjelenésről, őróla ugyanis 2006-ban készült el egy szobor a New York-i panoptikumban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.