Az avokádóról megoszlanak a vélemények. Ha egy egészségtudatos embert kérdezünk, ő biztosan azt feleli, együnk annyit belőle, amennyit csak bírunk. Egy környezettudatos ember viszont épp az ellenkezőjét, ugyanis a megnövekedett kereslet miatt hihetetlen méretű erdőket irtanak ki pl. Mexikóban, hogy biztosítsák a termőterületet a gyümölcsnek. Ha egy "avokádóművészt" kérdezünk, ő biztosan azt mondja, evés helyett inkább farag belőle valami csinosat.
Legalábbis a news.artnet.com oldalon megjelent cikkben szereplő Instagram-fotók készítői biztosan ezt mondanák: egy új művészeti ág van kibontakozóban: itt az avokádóművészet!
A 26 éves Daniele Barresi, az avokádófaragás úttörője gyerekkorában, hét évesen kezdett el foglalkozni a zöldségek kifaragásával, és művészeti alkotássá transzformálásával.
- nyilatkozik az avokádóművész az alkotás folyamatáról. Azt is hozzáteszi, hogy mindössze egy órára van szüksége, hogy a puha gyümölcsből dizájnterméket varázsoljon. Természetesen nem csak avokádóval foglalkozik: mestere a görögdinnye és brokkoli-szobroknak, és a tudását zöldség-és gyümölcsfaragó versenyeken is kamatoztatja.
A kifinomult (sic!) művészeti trend rímel az idei év Pantone színével is, ami a „reményteli zöld” lett. Szerencsére nem csak Barresi az egyetlen, aki avokádódizájnban otthon van, az Instagramra számos alkotás kerül fel, ami bizonyítja, hogy sok esetben megéri az étellel játszani.