Vizuál

Jóakarók pályázata

2012.05.04. 16:28
Ajánlom
Az alapvetően fotós és filmes pályázaton bárki részt vehet, a munkák leadási határideje 2012. május 13.

A www.johirado.hu és a MI-TI-ÉN Alapítvány (Jóakarat Köz-pont) közös pályázatának célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetünkben élő jóakaratú emberekre, csoportokra, az egyéni érdekeken felülemelkedő, a közösség jobbítását szolgáló kezdeményezésekre. Összegyűjteni, összefogni és láthatóvá tenni azokat a megnyilvánulásokat, amelyek a közjót segítve már eddig is eredményeket értek el, illetve erre törekednek. Lehetőséget biztosítani arra, hogy bemutatásra kerüljenek olyan jóakaratú kezdeményezések, amelyek mások számára is mintaként szolgálnak, amelyeket mások is megvalósíthatnak, vagy továbbfejleszthetnek.

A pályázás módja
Pályázni lehet kisfilmmel (maximum három témában, egy témában maximum öt perc terjedelemben) illetve fotóval, fotósorozattal (maximum három témában, egy témában maximum három kép, fotósorozatnál maximum öt kép nyújtható be). A hangsúly a jóakaraton van, így a film és a fotók elkészítéséhez nem kell feltétlenül profi felszerelés. Mivel céljuk az, hogy minél több jóakaratú kezdeményezésről adjanak hírt, azokat sem szeretnénk kizárni, akiknek nincs alkalma film illetve képek útján tudósítani a témáról. Szívesen fogadják ezért - e pályázat keretein kívül - az írásos beszámolókat is.

A pályázók köre
A pályázaton bárki részt vehet! Az is, aki profi filmesként vagy fotósként meglát és megörökít egy kezdeményezést, de az is, aki nyitott szemmel járva kezében akár csak egy telefonnal észrevesz valakit, aki ebben a szellemiségben él vagy valamit, ami ebben a szellemiségben működik. De természetesen maguk az egyének és kezdeményezések is bemutatkozhatnak az egészen kis csoportoktól vagy egyéni kezdeményezésektől a nagyobb, több éve létező szervezetekig.

A pályázati anyagok értékelése
A beküldött anyagok két körben kerülnek értékelésre. Az első körben a jóakarat szellemiségének megfelelő összes anyag befogadásra kerül. A befogadott anyagok mindegyike megjelenik a johirado.hu weboldalon. A pályázók egyben vendégként meghívást kapnak a Jóakarat Napra, melyet 2012. június 9-én tartunk (részletek a JÓAKARAT KÖZ-PONT honlapján, illetve a nap külön honlapján) A második körben a befogadott pályázatok közül kiválasztásra kerül néhány a pályázati kiírásnak legjobban megfelelő alkotás. A kiemelt pályázatokból kiállítást szervezünk és lehetőséget biztosítunk számukra a Jóakarat Napon való bemutatkozásra, valamint a Jóhír-adó internetes TV portréfilmet készít velük.

Technikai tudnivaló
A filmeket a youtube-ra kérik feltölteni és a linket a pályázati adatlapra beilleszteni (ezt le lehet tölteni innen, javasolt böngésző a Firefox és az Opera). A képeket a kepfeltoltes.hu weboldalra kérjük feltölteni. A pályázati adatlapra kétféle hivatkozást kérünk beilleszteni: a "weboldalhoz" való hivatkozást és az oldal alján található direktlinket.

Fontos tudnivaló
A kiállításra kiválasztott képekből (amiről a készítőt időben értesítjük) nyomtatott példányokat is fognak kérni! A pályázati adatlapot a [email protected] emailcímre várják. A pályázat elbírálásának feltétele a pályázati adatlap hiánytalan kitöltése.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. május 13.
A pályázatok elbírálási határideje: 2012. május 27.
A kiemelt pályázatok bemutatása: 2012. június 9. (Jóakarat Nap)

A pályázattal, illetve a Jóakarat Nappal kapcsolatosan érdeklődni a [email protected] emailcímen lehet.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Életörömre hangolunk! – Szeptemberben jön a Zsidó Kulturális Fesztivál

Könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi és gyermekprogramokkal, hazai és nemzetközi művészekkel várja a látogatókat a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 4. és 12. között. A programokat hét fővárosi helyszínen rendezik meg.
Zenés színház

Traviata a fellegekben – a Fokvárosi Opera flashmobja

A dél-afrikai operatársulat tagjai repülőútjuk közben rövid produkcióval örvendeztették meg utastársaikat, a Brindisit adták elő, Verdi Traviatájából. Videó a cikkben!
Vizuál

Megkezdődött a Lefkovicsék gyászolnak forgatása

Keserédes, abszurd dramedynek ígérkezik Breier Ádám első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak. A rendezőt elsősorban saját családja identitásának konfliktusai inspirálták. A film premierjére várhatóan jövő ősszel kerül sor.
Színház

Érkezik a Darázs – Az iskolai zaklatásról láthatunk előadást a Margitszigeten

A Delta Produkció és a Kristály Színtér közösen mutatja be szeptember 30-án a Darázs című krimit. Az előadás Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben, Ördög Tamás rendezésében debütál a Margitsziget új játszóhelyén.
Vizuál

Miskolcon debütál Csoma Sándor filmje, amelyet Erőss Zsolt története inspirált

Magasságok és címmel készült el Csoma Sándor első nagyjátékfilmje, amely a 2013-ban elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt történetén alapul. Az alkotás elsősorban a férfi feleségére, Sterczer Hildára és a gyászfeldolgozására fókuszál. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Sipos László festőművész

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sipos László, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett erdélyi festőművész, grafikus, a kolozsvári iskola képviselője, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja
Vizuál ajánló

Miskolcon debütál Csoma Sándor filmje, amelyet Erőss Zsolt története inspirált

Magasságok és címmel készült el Csoma Sándor első nagyjátékfilmje, amely a 2013-ban elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt történetén alapul. Az alkotás elsősorban a férfi feleségére, Sterczer Hildára és a gyászfeldolgozására fókuszál. 
Vizuál ajánló

Megérkezett az első előzetes Martin McDonagh új filmjéhez

Egy barátság vége és az észak-írországi polgárháború között von párhuzamot legújabb filmjében Martin McDonagh. Az Oscar-díjas rendező The Banshees of Inisherin című drámája 2023 januárjában kerül a hazai mozikba.
Vizuál ajánló

Megkezdődött a Lefkovicsék gyászolnak forgatása

Keserédes, abszurd dramedynek ígérkezik Breier Ádám első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak. A rendezőt elsősorban saját családja identitásának konfliktusai inspirálták. A film premierjére várhatóan jövő ősszel kerül sor.
Vizuál hír

Megvan, mikor kerülhet a mozikba a Joker folytatása

Sajtóhírek szerint Todd Philips Joker: Folie à deux címre keresztelt filmjére legalább két évet még biztosan várnia kell a rajongóknak: az amerikai mozikban 2024. október 4-én debütálhat a nagysikerű képregénytörténet folytatása.