Vizuál

Jóakarók pályázata

2012.05.04. 16:28
Ajánlom
Az alapvetően fotós és filmes pályázaton bárki részt vehet, a munkák leadási határideje 2012. május 13.

A www.johirado.hu és a MI-TI-ÉN Alapítvány (Jóakarat Köz-pont) közös pályázatának célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetünkben élő jóakaratú emberekre, csoportokra, az egyéni érdekeken felülemelkedő, a közösség jobbítását szolgáló kezdeményezésekre. Összegyűjteni, összefogni és láthatóvá tenni azokat a megnyilvánulásokat, amelyek a közjót segítve már eddig is eredményeket értek el, illetve erre törekednek. Lehetőséget biztosítani arra, hogy bemutatásra kerüljenek olyan jóakaratú kezdeményezések, amelyek mások számára is mintaként szolgálnak, amelyeket mások is megvalósíthatnak, vagy továbbfejleszthetnek.

A pályázás módja
Pályázni lehet kisfilmmel (maximum három témában, egy témában maximum öt perc terjedelemben) illetve fotóval, fotósorozattal (maximum három témában, egy témában maximum három kép, fotósorozatnál maximum öt kép nyújtható be). A hangsúly a jóakaraton van, így a film és a fotók elkészítéséhez nem kell feltétlenül profi felszerelés. Mivel céljuk az, hogy minél több jóakaratú kezdeményezésről adjanak hírt, azokat sem szeretnénk kizárni, akiknek nincs alkalma film illetve képek útján tudósítani a témáról. Szívesen fogadják ezért - e pályázat keretein kívül - az írásos beszámolókat is.

A pályázók köre
A pályázaton bárki részt vehet! Az is, aki profi filmesként vagy fotósként meglát és megörökít egy kezdeményezést, de az is, aki nyitott szemmel járva kezében akár csak egy telefonnal észrevesz valakit, aki ebben a szellemiségben él vagy valamit, ami ebben a szellemiségben működik. De természetesen maguk az egyének és kezdeményezések is bemutatkozhatnak az egészen kis csoportoktól vagy egyéni kezdeményezésektől a nagyobb, több éve létező szervezetekig.

A pályázati anyagok értékelése
A beküldött anyagok két körben kerülnek értékelésre. Az első körben a jóakarat szellemiségének megfelelő összes anyag befogadásra kerül. A befogadott anyagok mindegyike megjelenik a johirado.hu weboldalon. A pályázók egyben vendégként meghívást kapnak a Jóakarat Napra, melyet 2012. június 9-én tartunk (részletek a JÓAKARAT KÖZ-PONT honlapján, illetve a nap külön honlapján) A második körben a befogadott pályázatok közül kiválasztásra kerül néhány a pályázati kiírásnak legjobban megfelelő alkotás. A kiemelt pályázatokból kiállítást szervezünk és lehetőséget biztosítunk számukra a Jóakarat Napon való bemutatkozásra, valamint a Jóhír-adó internetes TV portréfilmet készít velük.

Technikai tudnivaló
A filmeket a youtube-ra kérik feltölteni és a linket a pályázati adatlapra beilleszteni (ezt le lehet tölteni innen, javasolt böngésző a Firefox és az Opera). A képeket a kepfeltoltes.hu weboldalra kérjük feltölteni. A pályázati adatlapra kétféle hivatkozást kérünk beilleszteni: a "weboldalhoz" való hivatkozást és az oldal alján található direktlinket.

Fontos tudnivaló
A kiállításra kiválasztott képekből (amiről a készítőt időben értesítjük) nyomtatott példányokat is fognak kérni! A pályázati adatlapot a palyazat@joakaratavilagban.hu emailcímre várják. A pályázat elbírálásának feltétele a pályázati adatlap hiánytalan kitöltése.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. május 13.
A pályázatok elbírálási határideje: 2012. május 27.
A kiemelt pályázatok bemutatása: 2012. június 9. (Jóakarat Nap)

A pályázattal, illetve a Jóakarat Nappal kapcsolatosan érdeklődni a joakarat@joakaratavilagban.hu emailcímen lehet.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

A kortárs művészetről szól az augusztus Lovason

Augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal nyílt meg Lovason a Garten Balaton kortárs művészeti hetek, melynek célja, hogy bemutassa a kortárs képzőművészet és szobrászat legjelentősebb hazai alkotóit.
Vizuál

Négy díjat nyert Los Angelesben Szajki Péter filmje

New York után Los Angelesben is díjazták Szajki Péter Most van most című alkotását. A film a Los Angeles Film Awardson a legjobb elbeszélő nagyjátékfilm és a legjobb romantikus vígjáték kategóriájában nyert, míg Tompos Kátya a legjobb színésznő, Mohai Tamás pedig a legjobb férfi főszereplő különdíját díját vehette át.
Plusz

Állami gondozott fiatalokon segít a Magyar Művészeti Akadémia egyik legsikeresebb ösztöndíjas projektje

2021 szeptemberétől intézményesített formában működik tovább az a kezdeményezés, melyet Czikora István László a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként kezdett el 2018-ban. A projekt idén egy háromnapos táborral zárul, ám a munka ezzel nem ér véget: a művészeti foglalkozás ezután is a gyerekek mindennapjainak része lesz.
Jazz/World

A dal a miénk! – LGT-slágerek a Csík Zenekar előadásában

A közel 120 perces produkció egyedülálló látványtechnikával, mégis igazi Csík zenekaros környezetben varázsolja a színpadra az ötvenéves LGT dalait augusztus 6-án a Margitszigeti Színházban.
Könyv

Világrekordra készül Nemere István 758. könyvével

Augusztus 7-én, szombaton az író több új könyvét is bemutatja, ezzel pedig többször is megdönti az élő szerző legtöbb megjelent könyvének világrekordját – szúrta ki a hvg.hu.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Magyar vizsgafilm kapott meghívást Karlovy Varyba

Farkas Marcell Szeurum című vizsgafilmje a tíz ígéretes, ifjú rendezőt bemutató Future Frames válogatásban mutatkozhat be az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál magazin

Fáy Miklós: Ennyire nehéz dolog a festészet? – Gerhard Richter a mozikban

A nyár végére is izgalmas kulturális csemegéket ajánlj Fáy Miklós zenekritikus, állandó rovatában.
Vizuál hír

A miskolci CineFesten lesz Enyedi Ildikó új filmjének hazai premierje

Szeptember 18-án A feleségem történetével zárul a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A négy ország koprodukciójában készült alkotást szeptember 23-ától vetítik a hazai mozik.
Vizuál hír

Portugáliában díjazták Szász Attila filmjét

Az Apró mesék a legjobb forgatókönyv díját és elismerő oklevelet nyert a portugáliai Avanca Filmfesztiválon.
Vizuál gyász

Elhunyt Matolcsy György, a Pannónia Filmstúdió alapítója

A stúdióvezető 91 éves volt, az általa igazgatott intézményből olyan animációs filmek kerültek ki, mint a Vuk, a János vitéz vagy a Lúdas Matyi.