Vizuál

Johnny Depp eladja lakását, egy falhoz azonban ragaszkodik

2016.09.30. 09:32
Ajánlom
Johnny Depp 12,8 millió dollárért hirdette meg Los Angeles-i apartmanját. Csakhogy van a lakásban egy falfestmény, melyet a neves brazil művészpáros, OSGEMEOS festett. Márpedig ehhez Depp ragaszkodik - adta hírül az news.artnet.com.

Depp műgyűjtő szenvedélye eddig sem volt ismeretlen a közvélemény számára, most az is kiderült, hogy mennyire ragaszkodik is gyűjteménye darabjaihoz. A színész szerencséjére a brazil alkotópáros nem közvetlenül a falfelületre festette a művet, hanem panelekre, melyeket így majd el lehet távolítani a falról, ha gazdát cserél a lakás. A falfestmény hozzávetőlegesen 7 méter magas.

OSGEMEOS; Portugália, Lisszabon

OSGEMEOS; Portugália, Lisszabon (Fotó/Forrás: wikipedia)

A lakás az art deco stílusú Eastern Columbia Buildingben található, melyben Deppével együtt öt többemeletes penthouse kap helyet. A lakások egyenként több mint ezer négyzetméteresek kilenc hálószobával tizennégy fürdőszobával és egy műteremmel.

Eastern Columbia Building

Eastern Columbia Building (Fotó/Forrás: wikipedia)

Depp lakása art deco bútorokkal van tele, és a kékre és zöldre festett falakon számos festmény lóg. A tetőteraszon helyet kapott egy úszómedence, egy spa, egy kandalló (!) és egy fitnesz terem. Depp még 2007-2008-ban jutott az ingatlanhoz 7,2 millió dollárért.

Az OSGEMEOS művésznév egy ikerpárt takar (az „osgemeos” fordítása „azikrek”); Gustavo és Otavio Pandolfo, akik születésük óta együtt dolgoznak. São Paulóban a Cambuci kerületben nőttek fel, szinte egész gyerekkorukat az utcán töltötték – ezért is kezdtek street arttal foglalkozni. A képzőművészet mellé jött a hiphop kultúra is, melyet az 1980-as években ismertettek meg Brazíliával. Az ikerpár különböző technikákkal alkot; fest, rajzol, szobrászkodik, de minden stílus és formanyelv felett az utca, vagyis a street art áll.

A pletykákra éhes olvasók kedvéért a The Wall Street Journal megkérdezte a színész ingatlanosát, hogy az eladási szándék összefüggésben van-e azzal, hogy Depp válása 7 millió dollárt emésztett fel. Az ingatlanos válaszában annyit közölt, hogy „ez volt a legmegfelelőbb idő, hogy túladjon a a lakáson”, amihez még hozzátette, hogy Depp több Los Angeles-i ingatlannal is rendelkezik.

OSGEMEOS; The Dewey Square - falfestmény

OSGEMEOS; The Dewey Square - falfestmény (Fotó/Forrás: wikipedia)

A színész júniusban már a Christie's-nél aukcióra bocsátott egy kilenc darabból álló Basquiat-gyűjteményt; éppen akkor, amikor a sajtóban megjelentek az első hírek a Depp által elkövetett családon belüli erőszakról.

Összeesküvés-elmélet vagy gyakorlat?

Banksy Spy Booth című munkáját most ponyva takarja el Cheltenhamben; félő, hogy tönkretették - adta hírül a TheGuardian.com.

Depp a dél-franciaországi birtokát is „piacra dobta”; 56 millió dollárt remél az eladásból.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.
Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.
Vizuál Ostrom

Magyar alkotó filmje is esélyes a Diák Oscarra

Kovács István Ostrom című diplomafilmje a nemzetközi fikciós rövidfilm kategóriában jutott be a jelöltek közé.
Vizuál street art

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.