Vizuál

Jótékonysági árverés az Art Fairen

2010.11.24. 09:15
Ajánlom
Kortárs képzőművészekkel közösen alkothatnak a Bátor Tábor gyermekei a Műcsarnokban.

A négy napig tartó Budapest Art Fair kortárs művészeti kiállításon és vásáron a bátortáboros gyerekek Wahorn Andrással, Verebics Katalinnal, Csiszér Zsuzsival és Karácsonyi Lászlóval alkothatnak együtt. Az elkészült műveket a Műcsarnok előterében kiállítják, majd egy aukción ‒ ahol az ajánlatokat a Bátor Tábor önkéntesei rögzítik ‒ elárverezik. A képekből származó bevételt a daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány a 2011-es programok szervezésére fordítja.

Mint Kun Zsuzsanna, az alapítvány marketing koordinátora elmondta, a gyerekek péntek este ráadásként speciális tárlatvezetésen vehetnek részt, majd ismét közös alkotásba kezdenek a kortárs művészek társaságában, végül mindenki a múzeumban alszik hálózsákban.

A 2001-ben alapított Bátor Tábor ingyenes, komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással vagy vérzékenységgel kezelt gyermekek és családjaik részére nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal pedig hétvégi családi táborok formájában. A Hatvan szélén található táborban az elmúlt tíz évben, szakértő csapat közreműködésével 3000 beteg gyermek vehetett részt olyan programokon, amelyeket betegségük miatt máshol nem tudtak volna kipróbálni. Mára a képzőművészet is az élményterápiás tevékenységek fontos részévé vált.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.