Vizuál

Kádár Béla és Vaszary János művei a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

2020.09.06. 10:10
Ajánlom
A Virág Judit Galéria őszi árverésén 202 műalkotásra licitálhatnak az érdeklődők, amelyek között olyan alkotók munkái szerepelnek, mint Munkácsy Mihály, Batthyány Gyula, Bak Imre vagy Keserü Ilona. A szeptember 20-i aukción kiemelt biztonsági intézkedések mellett lehet részt venni, és idén első alkalommal az online közvetítés mellett otthoni licitálásra is lehetőség lesz. Az aukciós kiállítás szeptember 5. és 19. között ingyenesen tekinthető meg a Virág Judit Galériában.

A magyar műkereskedelem határvonalhoz érkezett. A nemzetközi árverési piacot sokkszerűen érintette az élő aukciókat blokkoló járvány. Amíg a nagy európai és amerikai házak gyorsan reagáltak, és az online aukciók felpörgetésével sikeresen jöttek ki a válságból, a vezető magyar árverezőházak - éppen az online fejlesztések elmaradása miatt - tél óta nem rendeztek aukciókat. Ezért kulcsfontosságú, hogy 9 hónapnyi szünet után hazánkban milyen kondícióban tér vissza az árverési piac. Az előjelek kedvezőek. A nyári hónapokban szokatlanul intenzív volt az érdeklődés élőben és a webshopon is. A kényszerszünet lehetőséget biztosított az elmaradt fejlesztések pótlására,

a magyar aukciósházak közül elsőként a Virág Judit Galéria építette fel saját online felületét, amely az őszi árverésen fog debütálni.

Így most már nemcsak személyesen, telefonon és vételi megbízás útján, hanem laptopról vagy mobilról is lehet vásárolni az őszi rendezvényen. Ezért lesz ez, az aukciók jövője – a jövő aukciója.

Vaszary_Janos_Parkban-112200.jpg

Vaszary János: Parkban (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

A galéria az esemény fontosságának megfelelően kiemelkedő anyaggal indítja az őszi-téli szezont. Óriási érdeklődésre tarthat számot Kádár Béla Eladják a szürkét című, a berlini Sturm Galériának festett remekműve és Vaszary János legendás park sorozatának kiemelkedő darabja.

Az aukció kiemelt tételei közé tartozik Paál László, Munkácsy Mihály, Batthyány Gyula, Kádár Béla, Faragó Géza, Egry József és Szinyei Merse Pál egy-egy alkotása, a kortársak közül pedig Keserü Ilona, Csernus Tibor, Gyarmathy Tihamér és Bak Imre munkái emelkednek ki.

Miközben a nemzetközi piacon hónapok óta nem bukkannak fel minőségi Zsolnay-kerámiák, ezen az árverésen az érdeklődők több mint egy tucat szecessziós remekműre licitálhatnak.  A 202 műalkotás összkikiáltási ára több mint 419 millió forintról indul.

Kadar_Bela_Eladjakaszurket-112200.jpg

Kádár Béla: Eladjuk a szürkét (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

A résztvevők egészségének védelmében a szeptember 20-i aukció helyszínét átalakítják a Budapest Kongresszusi Központban. A székek kettesével, egymástól távolabb, szellősen helyezkednek el, a regisztrációnál kialakuló sorban állás elkerülése érdekében pedig előzetes regisztrációt vezetnek be. 

A galériában és a Budapesti Kongresszusi Központban valamennyi résztvevő számára biztosítják a maszkokat és a kézfertőtlenítőket.

A nemzetközi piacon egyedülálló a magyar aukciós kultúra. Magyarországon kívül egyetlen országban sincsenek olyan árverések, ahol 600-800, esetenként 1000-1200 látogató vesz részt. A Virág Judit Galéria hisz abban, hogy a magyar közönség továbbra sem mond le az aukciók varázsáról, és szeptember 20-án újra köszönthetik Önöket a Budapest Kongresszusi Központban.

A Virág Judit Galéria őszi aukciójának időpontja és helyszíne:

2020. szeptember 20. vasárnap, 18 óra, Budapest Kongresszusi Központ

Az aukciós kiállítás ingyenesen megtekinthető:

2020. szeptember 5-19. között, minden nap 10-től 18 óráig a Virág Judit Galériában

Őszi aukció katalógus: https://viragjuditgaleria.hu/downloads/Katalogus.pdf

 

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Napokon belül eldőlhet, hogy ki kapja a Nemzet Színésze címet

Törőcsik Mari halálával nem csupán egy kivételes művész távozott, a Nemzet Színészei is kevesebben lettek. Az új tag személyéről várhatóan május 11-én döntenek majd.
Vizuál

A mentális egészség megőrzéséről szól az újranyíló Capa Központ csoportos kiállítása

Hat hónap után új kiállításokkal nyitja meg kiállítótereit a Capa Központ, ahol május 4-től látható Halász Dániel Budapest Ösztöndíjas sorozata, a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok fotográfiái és természetesen Robert Capa képei.
Színház

Kulka Jánossal látható online A nép ellensége

A Katona József Színház 2013-ban bemutatott Ibsen-darabját Zsámbéki Gábor rendezte, az előadás felvétele megtekinthető május 6. 19 órától május 8. 23 óráig az eszinhaz.hu-n.
Zenés színház

Sába a mikrofon előtt

Lemezfelvétel készült Goldmark Károly legismertebb operájából, a Sába királynőjéből, az Eiffel Műhelyház Fricsay stúdiójában. A munkáról és az új helyszínről Csurgó Tamás zenei rendezőt, Kondás Ferenc hangmérnököt, valamint Gál Erika operaénekest, Sába megformálóját kérdeztük.
Plusz

Időutazás Rómában: újjáépítik a Colosseum arénáját

A Római Colosseum eredeti fapadlózatát még a 19. században szedték fel, amikor régészeti munkálatokat végeztek az arénában. A felújítás után a látogatók lehetőségük nyílik arra is, hogy beléphessenek a föld alatti tárnákba.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál filmio

Életre kelnek a mesék

Felkerült a FILMIO kínálatába Visky Ábel látványos díszleteket, jelmezeket és animációt is szabadon alkalmazó dokumentumfilmje, a Mesék a zárkából. Az élvonalbeli nemzetközi fesztiválokon szerepelt alkotás nemrég a BIDF legjobb magyar filmje lett.
Vizuál hír

Budapesti épületek új köntösben - magyar pavilon a 17. Velencei Építészeti Biennálén

Tizenkét ikonikus budapesti modern épületet gondol újra Othernity - Modern örökségünk újrakondicionálása címmel a május 22-én megnyíló 17. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának kiállítása.
Vizuál ajánló

Különös szerelmi történetet mutat be Kocsis Ágnes új filmje

Május 27-én mutatják be Kocsis Ágnes Éden című, magyar-román-belga koprodukcióban készült új játékfilmjét, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él.
Vizuál ajánló

A mentális egészség megőrzéséről szól az újranyíló Capa Központ csoportos kiállítása

Hat hónap után új kiállításokkal nyitja meg kiállítótereit a Capa Központ, ahol május 4-től látható Halász Dániel Budapest Ösztöndíjas sorozata, a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok fotográfiái és természetesen Robert Capa képei.
Vizuál ajánló

Online fesztiválon jönnek a legújabb lengyel filmek 

A lengyel filmművészet legújabb és legizgalmasabb alkotásait kínálja a 27. Lengyel Filmtavasz, a program Magyarország egész területéről elérhető május 6. és 10. között. A Lengyel Intézet az első 500 néző számára ingyenes mozizást biztosít.