Vizuál

Kádár Béla és Vaszary János művei a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

2020.09.06. 10:10
Ajánlom
A Virág Judit Galéria őszi árverésén 202 műalkotásra licitálhatnak az érdeklődők, amelyek között olyan alkotók munkái szerepelnek, mint Munkácsy Mihály, Batthyány Gyula, Bak Imre vagy Keserü Ilona. A szeptember 20-i aukción kiemelt biztonsági intézkedések mellett lehet részt venni, és idén első alkalommal az online közvetítés mellett otthoni licitálásra is lehetőség lesz. Az aukciós kiállítás szeptember 5. és 19. között ingyenesen tekinthető meg a Virág Judit Galériában.

A magyar műkereskedelem határvonalhoz érkezett. A nemzetközi árverési piacot sokkszerűen érintette az élő aukciókat blokkoló járvány. Amíg a nagy európai és amerikai házak gyorsan reagáltak, és az online aukciók felpörgetésével sikeresen jöttek ki a válságból, a vezető magyar árverezőházak - éppen az online fejlesztések elmaradása miatt - tél óta nem rendeztek aukciókat. Ezért kulcsfontosságú, hogy 9 hónapnyi szünet után hazánkban milyen kondícióban tér vissza az árverési piac. Az előjelek kedvezőek. A nyári hónapokban szokatlanul intenzív volt az érdeklődés élőben és a webshopon is. A kényszerszünet lehetőséget biztosított az elmaradt fejlesztések pótlására,

a magyar aukciósházak közül elsőként a Virág Judit Galéria építette fel saját online felületét, amely az őszi árverésen fog debütálni.

Így most már nemcsak személyesen, telefonon és vételi megbízás útján, hanem laptopról vagy mobilról is lehet vásárolni az őszi rendezvényen. Ezért lesz ez, az aukciók jövője – a jövő aukciója.

Vaszary_Janos_Parkban-112200.jpg

Vaszary János: Parkban (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

A galéria az esemény fontosságának megfelelően kiemelkedő anyaggal indítja az őszi-téli szezont. Óriási érdeklődésre tarthat számot Kádár Béla Eladják a szürkét című, a berlini Sturm Galériának festett remekműve és Vaszary János legendás park sorozatának kiemelkedő darabja.

Az aukció kiemelt tételei közé tartozik Paál László, Munkácsy Mihály, Batthyány Gyula, Kádár Béla, Faragó Géza, Egry József és Szinyei Merse Pál egy-egy alkotása, a kortársak közül pedig Keserü Ilona, Csernus Tibor, Gyarmathy Tihamér és Bak Imre munkái emelkednek ki.

Miközben a nemzetközi piacon hónapok óta nem bukkannak fel minőségi Zsolnay-kerámiák, ezen az árverésen az érdeklődők több mint egy tucat szecessziós remekműre licitálhatnak.  A 202 műalkotás összkikiáltási ára több mint 419 millió forintról indul.

Kadar_Bela_Eladjakaszurket-112200.jpg

Kádár Béla: Eladjuk a szürkét (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

A résztvevők egészségének védelmében a szeptember 20-i aukció helyszínét átalakítják a Budapest Kongresszusi Központban. A székek kettesével, egymástól távolabb, szellősen helyezkednek el, a regisztrációnál kialakuló sorban állás elkerülése érdekében pedig előzetes regisztrációt vezetnek be. 

A galériában és a Budapesti Kongresszusi Központban valamennyi résztvevő számára biztosítják a maszkokat és a kézfertőtlenítőket.

A nemzetközi piacon egyedülálló a magyar aukciós kultúra. Magyarországon kívül egyetlen országban sincsenek olyan árverések, ahol 600-800, esetenként 1000-1200 látogató vesz részt. A Virág Judit Galéria hisz abban, hogy a magyar közönség továbbra sem mond le az aukciók varázsáról, és szeptember 20-án újra köszönthetik Önöket a Budapest Kongresszusi Központban.

A Virág Judit Galéria őszi aukciójának időpontja és helyszíne:

2020. szeptember 20. vasárnap, 18 óra, Budapest Kongresszusi Központ

Az aukciós kiállítás ingyenesen megtekinthető:

2020. szeptember 5-19. között, minden nap 10-től 18 óráig a Virág Judit Galériában

Őszi aukció katalógus: https://viragjuditgaleria.hu/downloads/Katalogus.pdf

 

 

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Tánc

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában

Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.
Zenés színház

Visszatérés a varázserdőbe – a Szentivánéji álom az Eiffel Műhelyházban

Január 28-tól újra látható az Opera műsorán Britten operája, a Szentivánéji álom. Az eredetileg operavizsgaként létrejött produkció csaknem hat év után kerül ismét színre.
Klasszikus

Kurtág György életműve előtt tisztelegnek a BMC-ben

A zeneszerző fia, ifjabb Kurtág György, Kiss Péter zongoraművész, valamint egy francia művészekből álló kamaraegyüttes ad koncertet a Budapest Music Centerben február 18-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál kiállítás

Dante, a kiapadhatatlan forrás

A Dante emlékév nem zárult le a naptári év befejeztével. A Dante univerzuma című kiállítás a szegedi Reök-palotában folytatja útját, március 16-án pedig a pesterzsébeti Gaál Imre Galériában Sárkány Győző Végtelen színjáték című tárlata tiszteleg Dante Alighieri munkássága előtt.
Vizuál kiállítás

A műgyűjtés szenvedély, izgalom, meglepetés – válogatás a Millot-Durrenberger kollekcióból

Madeleine Millot-Durrenberger Budapesten, a Mai Manó Házban mutatja be nem mindennapi fotográfiai gyűjteményének egy válogatását. A műgyűjtés szenvedélye című tárlat mégsem egyszerű tematikus válogatás, hanem magának a műgyűjtés folyamatának érzékeltetésére vállalkozik.
Vizuál hír

Most vagy soha! – 4,5 milliárdból készül grandiózus Petőfi-film

A Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk forgatókönyvéből készülő alkotás a márciusi ifjak sorsfordító napjának, 1848. március 15-nek állít emléket.
Vizuál ajánló

Helen Mirren közreműködésével elevenedik meg Anne Frank tragikus története

A január 27-től látható Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm új perspektívából mutatja be az emberiség történetének egyik legsötétebb időszakát és a háborúban elhurcolt gyerekek tragikus sorsát.
Vizuál hír

Saját Banksy-képeit árverezteti el Robbie Williams

A három alkotás között szerepel a Girl With Balloon (Lány lufival) című kép is, amelyre a Sotheby's londoni árverésén lehet majd licitálni március 2-án.