Vizuál

Kaland, élmény, izgalom és megszámlálhatatlan gyermekprogram június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján

2022.06.17. 09:10
Ajánlom
Június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján már délutántól várják az intézmények a családokat, sok programmal a gyerekeket is. Az ország legnagyobb kulturális eseményének honlapján, a muzej.hu-n településre, időpontra és a programtípusra is lehet szűrni, így könnyedén választhatunk a gyermekprogramok között is.

A teljesség igénye nélkül emelünk ki néhányat az országban választható lehetőségek közül. A Múzeumok Éjszakája idei tematikája az Újragombolt hagyományok, és ezzel a címmel várja az Aquincumi Múzeum romkertjében a gyerekeket a szervezőcsapat, ahol a kalandok mellett a gladiátoriskolában is kipróbálhatják magukat.

Akik mérnöki tudásukat szeretnék bizonyítani, azok a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban – egy óriási társasjáték keretein belül – felépíthetik a Szent István által alapított koronázó bazilikát.

Ha valaki szereti az izgalmakat, akkor az abonyi művelődési házban és a falumúzeumban a misztikus Drakula gróf nyomába eredhet egy éjszakai városi túrán, szabadulójáték keretében (a program ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött).

Tovább utazva nyugatra, Győrben a Kreszta-Házban, Kovács Margit állandó kiállításán Nyomozz a korong körül! címmel, térképes nyomozójátékra várják a gyerekeket.

Muzeumokejszakaja2-084534.jpg

Június 25-én a gyerekeket is színes programok várják, már délutántól (Fotó/Forrás: Múzeumok Éjszakája )

A tatabányai múzeumban, a Bányászati és Ipari Skanzenben az érdeklődők a mélybe ereszkedhetnek, és

a legkisebbek különböző érdekes feladatok mellett elvégezhetik a bányamanóképzőt is.

Veszprémben, a Fenyves Malomban molnár bőrébe bújhatnak a kíváncsiskodók. Látványőrléssel egybekötött interaktív produkció vár az odalátogató kiskorúakra is.

Akik imádják a festményeket, képzelőerejük határtalan, és összeállítanák legóból a saját éjszakai tájképüket, nem kell mást tenniük, mint ellátogatniuk a Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnokába, ahol akár foszforeszkáló legokockák felhasználásával építkezhetnek – egy kicsit újragombolva.

A Göcseji Múzeumban, Zalaegerszegen ezen az éjszakán az is kiderül, hogy mit rejt a tulipános láda, amiben réges-régen a fiatal lányoknak a hozományt gyűjtötték, és nem mellesleg a gyerekek be is öltözhetnek a korhű ruhákba.

Múzeumok Éjszakája – az éjszaka, amikor minden életre kel! Felejthetetlen élmények várnak a család minden tagjára, akár szabadtéren, akár a múzeumok termeiben június 25-én.

Múzeumok éjszakája

2022. június 25.

Részletek itt»»

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Június 25-én a gyerekeket is színes programok várják, már délutántól (forrás: Múzeumok Éjszakája)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál interjú

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Így etesd a sirályaidat

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt szemlélteti, hogyan dobhatjuk fel a fényképeinket némi street food, a turisták, valamint a sirályok segítségével. 
Vizuál gyász

Elhunyt Szirtes András filmrendező

Az operatőrként, vágóként, színészként és zenészként is ismert művészt nagyon személyes hangulatú alkotásai tették híressé. Hetvenkét éves korában érte a halál.
Vizuál hír

Siket, vak és néma Leninek, megnőtt orrú Sztálinok – Sam Havadtoy kiállítása a Terror Házában

„Nagy bűntetthez nagy eszme kell!” címmel nyílt meg szeptember 27-én Sam Havadtoy amerikai-magyar képzőművész időszaki kiállítása a Terror Háza Múzeumban.
Vizuál gyász

Elhunyt Sir Michael Gambon

Az ír-angol színész, aki a Harry Potter-filmekben Dumledore alakját öltötte magára, nyolcvankét éves korában hunyt el tüdőgyulladás következtében.