Vizuál

Karácsonykor és szilveszterkor is mozizhatunk a Cirko-Gejzírben

2021.12.21. 10:30
Ajánlom
A Cirko-Gejzír mozi a korábbi évek hagyományainak megfelelően december 24-én, és karácsony mindkét napján, valamint szilveszter este is nyitva lesz, ezeken az estéken új filmekkel és pezsgővel várják a filmszerető közönséget.

Filmet nézni nagy vásznon, együtt az igazi! (a Cirko-Gejzír mottója)

A Cirko-Gejzír mottójához híven továbbviszi az elmúlt évek hagyományát és nyitva tart az év végi ünnepnapokon. A moziban mindig meghitt és jó hangulat uralkodik ezeken a napokon, a vendégek, akik közül sokan évről évre visszatérnek, a mozi alapítóival, dolgozóival és önkénteseivel együtt koccinthatnak az új évre és a közösen megélt moziélményre. December 24-én és 31-én este pezsgővel is kínálják a nézőket. 

A mozi ünnepi premierje a Mese a barátságról című francia film lesz, és premier előtt vetítik a berlini Ezüst Medvét nyert, Én vagyok a te embered című, rendkívül szórakoztató német filmet is. 

A Cirko-Gejzír mindemellett különleges új moziélményt is kínál: december 31-ig ünnepi különvetítésre lehet igénybe venni a Cirko termeit. Azokat a nézőket várják, akik barátaikkal, családjukkal, tehát szűk körben, biztonságosan, meghitten szeretnének mozizni. Ezeken a vetítéseken is meg lehet nézni például premier előtt az Én vagyok a te embered című filmet.

Én vagyok a te embered

Az Unorthodox (A másik út) című nagy sikerű sorozat alkotója, Maria Schrader új filmje egy német ókorkutató, Alma, és egy brit akcentussal beszélő humanoid robot, Tom kényszerű találkozását meséli el. A történet szerint Alma a berlini Pergamon Múzeumban dolgozik ókorkutatóként. A főnöke egy nap behívja magához, és alkut ajánl: arra kéri a nőt, hogy vegyen részt egy rendkívüli kísérletben. Ha hajlandó három hétig együtt élni egy humanoid robottal, megkaphatja a kutatási összeget egy régóta tervezett projektjéhez. Alma vonakodva fogadja el a megállapodást, és végül hazaviszi a sármos Tomot, akinek egyetlen célja van: Alma boldoggá tétele. Minden vélt kívánságát lesi: rózsaszirmos, illatgyertyás fürdőt készít neki, szín szerint rendezi a könyvtárát és pezsgős reggelivel várja. Alma azonban nem olyan férfira vágyik, aki mindenben kiszolgálja, ezért szeretne minél előbb megszabadulni az idegesítő Tomtól.

A robot azonban gyorsan tanul, hamar képes lesz nemet mondani, és a készséges szolgából autonóm személyiséggé kezd válni. 

Alma és Tom története a közeli jövőben játszódik, és hol kacagtató, hol megrendítő módon feszegeti az örök kérdést: mi az, ami emberré tesz bennünket? A Berlinale versenyprogramjában bemutatkozott film női főszereplője, Maren Eggert a legjobb színésznek járó Ezüst Medve díjat nyerte el alakításért.

Mese a barátságról

A rendező-forgatókönyvíró Daniel Cohen követi a francia filmek régi hagyományát, könnyed, szellemes, sziporkázó, miközben az élet legfontosabb kérdéseit feszegeti. A Bérénice Bejo, Vincent Cassel, François Damiens és Florence Foresti főszereplésével készült film története két francia házaspár évek óta tartó barátságával ismertet meg. Ezt a szövetséget rázza meg a hír, hogy Léa, aki négyük közül eddig a legvisszafogottabb volt, titokban regényt írt. A könyv hirtelen a bestsellerlisták élére kerül, és hatalmas sikert arat.

Az ünneplés helyett azonban a féltékenykedés és intrika veszi át a főszerepet, és megkérdőjeleződik a barátság is: vajon az egyik ember sikere és boldogsága keserűséget okoz a másiknak?

A Cirko-Gejzír mozi műsora megtalálható a weboldalon, online jegyvásárlás is ITT lehetséges: 

Fejléckép: Én vagyok a te embered (jelenet) (forrás: Cirko Film)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Online folytatódik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Tíz kategóriában hirdettek győztest a rangos fesztivál versenyprogramjában, amelyen negyvenhat alkotás mérettette meg magát. Jó hír, hogy február 12-ig online is elérhetőek a filmek a BIDF oldalán.
Vizuál ajánló

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Vizuál hír

Elek Judit munkássága előtt tiszteleg a rotterdami filmfesztivál

A rendezvény közönsége retrospektív sorozatban láthatja a Kossuth-díjas játék- és dokumentumfilmrendező tizennyolc alkotását.
Vizuál hír

Ők kapták a 2022-es Barcsay-díjakat

Január 26-án átadták a 2022-es Barcsay-díjakat, ezzel egy időben pedig megnyitották a három díjazott, Krizbai Gergely Krizbo képzőművész, M. Kiss Márti és Szabó Franciska festőművészek kiállítását a szentendrei ÚjMűhely Galériában.
Vizuál hír

Hátrányos helyzetű fiataloknak szerveznek ingyenes vetítést a Larry készítői

Bernáth Szilárd filmje szemléletformáló hatású lehet a nehéz sorsú tinédzserek számára. A vetítésen való részvétel regisztrációhoz kötött, a programra intézményvezetők, illetve nevelők jelentkezhetnek.