Vizuál

Kenyér helyett művészet

2010.07.15. 13:51
Ajánlom
A volt siófoki kenyérgyár ad otthont a 320fok nevű kiállítóhelynek, ahol idén nyáron is izgalmas tárlatok kaptak helyet.

Nem pazarolnánk senki idejét azon régóta hangoztatott vélemények ismétlésére, hogy milyen jó lenne, ha a Balatonnál több lenne az igényes kulturális program, stb., stb. Íme az igényes kulturális helyszín, három kiváló kortárs kiállítással.
A legizgalmasabbnak és a legegzotikusabbnak egyértelműen az a tárlat minősíthető, amelyik 13 alkotó munkáin keresztül a kortárs mexikói fotográfiából nyújt ízelítőt. Az idén kétszáz éves állam társadalma pedig jócskán küzd problémákkal, melyekre művészei is keresik a választ. Mert hiába folyamatos jó idő, a jó kedv és a tequila, Mexikóban ugyan úgy kérdéseket vet fel a fogyasztói társadalom, a prostitúció, a nemi szerepek változása vagy a bűnözés problémája mint nálunk, ahogy lassan a migrációs törekvések között sem lesz különbség a két ország között.

Fraktálok és algoritmusok képezik Scott Draves szoftverművész számítógépes munkáinak alapját. Draves-t a „fraktál lángok feltalálójaként" jellemezték a szervezők. Hogy mik azok a fraktál lángok, nem árulhatjuk el, el kell menni megnézni a tárlatot. Draves alkotásait egyébként rendszeresen megcsodálhatja a New York-i közönség a MoMa-ban, miközben arra is jut ideje, hogy a Google MAPPING divíziójának mérnökeként a fejlettebb internetért is tegyen valamit.

Végül, de nem utolsó sorban, kell megemlítenünk a helyszelleméhez leginkább passzoló kiállítást. A Balaton, nyár - válogatás a KODOK gyűjteményből (1920-1980 közötti időszakból) című tárlat, a Balaton márkanévvé válását követi nyomon, három plakáttípus segítségével. Az első csoportot a fürdőhelyet népszerűsítését szolgáló plakátok adják, a másodikat a Balatont márkanévként használó termékek plakátjai, míg a harmadikat a közhasznú, védő-óvó darabok.

A kiállítások október 31-ig látogathatók, tárlatokról és a nyitva tartásról bővebb információkat a 320º Siófok honlapján olvashatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.