Vizuál

Két fontos last minute

2013.01.03. 08:26
Ajánlom
Még január 6-ig lehet megnézni a Jurányi Negro Galériájának bemutatkozását, valamint a Bódy Gábor és Zbigniew Rybczyński munkásságával foglalkozó rendezvénysorozat részeként futó, A véletlen mint stratégia című kiállítást a Vasarely Múzeumban.

Negro Galéria: Black Box - január 6-ig
A Jurányi kiállítótere december 6-tól egy hónapon át információgyűjtő-bázisként működik a repülők fekete dobozához hasonlóan. A Büro Imaginaire, vagyis Mucsi Emese és Szalipszki Judit egy fiktív repülőút történetébe ágyazva kérdezte a házbelieket. A válaszokból kirajzolódik a több mint harminc kulturális csoport és szervezet, az ideiglenesen összezárt közösség kapcsolati rendszere és kiderülnek a lakók furcsa szokásai is. A Negro Galéria falain a kérdéssornak és a válaszoknak a képzőművészeti feldolgozásait lehet megnézni.

Vasarely Múzeum: A képek állása, A véletlen mint stratégia - január 6-ig
Bódy Gábor és Zbigniew Rybczyński munkásságával foglalkozó rendezvénysorozat hamarosan véget ér. A C3 Alapítvány szervezésében megvalósuló események között a Vasarely Múzeum a lengyel Rybczyński műveit mutatja be: az Oscar-díjas filmrendező és képzőművész rajzainak, projektterveinek és videomunkáinak nagyobb együttesét lehet megnézni a kiállításon. Az alkotások a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület (OSAS) és Maurer Dóra rendezésében megnyíló A véletlen mint stratégia kiállítás részét is képezik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A londoni és a New York-i operaház is kirúgta Vittorio Grigolót

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera.
Klasszikus

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Színház

Kiállnak Upor László rektorjelölt mellett kollégái és hallgatói 

Több mint nyolcvan színházi dramaturg, és az SZFE Doktori Iskolájának negyven hallgatója állt ki nyilatkozataiban a Színház- és Filmművészeti Egyetem múlt héten megszavazott rektorjelöltje, Upor László dramaturg, fordító és egyetemi tanár szakmai és emberi integritása mellett.
Színház

Mégsem szűnik meg az NKA?

Az EMMI hivatalos közleményt adott ki az állami kulturális támogatások jelentős részét szétosztó Nemzeti Kulturális Alappal kapcsolatban megjelent hírekre válaszul.
Zenés színház

Cecilia Bartoli operaigazgató lett

Az olasz operaénekesnő az első nőként veszi át a monte-carlói operaház, a La Salle Garnier vezetését 2023-tól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál képregény

KÉP-regény: A lovak meg a sirály

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról mesél, hogy milyen az, amikor teljesen mást akar lefotózni, mint ami végül megjelenik a képen.
Vizuál Film

Online elérhető magyar filmek (nem csak) külföldieknek

Mindig is meg akartad mutatni a külföldi ismerőseidnek, hogy miért jók a hazai mozifilmek? Itt a lehetőség!
Vizuál hír

Magyar tudósok mikrobákból alkotott festményekkel nyertek díjat Amerikában

A magyar népművészeti motívumokat szerette legjobban a közönség a sajátos technikával alkotó szakemberek munkái közül.
Vizuál galéria

Jankovics Marcell művei először a Műcsarnokban

Ötféle alkotói látásmódot, megközelítést sorol egymás mellé a Műcsarnok Képpraxisok 2. elnevezésű kiállítás-együttese, amely Francois Fiedler (Fiedler Ferenc) és Jankovics Marcell tárlataival indul ezen a héten.
Vizuál hír

Helen Mirrent már nem éri meglepetés a Berlinalén – bejelentették életműdíját

Arany Medve-életműdíjat kap februárban a 70. Berlinalén Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznőt - közölték szerdán a szervezők.