Vizuál

Kezdődik a legjobb elsőfilm-terveket bemutató Pitch Fórum

2021.05.31. 15:25
Ajánlom
Június 4-én, a Pitch Fórumon debütálnak a szakmai közönség előtt azok az elsőfilm-tervek, melyek az előzsűri döntésének értelmében a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásában részesülnek.

Az egyedülálló támogatási programra tavaly 68 pályázat érkezett, közülük választották ki azt a 10 filmtervet, melyek egyenként két millió forintos forgatókönyv-fejlesztési támogatásban részesültek.

A Pitch Fórumon bemutatásra kerülő prezentációk készítői a felkészülési időszakban szakmai segítséget is kaptak, többek között workshopokon fejleszthették tovább az anyagokat.

A zsűri – Borka Csilla és Kálmán András forgalmazási szakemberek, Császi Ádám és Lakos Nóra filmrendezők, valamint Stalter Judit producer – a jelenlévő szakmai közönséggel közösen választja ki majd az 5 nyertest.

Az Inkubátor Program célja ebben az évben is a magyar film új hangjainak, friss tehetségeinek felkutatása, olyan filmtervek felfedezése, melyek aktuális témákat boncolgatnak. A győztes filmek készítői a gyártási folyamatokra a játékfilmeknél 100 millió, a dokumentumfilmeknél pedig 30 millió forintig igényelhetnek támogatást. 2021-re öt Inkubátoros film mozipremierjét tervezik, illetve ezzel párhuzamosan három játékfilm és két animáció munkálatai zajlanak.

Fejléckép: werkfotó egy forgatásról (fotó: Stalter György / Inkubátor Program)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

KÉP-regény: A híd, ami megmaradt

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal az európai uniós csatlakozás kapcsán Budapest hídjainak történetét idézi fel.
Vizuál hír

„Úton lenni boldogság, megérkezni halál” – film készül a 80 éves Hobóról

Zenés road movie forgatása indul Földes László Hobo monumentális életművéről a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A mintegy nyolc évtizedes életutat megfilmesítő Nem lehet két hazád forgatókönyvírója Turczi István, rendezője pedig Szalay Péter.
Vizuál ajánló

Gyereknap, ahol a szülők is lehetnek gyerekek! Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!

Május 20-ig kedvezményes jegy a város legsokoldalúbb gyereknapi mulatságára! A Néprajzi Múzeum május 26-án délelőtt tizenegy és délután öt óra között várja a családokat.
Vizuál ajánló

Júniusban ismét házhoz jönnek a japán filmek

Június 5. és július 3. között a kortárs japán filmművészet számos remekművét nézhetjük meg ingyenesen a JFF Online Japán Filmfesztivál során, ugyanakkor a kínálatban helyet kapott például Kinosita Keiszuke Tizenkét szempár című klasszikusa is. 
Vizuál ajánló

Őszi ének – Véssey Gábor lírai festményei a Pesti Vigadóban

Május 10-én nyílt meg a Munkácsy Mihály-díjas Véssey Gábor munkáit bemutató tárlat a Pesti Vigadóban. A július 7-ig látogatható kiállítás a 75 éves művész legújabb alkotásait vonultatja fel.